Fantastisk bok som er umulig å fange på film. Filmen når den ikke til knærne, øh, bokryggen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du prøvd Klokkene ringer for deg? Eller Farvel til våpnene? Den første er en av mine favoritter. Ikke gi opp Hemingway før du har sett på disse to!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest begge, og jeg er enig med deg. Ringeren i Notre Dame er så mye mer fascinerende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En utrolig irriterende bok. Historien virket spennende, men den var så dårlig skrevet at jeg måtte gi opp. Når forfatteren skifter synsvinkel mellom tre personer i to avsnitt ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste bøkene på engelsk - og så kaller de Stephen King for en underholdningsforfatter... Fantastiske bøker. Jeg har dem i hyllen min for å nyte om igjen i årenes løp, akkurat som jeg har gjort med The Stand.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For meg er det enkelt. Mitt søtappelsintre ble oversatt til norsk i 1973. Jeg skulle gjerne ha sett den på nytt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det eneste jeg husker en film med Jodi Foster. Husker ikke tittel, men temaet klinger veldig likt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig. Jeg har importert listen min fra Goodreads og de ble det litt krøll for noen av bøkene hadde jeg allerede lagt inn den norske versjonen av i bokhyllen og da ble de liggende både på norsk og engelsk. Litt irriterende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ingen konkurranse, det er viktig å huske på. Da tror jeg det er fort gjort å miste lesegleden, i alle fall for en periode.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ført en oversikt over hva jeg har lest i bloggen min. I fjor leste jeg 70 bøker og hittil i år har jeg lest 34 bøker. Er forøvrig veldig glad i lydbøker og lytter til det når jeg gjør husarbeid, jogger, går tur og når jeg kjører bil alene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lykke til med studiet! Jeg har ingen formell skriveutdannelse, det fantes ikke noe sånt tilbud da jeg begynte. Å være forfatter er et yrke, og som i alle yrker må man lære seg yrkesteknikkene på en eller annen måte. Selv har jeg lest mange bøker av forfattere jeg beundrer og som har skrevet om det å skrive - jeg har skrevet en sånn bok selv for barn - og jeg benytter anledningen til å spørre forfattere jeg treffer om hvordan de jobber osv. Mest av alt gjør jeg det for å få en bekreftelse på at jeg ikke er den eneste som strever med å få de "riktige" ordene på papiret ... Talentet ditt trenger trening, og kanskje et forfatterstudie forkorter læretiden noen år. Om det er bra eller dårlig å gå på et studie, aner jeg ikke. Det er jo lett for meg som ikke har gjort det å slå det bort, men det kan jeg jo ikke gjøre. Jeg har aldri tatt et skrivekurs fordi jeg har vært opptatt av å utvikle min egen stil, og har funnet ut at det å skrive så mye som mulig har vært den beste skolen for meg. For andre er det kanskje anderledes. Det jeg kan si med sikkerhet er at som forfatter er du aldri utlært, og at du lærer noe nytt for hver historie du skriver. Ellers vil jeg anbefale Stephen Kings bok On writing. Det er desidert den mest praktiske og fornuftige boken om skriving som jeg har lest ...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Joanne Harris har skrevet en novellesamling som jeg synes er fin, og anbefaler den. Hun skriver så bra!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For York, prøv Cassandra Clark The Red Velvet Turnshoe. Spennende historisk krim. For Edinburgh, les Sir Walter Scott. Handlingen i Dr Jekyll og Mr Hyde er egentlig lagt til Edinburgh, selv om han sier i boken at det er London. Antageligvis kjente han Edinburgh bedre. Ian Rankins bøker er alltid bra - det finnes en bytur man kan melde seg på for å følge i Rankins fotspor ... God tur!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var mye med denne boka som jeg likte. Og noe jeg ikke likte.

Den er utrolig lekkert komponert og utrolig velskrevet. Og litt…ikke kjedelig egentlig…det vil jeg ikke si. Bare litt … hm… tamt. Heldigvis er Simon Stranger en mester til å finne de gode historiene. De nydeligste bildene. De viktigste øyeblikkene. Og det skinner gjennom hele veien så jeg blir glad. For det er noen nydelige historier han forteller. Om den autistiske jenta, om gutten som leter etter morens morder, om han som er bedratt og vil fristilles i orkanens øye, og så er det hydrogenatomet som binder det hele sammen. Stranger har kule innfallsvinkler til fortellingene; han finner en tråd som kan virke helt malplassert, men som leder oss rett inn i fortellingens indre hvor han vever det hele sammen. Lange tråder som møtes berører hverandre i et hav av tilfeldighet. Eller…? Det er fint. Nesten hele tiden. Noen ganger blir det litt mye fakta om universet og soler og hydrogen og sånt. Forresten: Er det forresten sant at det finnes en krabbe som klatrer opp i trærne for å klippe ned kokosnøtter som suser ned mot bakken, knuses, og så fortæres av krabben som møysommelig har klatret ned igjen? Forfatteren påstår så.

Formmessig eksperimenterer Stranger: Det er narrativer, det er fakta, det er dialoger, det er brev, det er sitater. Det er helhet, men også digresjoner, assosiasjoner, tankespinn og fabuleringer. Heldigvis mister jeg ikke personene. Takk for det. En av de store styrkene til Stranger er karakterskildringene og stemningsbildene som berører noe i meg, før de plutselig forsvinner i løse lufta som et fata morgana. I disse skjøre øyeblikkene er Stranger utrolig god – mesterlig vil jeg si. Det kan være når den franske soldaten går mot et hus og en åpen dør, eller når en kineser banker jorda hardt med håndflatene med små smell mot marken eller når en mygg lander på et vann i en finsk innsjø. Da er alt så utrolig nært. Lukter, smaker, berøringer – da er også jeg en del av den veven av hendelser som kalles verden. Og det er så fint.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg gir også min stemme til Jane Eyre :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hovedårsaken til at jeg har gitt opp å lese Fossum. Jeg blir bare irritert.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Personlig er jeg fryktelig glad i Jane Eyre (bare husk at den beste delen kommer etter kostskolen ...) og Amalie Skram. Jeg stemmer Jane Eyre! God lesning!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ga opp denne jeg. Synes den var trøtt og langdryg. Hm....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Scrollet litt kjapt nedover. Har noen anbefalt The Lies of Locke Lamora? Forfatter Scott Lynch. Kanskje det kunne passe herren?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Max og Helen av Simon Wiesenthal gjorde sterkt inntrykk - særlig fordi det er en sann historie. Tornefuglene og Tatt av vinden skårer høyt. The Guernsey Literary and Potato Piel Pie Society er en ny favoritt. Ellers er Nora Roberts dyktig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Therese HolmBjørg Marit TinholtKirsten LundSolPiippokattaNicolai Alexander StyveKarina HillestadAnneWangIngvild STorill RevheimRandiAJakob SæthreKarin BergEirin EftevandMarenmarithcEster SIreneleserHedvigBeathe SolbergGro-Anita RoenHelge-Mikal HartvedtMarianne  SkageVibekeAndré NesseVariosaSiv ÅrdalIngebjørgHarald KSigrid Blytt TøsdalSissel ElisabethHilde Merete GjessingMads Leonard HolvikEllen E. MartolBirkaGroSynnøve H HoelLinda RastenAnne-Stine Ruud HusevågTanteMamie