Jeg bryr meg ikke om hvordan folk skriver på sine blogger, men jeg blir oppgitt når profesjonelle firmaer ikke sørger for en skikkelig språkvask før de trykker sine reklameplakater eller innpakninger. Som når det står sukker biter ...
Star Wars fortsatte i bøker - en hel haug, så vidt jeg vet. Det gikk også en tv-serie for mange år siden som het We'll meet again. Den var utrolig populær og da de ikke fikk til å lage en fortsettelse ble det skrevet en bok i stedet. Funket greit, selv om det ikke var helt det samme ...
Du bruker stjernetegnet også lager du et opprom. Der etter skriver du opp boken og det blir et punkt eller en liste om du vil :)
The Language of Flowers er en nydelig roman og en sterk skildring av en ung kvinnes søken etter tilhørighet og kjærlighet.En roman som vil treffe deg rett i hjertet og som du bærer med deg lenge etter at siste side er lest.
Les mer om hva jeg mener om boken her
Fikk Daniel Mendelsohns Forsvunnet og gleder meg til å lese. Selv om gleder meg kanskje er feil, temaet tatt i betraktning. Jeg har ønsket meg denne lenge, så julenissen har vært veldig snill i år!
Min erfaring er at jo mer jeg forsøker å organisere/bruke fikse programmer jo verre blir det å holde oversikten. Jo enklere, jo bedre, med andre ord. Alt det andre tar oppmerksomheten min vekk fra historien. Derfor bruker jeg et word-dokument (Eg openoffice), har all tekst i et dokument uansett hvor lang boken er, og bruker et fast stikkord for å finne tilbake til der jeg var kvelden før. (Som regel Alfred eller Albert, så bruker jeg CTRL-F for å finne frem). Jeg har også en kapitteloversikt i en blokk ved siden av PC'en der jeg holder oversikt over kapitler, hvilken side de begynner på og stikkord om hva de handler om. Den revideres hele tiden, så som regel ender jeg opp med en hel blokk full av kapitteloversikter. Det er derfor viktig å datere dem ...
Dette er en av de dårligste bøkene jeg har lest. Virkelig. Jeg har skrevet om det her: http://knirk.no/2010/05/merket/
;o)
Denne boka ble jeg nesten dårlig av å lese. Ikke fordi den ikke er god, men fordi jeg kan ikke tenke meg et verre skrekkscenario.
Jeg har skrevet mer om den her: http://knirk.no/2011/11/utfor-og-hosten-berg-og-nielsen/
:o)
Nei, jeg var heller ikke helt overbegeistret. Universet er helt fantastisk, men jeg synes fortellermåte og språk ødelegger for helheten. Har skrevet om det her: http://knirk.no/2011/12/reckless-hud-av-stein-cornelia-funke/
Min liste var heller ikke prioritert, bare en oversikt over de bøkene jeg likte best i 2011. Har liksom ingen soleklar favoritt :)
Reckless av Funke og Imot naturen av han derre du veit.
Dååååååååårlig! Jeg husker jeg tenkte at Riley balanserte ytterst på eggen når det gjelder bruk av klisjeer sist jeg leste henne. I denne boka har hun gjort et magaplask rett ut i klisjehavet – denne boka er altså så dårlig at det er til å rødme av. Virkelig – innholdsmessig er det så banalt og teit – det slår virkelig den dårligste romantiske komedie og den verste serieromanen når det gjelder bad bad BAAAAD story. Snakk om å konstruere lite troverdige plottstrukturer. F.eks. reiser Grania fra kjæresten sin i NY ved å legge igjen en lapp og deretter ikke ta telefonen hver gang han ringer. Hadde hun tatt telefonen, så hadde alle misforståelser vært oppklart på fem sekunder. Og når Grania til slutt ringer så SUPRISE! gjett hvem som tar telefonen? Exen til mannen hennes, som tilfeldigvis er på besøk hos ham da – og da slenger Grania på telefonen og tenker at hun aldri mer skal snakke med han.
Styr unna. Jeg har skrevet mer om boka her: http://knirk.no/2011/12/the-girl-on-the-cliff-lucinda-riley/
Leseåret er jo ikke omme enda men jeg har allerede satt sammen min liste. Dere som har lyst kan jo oppdatere med deres favoritter i denne diskusjonen etterhvert.
Resten av året blir det nok ikke så mye tid til å lese for min del. Julefeiring, flytting og oppussing står på planen og må nok gå foran mine elskede bøker.
Uanett her er mine 10 favoritter:
Listen ligger også på bloggen min sammen med linker til mine skribler om de forskjellige titlene.
Ja, dette er en veldig søt fantasy-trilogi(om man kan kalle fantasy søtt, da ;)).
Det er en grusom og brutal historie. Dette er en bok som går på tvers av formeninger om at ungdomsbøker skal gi leseren håp. Boka er trang og tett. Den handler om en isolert familie på en australsk gård langt fra andre folk. Familierelasjonene er dysfunksjonelle og komplekse; her finner vi moren som har gitt opp, faren som tvilholder på autoriteten og en blandet søskenflokk som blir voksne i en (for leseren) klaustrofobisk, klam verden hvor grensene for både relasjoner og verden rundt defineres i en slags forvrengt virkelighet. Hartnett har et sykt bra språk, det er så intenst, så lettbeint, så fylt av undertekst, så klart og presist at jeg faktisk puster dårligere når jeg leser. Gud, som jeg får lyst til å sparke de ungdommene ut i verden og vekk fra den gården!
Jeg har skrevet mer om boka her: http://knirk.no/2011/11/nye-bekjentskaper-sonya-hartnett-og-sigbjorn-mostue/
Jepp - likte boka. Denne boka ble jeg nesten dårlig av å lese. Ikke fordi den ikke er god, men fordi jeg kan ikke tenke meg et verre skrekkscenario. Tenk deg at alt og alle er døde, du vandrer ut i en verden hvor virkelig stillheten rår. Ingen rører seg, og du er aleneALENEALENE!!! Ahhhhh………ANGST!
Skrevet mer om boka her: http://knirk.no/2011/11/utfor-og-hosten-berg-og-nielsen/
Boka var spennende og vanskelig å legge fra seg. Relling Berg har et utrolig godt språk; det er tett og rytmisk. Det er virkelig så man kjenner det i magen når noen skriver så helstøpt. Selve plottet er ikke så unikt, men hun har utrolig gode karakterskildringer. Selv synes jeg Mads var den mest interessante karakteren. Han er ladet – en sammensatt fyr full av sprengstoff – vi får aldri taket på han.
Her kan du lese hele omtalen min: http://knirk.no/2011/11/utfor-og-hosten-berg-og-nielsen/