Fikk Henning Mankels minnet om en skitten engel og Torkild Damhaugs ildmannen til jul.Begge stod på ønskelista:-)Fikk andre noen spennende bøker til jul da?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 45 svar.

For å være ærlig var det altfor få bøker under treet i år. Vi fikk tilsammen 4 bøker: "Den usynlige broen" av Julie Orringer, "Rapsgubbene" av Karin B.Holmqvist, "Game of the thrones" av George R.R Martin og, ikke minst, " Jeg skal gjøre deg så lykkelig" av Anne B Ragde. Men det beste er jo at det var bra det vi fikk. Mye å glede seg til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg fikk Kammerpiken av Cecilie Enger av søsteren min. Det morsomme med det er at jeg ga samme bok til mamma, så nå kan vi lese i kor.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fikk Daniel Mendelsohns Forsvunnet og gleder meg til å lese. Selv om gleder meg kanskje er feil, temaet tatt i betraktning. Jeg har ønsket meg denne lenge, så julenissen har vært veldig snill i år!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fikk "Brødrene fra Iron House" fra Font Forlag - den fjerde boka til John Hart. Har lest to tredeler allerede. Bra drive! Endelig hjemme fra juleselskap så jeg kan fortsette lesingen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har han kommet med ny bok...har akkurat avsluttet min andre John Hart bok og synes han skriver utrolig bra:-)Har lest det siste barnet og løgnenes konge....Takk for det tipset:-)...Ja ikke sant, herlig å krype opp i sofaen med boka etter juleselskapligheter....kos deg videre med lesinga...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for det! Ferdig med boka nå, og den kan anbefales. Det var riktignok noen logiske brister i historien, men de klassiske John Hart-grepene med å tilføre nye momenter sent i historien slik at hele bildet forandrer seg, er intakt. Hadde ikke lyst til å legge fra meg boka før jeg hadde lest hele. Boka er ikke utgitt ennå, men det er nok ikke lenge til den kommer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det ble som jeg håpet, boka "Hel ved" av Lars Mytting, fikk også "Masion & Dixon" av Thomas Pynchon.
(Bob Dyland synger i en sang om "Masion Dixon line")
Har ikke hørt om sistnevnte bok eller om forfatter før, så det skal bli artig og interessant og lese den. Det er en "tjukkas" på over 600 sider i pocket, den skal få bli med meg på tur snart.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg fikk fire bøker, men bare én direkte skjønnlitterær. Det var til gjengjeld en for meg helt ukjent bok, men med et ganske fascinerende utgangspunkt: "Natten til Fandens geburtsdag" av Max Mauser, utgitt første gang i 1934. Nils Nordberg omtaler den som en av de beste norske kriminalromanene som er skrevet, og Hamsun har sagt at denne forfatterens "Detektivhistorier" er de beste han har lest. Max Mauser er et pseudonym for Jonas Lie, forhatt politiminister i Quislings regjering og barnebarn av forfatteren Jonas Lie. Bøkene har derfor naturlig nok vært gjemt og glemt, men er nå funnet frem igjen. Boken fikk strålende kritikker da den ble gitt ut i 1934, det blir referert både til Hamsun og Munch, så dette blir spennende. Jeg har såvidt begynt og den har en fascinerende gammelmodig tone, - så spørs det bare om jeg klarer å nyte den, nå når jeg vet mer om forfatteren enn anmelderne gjorde;)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Av en eller annen grunn er dette midt i smørøyet for meg. Notert høyt oppe på skal lese-lista.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

jeg fikk maleren fra shanghai. Gleder meg til å begynne å lese den :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den boka lånte jeg på biblioteket. Den er en av mine favoritter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fikk to stykker: Snøbarnet og I sverdets tid. Ønsket meg begge to :-) Selv ga jeg bort mange bøker i år. Gir stort sett bort bøker til barn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Snøbarnet har jeg lånt på biblioteket. Den ble jeg ferdig med julaften. Det var en koselig bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så fornuftig, så lærer de å bli glade i bøker i tidlig alder. Jeg ga også bort flere bøker til barn/ungdom, ser jeg bøker på ønskelista deres er det garantert det de får:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt uvanlig fikk jeg bare én bok i år. Til gjengjeld var det sjakkgeniet Magnus Carlsen's "Smarte trekk" med julehilsen fra verdens beste sjakkspiller selv. En stor inspirasjon for meg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Pleier ikke å få bøker til jul og det fikk jeg ikke nå heller, men jeg kjøpte noen til meg selv før jul så det går bra. Samboeren fikk I sverdets tid av Jan Ove Ekeberg så den kommer nok også til å bli min :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den leste jeg nettopp ut. Utrolig god driv over fortellingen. Følte nesten som om jeg skulle vært der selv. Oppfølgeren er allerede i salg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det høres bra ut! Blir ikke lenge til jeg begynner på den :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har noe å glede deg til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg fekk ingen bøker, men det har eg ikkje fått på mange år. Gløymer faktisk at det går an å ønske seg bøker... Dottera mi fekk to lydbøker med Pulverheksa, så kveldslektyren er i boks for hennar del iallefall! Gler meg til å høyre på saman med ho, for dette er bøker eg veit fell i smak. Sjølv fekk eg meg iPad, så no sit eg og klønar med ukjent tastatur.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fikk to bøker som jeg ønsket meg, det var: - Stille natt, av Ragnar Hovland - Giftstrøm, av Eystein Hanssen Jeg gleder meg til å begynne på begge!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fikk overraskende nok en bok til jul selv om mine nærmeste mener jeg har for mange. Jeg fikk En svunnen tid av Kate Morton. Gleder meg til å lese den. Har de to andre bøkene av henne også (ulest), og har bare hørt gode ord om bøkene til Morton. Så gleder meg til jeg skal hive meg over dem!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fikk kun tre i år, men til gjengjeld var de også ganske lange. For det første fikk jeg Lord of the Rings, som jeg LENGE har hatt lyst på siden jeg elsker filmene. For det andre fikk jeg The Brothers Karamazov av Dostojevskij, som jeg faktisk ikke hadde ønsket meg men som jeg gleder meg til å lese. Til sist fikk jeg Oliver Twist av Dickens, som jeg lenge har hatt lyst på. God jul!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

God jul til deg oxo:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fikk bare ny lommebok.

De fleste hadde nok fått med seg at jeg fikk et gigantisk gavekort på Norli til 50-års dagen for noen uker siden.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Lommeboka er iallfall ei bok å rekne med!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fikk Liza Marklunds siste, Borderline, av min datter. Hadde ønsket den og gleder meg til å lese videre om journalisten Annika Bengtzon.

Ga bort "Potensgiverne" til min svigermor på over sytti, og håper den er morsom. Har ikke lest den selv så håper å få låne den senere :) Har ikke så mange bokelskere i familien, men min "svigersønn" fikk fotballboken "Jeg er Zlatan" av Zlatan Ibrahimovic, og min mann "Mattemagi" og "Quiz for kvasse bergensere" så har han noe å bryne seg på i julen..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg fikk 3 bøker fra ønskelista: Engelens spill - Carlos Ruiz Zafón Klikkertrening for din hund - Morten Egtvedt A Simples Life - Aleksandr Orlov

Sistnevnte er nok hysterisk morsom, kanskje litt intern humor i England. Vet ikke om 'compare the meerkats' har kommet til Norge?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg fikk bare en bok jeg. The book of nothing eller noe sånt. I hvert fall en søt liten bok med pusekatt og en historie i.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg trodde ikke jeg kom til å få bøker i det hele tatt, men jeg fikk Tom Egelands "Fedrenes Løgner." Da ble jeg glad :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det låg nokre bøker til meg òg under juletreet.

2 stk Det dyrebare av Linn Ullmann
Skrapkaka - det er meg av Kari Vinje
Cee Cee Honeycutts reddende engler av Beth Hoffman
Jeg skal gjøre deg så lykkelig av Anne B. Ragde.

Sjølv ga eg bort 17 bøker, vaksen- og barnebøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg fikk tre bøker i Emperor-serien av Conn Iggulden, en av Bernard Cornwells trilogier (den om engelskmennenes kamp mot vikingene), en oppskriftsbok (Gaver fra kjøkkenet), Våpen, Pest og Stål av Jarod Diamond og sist, men slett ikke minst: Norvegr! Strålende fornøyd.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke en eneste bok, men dog ikke så rart.! Familien har gitt opp meg og bøker, de tror jeg har alle bøker som kjøpes kan . De har også fått med seg at jeg leter rundt etter de beste tilbud og betaler sjelden full pris. Derfor fikk jeg gavekort , og det passer jo meg supert. Av min mor fikk jeg en Digi spiller - det skal bli spennende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lite bøker i år, men et gavekort på NotaBene samt "Det dyrebare" av Linn Ullmann og "morgengaven"; Hilde Myklebust sin diktsamling: "Søkk".

I tillegg fikk husbonden "Kjempenes Fall" av Ken Follet, "Dagen skal komme med blå vind" av Levi Henriksen, samt "Hel ved" av Lars Mytting. De 2 siste er mitt kjøp, så romjula kommer garantert til å gi gode leseopplevelser!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg fikk bøkene Krystallslottet og ei til jeg ikke husker navnet på. Krystallslottet har jeg fra før og skal byttes. Den andre tror jeg også skal bytte. Men jeg fikk også gavekort på 500 kr på bokhandel. Har bl.a. tenkt å kjøpe meg blomstenes hemmelige språk som kommer ut i Januar. Jeg har jo planer om å ikke lese så mye kjærlighetsromaner. Men så dukker det opp kjærlighetsbøker som jeg bare MÅ ha... Jeg må nok vedkjenne at jeg er svak for klissete kjærlighetsromaner;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Første året jeg ikke har fått bøker! :O Skjønner forsåvidt familien min godt, de vet at jeg har sprengte bokhyller fra før av. Og mamma truer med å lage bokbål i hagen snart om jeg drar med flere bøker hjem til pikerommet for lagring, hehe.

Men jeg fikk så mye annet fint, at jeg er ikke det minste lei meg. Gav dessuten bort 3 krimbøker til pappa og 3 SF-bøker til søsteren min, så om jeg blir i beit for lesestoff i jula (det skjer neppe ettersom jeg har med meg en full bærepose hjem...) så vet jeg hvor jeg skal lete. ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Min mor er heller ikke fornøyd med at jeg sender bøker hjem (barndomshjemmet) til lagring,hehe;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hehe. Her trues det også med at hun skal avholde loppemarked/boksalg neste gang jeg drar tilbake til Trondheim, så hun tjener noen kroner på det også. Det er i alle fall en bedre løsning enn bokbål, for bøkenes del... ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Eg fekk La Peregrina av Cecilia Samartin.

Har ikkje lese noko av henne før. Bør eg lesa Señor Peregrino før eg les den boka eg fekk? På omslaget står det at La Peregrina er ein frittståande oppfølgjar til Señor Peregrino.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du må ikkje - men det er ok å lese Señor Peregrino først

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fikk 3 bøker om Ibsen som jeg ønsket meg;
* Ibsens modernisme av Toril Moi,
* Melankoliens spill av Frode Helland.
* Varulv om natten folketro og folkediktning hos Ibsen av Nina S. Alnæs

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fekk ingen denne gongen, men gav vekk 2 kunstbøker, 1 fotobok & 2 kristne romanar.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg fekk Mofongo av Cecilia Samartin. Har vel snart alle av henne no. Men trur nok at nokre iallfall vart fornøgde med gåvene frå meg: minst 16 bøker gav eg bort denne jula..( nokre bokkupp har ein no gjort) Men - det aller beste var at eg fekk eit bokgåvekort, skal tenke meg godt om før det blir brukt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Synnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvaBeathe SolbergmgeBertyJulie StensethKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth Svee