Fantastisk god bok. Godt skrevet, vanskelig å legge fra seg. Gode skildringer av mennesker og miljøer.
Jeg har vært i en litt tilsvarende situasjon som deg en tid. Kanskje ikke så mye mangel på leselyst, mer sliten. La ut en bønn om hjelp her, og under overskriften "Feriehjelp!" fikk jeg utrolig mange inspirerende og gode forslag. Har lånt flere av bøkene på biblioteket og satt flere på ønskelisten. Tusen takk til alle! Kanskje du kan finne noen tips her, du også :-)
Lykke til med leselysten, Hilda og god helg til alle!
Ja, dette er inspirerende og morsomt!
Jeg har kikket på dine omtaler av Løvenskiold-trilogien, og de to første bindene ligger på sikker plass. «Gjenferdet av Alexander Wolf» har jeg nå reservert på biblioteket. Blir litt rørt når du sier du kjenner meg og min boksmak. Stoler på deg. Jeg noterer meg også dine andre tips.
Når det gjelder felleslesingen, rekker jeg ikke å skaffe vinnerboken.
Godt min mann har kjøpt flybilletter som tillater mye bagasje!
Takk for gode ønsker!
Ja, her er det mye bra - og mye nytt og inspirerende. Om jeg ikke får med alle i kofferten, har i hvert fall ønskelisten økt.
Sverre Bjertnæs er i hus. Avsluttete essays kan være fin ferielektyre. Interessant tema.
Jeg har aldri fått helt taket på disse tegneseriebøkene. Tviler ikke på at Kvernlands holder høy kvalitet. Kanskje skal jeg gi den en sjanse når jeg kommer hjem.
Tusen takk, Ava! Gode forslag, godt begrunnet.
Jeg har hverken lest "Besettelse" eller "Fare, fare krigsmann", men nå har jeg begge på ønskelisten. Takk til deg!
Jeg holder meg i hovedsak til eldre bøker, jeg også :-)
Jeg har nå bestilt de to første bindene av Lagerlöfs trilogi samt "Et hus til Mr. Biswas" på biblioteket. Sistnevnte hadde jeg faktisk på min ønskeliste. Å ta en titt der var ingen dum idé, fant og bestilte "I uskyldens tid" av Edith Wharton. Murakami - der er jeg i kategorien "liker ikke" :-)
Hjertelig takk for gode forslag!
Jeg kjøper sjelden bøker til fullpris, men vurderer å spandere på meg "Ivan og Ivanas enestående og tragiske liv" av Maryse Conde. Gode anmeldelser og høres interessant. Noen som har lest den? PS: Denne skulle vært i salg fra 10.1., men er det ikke.
Her var det flere forslag som tiltalte meg.
Ecos "Øya fra dagen før" har jeg faktisk ulest i hyllene.
"Yves Gundrons nedtegnelser" og "Lutheri!" er bestilt på biblioteket.
Veldig artig med bøker jeg ikke har hørt om før. Hjertens takk.
En bok som har vunnet sine priser og fått gode omtaler av omtrent alle både her og der. Jeg ble dessverre ikke like bergatt som flertallet. Jeg kan fullstendig forstå at den er godt likt med sitt fantastiske språk og at den gir motstand og muligheter for å tenke mellom linjene. Men for meg bød den rett og slett på for mye motstand jeg fikk ikke helt flyten og intensiteten som jeg ønsket.
Nå haster det for 3-ukers ferie står for døren, og jeg har hatt lesetørke minst like lenge. Jeg er en kresen, men likevel allsidig leser. Ønsker noe seriøst, dog ikke for tungt, gjerne med snert og humor. Såkalt pallelitteratur, dvs. bestselgere, og spesielt nye, norske sådanne, faller sjelden i smak hos meg. Kan noen inspirere meg :-)
Tusen takk for alle tips!
Jeg vil foreslå en v fjorårets viktige bøker, nemlig "Zulejkha åpner øyne" av Guzel Jakhina. Dette er en bok som (tror jeg)kan åpne for interessante diskusjoner. Nå da oppmerksomheten i verden i stor grad er rettet mot Russland, kan det være på sin plass å bli minnet om dette landets vanskelige og skremmende historie.
Morsomt – og godt gjort å huske dette!
Jeg har ikke lest "Jerusalem" (det bør jeg vel gjøre), bare "Olav Audunssøn". Men nokså sikker på at Undset leste Lagerlöf, ble jeg sittende og bla litt i Tordis Ørjasæters Sigrid Undset biografi. Og der var det, i et kapittel som nettopp omhandler årene 1899–1903: «Hvis bare Dea var her – da kunne de snakke sammen om bøker, om Selma Lagerlöf og Amalie Skram som skrev om livet slik det var.» (side 64).
Samlerens lykke, den ensliges lykke: en tête-á-tête med ting. Er da ikke dette lykken som strømmer gjennom våre minner – at vi i dem er alene med bestemte gjenstander som befinner seg rundt oss i sin taushet, og at selv menneskene som hjemsøker våre tanker, tar del i denne tingenes faste, medsammensvorne taushet. Samleren «stilner» sin skjebne. Og det betyr at han forsvinner inn i erindringenes verden …
skriver Walter Benjamin.
Du venter i årevis. «Kanskje», skriver Walter Benjamin,
kan samlerens skjulte og dypeste motiv beskrives på følgende måte: Han tar opp kampen mot dispersjon (spredning, fordeling). Samlerens utgangspunkt er en reaksjon på tilstanden av forvirring som verdens ting befinner seg i, på det som er spredt og delt.
Nok en fantastisk bok fra Brekke, solid forfatter👍❤️
God underholdning før jul med mange juleelementer.
En ordentlig koselig julebok med engelsk preg slik jeg elsker det. Søt historie, men jeg trekker ned for enkelte litt for "sukkersøte" og unødvendige detaljer underveis.
Jeg har savnet deg!
(Men ingenting å beklage - du kom deg igjennom og det er det viktigste :-)
Dette var som forgjengeren, en liten sjarmbombe av en bok! Godt skrevet, et lite plot og herlige karakterer.
Det var veldig så negative omtaler denne boken hadde fått her. Jeg er ikke enig. Denne boken var en liten perle rett og slett. Vakre beskrivelser av landskap, mat, og det som gjør livet godt å leve. Fine betraktinger og artige hendelser underveis, men også litt sårhet. Knallbra bok!