Du har allerede fått mange gode tips - og du kan virkelig glede deg til Løvenskiold-triologien. Jeg leste den på ferie for mange år siden og likte den veldig godt.

Mine beste leseopplevelser i året som gikk var litt utenfor allfarvei og noe jeg tror kan falle i smak slik jeg «kjenner» deg.

Gjenferdet til Alexander Wolf er en herlig liten roman fra 1940-tallet, poetisk, filosofisk og spennende. Den har sin handling fra et eksilrussisk miljø i Paris. Den er utgitt som en del av «Oversette mesterverk».

Siden du skal være borte en stund har du kanskje også tid til en bok som bør leses sakte: Kasse 19 er en sær og frodig roman der en britisk arbeiderklassejente finner språket. Et språklig fyrverkeri på sitt beste.

Jeg vil også anbefale Jan Grue sin Hvis jeg faller som er en tankevekkende og litterær skildring om det usynlige arbeide ved å være funksjonshemmet.

Ellers håper jeg jo at det blir en god samlesing i boksirkelen, og at det kan friste å være med.

God ferie!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 4 svar.

«Gjenferdet av Aleksander Wolf» slukte jeg (så der traff du blink, Randi). En bemerkelsesverdig, velskrevet og tankevekkende bok, en bok som man burde bruke tid på. Men så var den altså så medrivende. Nå går gemalen løs på den. Tusen takk, igjen!

Det slår meg at dette burde være en ypperlig bok for lesesirkelen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Så fint at du likte den. Jeg er helt enig i at den kunne egne seg for lesesirkelen, og den er en av relativt få bøker jeg kunne lest om igjen såpass rask.

Jeg har sagt det til det kjedsommelige her, men serien Oversette mesterverk er en gullgruve.

Ha en fortsatt fin ferie!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den hørtes fristende ut, - nå har jeg satt den opp på min lange "skal lese"-liste for at jeg ikke skal glemme den!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, dette er inspirerende og morsomt!
Jeg har kikket på dine omtaler av Løvenskiold-trilogien, og de to første bindene ligger på sikker plass. «Gjenferdet av Alexander Wolf» har jeg nå reservert på biblioteket. Blir litt rørt når du sier du kjenner meg og min boksmak. Stoler på deg. Jeg noterer meg også dine andre tips.
Når det gjelder felleslesingen, rekker jeg ikke å skaffe vinnerboken.

Godt min mann har kjøpt flybilletter som tillater mye bagasje!
Takk for gode ønsker!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

KjerstiEllen E. MartolIngvild SStig TPiippokattaritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil Christiansen