Neste kategori lesesirkelbok:
Nyere verdenslitteratur (Nv14) utgitt etter 1975)

Hver deltaker kan foreslå én - 1 - bok.

Forslagsfrist:
Mandag 9. januar 2022 kl. 18:00

Bare de som er registrert (jfr. hovedtråden) kan foreslå og velge bok, men alle kan delta i diskusjonen under felleslesingen.

Begrunn gjerne forslaget, og helst med lenke til boka.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Jeg vil foreslå en v fjorårets viktige bøker, nemlig "Zulejkha åpner øyne" av Guzel Jakhina. Dette er en bok som (tror jeg)kan åpne for interessante diskusjoner. Nå da oppmerksomheten i verden i stor grad er rettet mot Russland, kan det være på sin plass å bli minnet om dette landets vanskelige og skremmende historie.

Godt sagt! (6) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leste en trivelig bok i høst av japanske Hiromi Kawakami og kan tenke meg å prøve en til; Merkelig vær i Tokyo.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Godt nytt år, …og hei!
Eg trur eg ikkje kjem med noko forslag denne gongen…lesinga mi har vore litt laber, og eg har bra mange bøker som eg både bør lese ferdig - og som eg bør sjå til å få lest!
Men- eg kjem til å følgje med, og kanskje eg kjem til å blande meg inn i diskusjonen om det passar seg slik!
Lukke til med godt val! :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg foreslår Samtykket av Vanessa Springora denne gangen.

Mulig dette bare er enda en bok om en ujevnbyrdig relasjon, men jeg har nå hatt lyst til å lese den en stund. Interessant at denne faktisk har bidratt til en lovendring i Frankrike, der slike forhold nå blir sett på som overgrep.

Den er kort, bare 175 sider.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Mitt forslag er Jamaica Kincaids roman Lucy, som nylig kom ut i serien Oversette mesterverk. Romanen kom ut i 1990, og handler om en 19 årig jente som kommer til New York fra en karibisk øy. Med hennes øyne skildres maktforhold mellom fattig og rik, svart og hvit. NRK gir romanen strålende anmeldelse og fremhever forfatteren som en potensiell nobelprisvinner.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

En av de mest aktuelle forfatterne for tiden er nobelprisvinneren 2022, Annie Ernaux. Jeg har alt lest én av hennes engasjerende bøker, Hendelsen, men velger å foreslå en annen: Årene, utgitt på norsk 2020. Fra vaskeseddelen heter det at «Med Årene skaper Ernaux en helt ny form for selvbiografisk tekst.» Boka er på overkommelige 249 sider.

En innvending kan være at flere i gruppa alt har lest den nylig. Et alternativ kan derfor være Yann Martel: Historien om Pi, men det må det være opp til noen andre å foreslå.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Mitt forslag til lesesirkelbok (Nv14) er

Paradis av Abdulrazak Gurnah

En fin roman fra Øst-Afrika i tiden før første verdenskrig. Om oppvekst, reiser og drømmer.
Abdulrazak Gurnah er en tanzaniansk forfatter og litteraturkritiker.
Han ble tildelt Nobelprisen i litteratur i 2021.

Dagbladet sin mening om boka

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

ritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAud Merete Rambøl