[...] jeg vet at det noen ganger i livet ringer en liten bjelle ved øret ditt. Det kan skje når du står overfor en kvinne, på et spesifikt sted, mens du holder på med noe du liker. Derfor, skulle jeg gitt noe råd til barnebarnet mitt Federico, bare ett eneste, måtte det bli dette: Når du hører den vesle bjella, løft da på hodet og spiss ørene, for da står du overfor en av livets usynlige avsporinger, og jeg kan forsikre deg om at det bare tar deg et øyeblikk å velge den gale retningen.
Hver gang jeg går på et offentlig toalett, takker jeg Gud for å ha denne tingen hengende mellom lårene. Hadde jeg vært en kvinne, ville jeg tisset i buksene med de lange køene.
Hver dag var en ny øvelse
i å begynne forfra
hvordan få deg til å spise
hvordan få deg til å sove
hvordan få deg til å slutte å gråte
uten å bli sint uten å eksplodere
hvordan ikke bare bli inne hele dagen
men gå ut i gatene
late som man ikke er redd
late som det ikke er to barn som går gatelangs
late som man veit hva man gjør
hvordan tørre å slippe hånden din
Jeg pleide jo å elske å ha huet ditt i fanget
tyngden var så konkret
lett å forholde seg til
ikke som de andre tinga
regningene og telefonene fra folk
som sa jeg burde vært andre steder
avtalene jeg glemte
selv om jeg skreiv dem ned
på gule lapper jeg klistra på veggen
inni bøker og med tusj
i håndflaten
de glapp liksom unna likevel
huet mitt var som såpe
fikk meg opp i masse rot og bråk
som jeg ikke orka å tenke på
men tyngden av huet ditt i fanget
utsletta litt av det bråket
Jeg venter på at det skal bli lyst
så jeg kan late som jeg våkner
HVER DAG GÅR jeg bortover de samme gatene
det finnes et skille her
et søkk i landskapet
det gjør noe med meg
en følelse av å være fastlåst
til det avgrensede området
jeg fortsetter rett fram til jeg ikke orker mer
siden snur jeg og går den samme veien
tilbake til huset
Utrolig godt gjort å skrive om 22. juli uten å skrive om 22. juli. Det er så mye som er godr tenkt om norsk politikk, rettsvesen, media- og forlagsliv at det bare er å bli imponert. Godt grep å dele boka i tre med ulike synsvinkler. Likte nok de to første delene best, men alle funker!
Syntes lenge at dette var tynne greier. Usansynlig plot, hopping hit og dit i fire (!) tidlinjer og flate karakterer. Men slutten redda den opp på en firer for min del.
Perioden etterpå var riktignok preget av en viss urban-eksistensiell angst og neglebitende tvil om de kanskje heller burde få satt opp lettvegg i den gamle leiligheten, men denne ble snart erstattet av fryd og gammen da det viste seg at Oppsal faktisk var den kreative middelklassens Ullevål hageby.
Misogyni tolereres ikke på vår vakt, svarte Ebba og klappet Jenny på skulderen, – særlig ikke fra kvinner.
– Aldri, sa Jenny, – de burde vite bedre.
Vi var den norske middelklassen. Vi hadde ikke annet valg enn å bli her og kjempe. Men det var ikke alltid kreftene strakk til.
Og jeg smilte og nikket og hatet dem litt for alle løgnene deres.
Når en hel by befolkes av kriminelle på rømmen, hvordan holder en styr på dem? Hvordan blir dynamikken dem i mellom? Klarer de å omgås? Sært utgangspunkt, men fascinerende tegneserie, synes jeg.
Knallsterk antologi til minne om ofrene for skytinga i Orlando.
Interessant oppbygging, imponerende research og nydelig språk, men jeg blir aldri engasjert! Så fireren gjelder møtet mellom meg og boka. Tror andre vil kunne ha mer vellykka opplevelser med den.
Aaalt for mange og lange actionscener for meg. Det mytiske og mystiske er i ferd med å drukne helt, synes jeg. Men dovendyret sørger heldigvis for at humoren fortsatt er med.
Jeg hadde ikke tenkt på det slik før, hvordan autisme er en slags intens, veldig konsentrert versjon av hvordan vi alle føler, av bekymringene vi alle har. Det er bare det at vi andre gjemmer det under lag av fornektelse og sosial tilpassing.
Dette var en god bok å lese etter MaddAddam-trilogien. Den handler om miljøvern og hva vi er på vei til å gjøre med jorden vår. Men den handler aller mest om hva vi som mennesker er villig til å gjøre for å enten være med på en revolusjon, eller stå imot styret i landet. Jeg falt for karakterene og håpløsheten som er som en undertone i boken. Norge blir stående som en korreks til resten av verden og av og til tror jeg vi har et slikt oppblåst bilde av hvor mye bedre vi er. Dette er en bok som anbefales de som leter etter dystopier, bøker om miljøvern og gode karakterbeskrivelser.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger
Ha ha! Jeg bruker bare kjoler, aldri bukser eller skjørt, og det begrenser jo noe. Dessuten orker jeg ikke ha noe tett i halsen. Men jeg eeeelsker strikkajakker!
Som i Svarte som ravnen er dette en mordhistorie hvor løsningen først og fremst kommer gjennom å snakke med mennesker. Perez ringer sakte men sikkert inn hvem morderen må være. De må sendes avgårde noen DNA prøver, men løsningen kommer før de har fått svar på dem. Jeg liker virkelig godt disse bøkene og er allerede i gang med den tredje.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger