Nullingen av Paul Abel

roman

av (forfatter).

Gyldendal 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.89 (37 terningkast.)

86 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Sjalken er din venn. Nordvestlandet, midten av det 21. århundret: Norge har som den eneste nasjonen i verden lyktes i å bygge et nettverk av dyp, kollektiv bevissthet blant sine innbyggere. Et atomtykt lag av grafén utenpå hjernebarken, også kalt Sjalken, lar deg oppleve fremmede steder, kjenne lukter, sanse mennesker som ikke er der. Marinbiologen Paul Abel hater fremskrittet og sverger fremdeles til den gammeldagse, håndholdte Sjalken. Da Norge utsettes for et statskupp utført av det øko-politiske partiet Pan-etisk forbund, er han blant de få som unngår å bli hjernevasket.Snart befinner han seg i en knøttliten leilighet i Fortettingen, på bunnen av et hierarki bygget på ideen om verdens-altet. Hans kone Astrid er forvandlet til en av statens mest betrodde tjenere, evig tro mot Pan. Alt dette akter Paul å gjøre noe med. Nullingen av Paul Abel er en roman om å finne sin plass i økosystemet, om kjærlighet, tro og skepsis, og den uovervinnelige kraften i dansefilmer fra 80-tallet.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788205514980

EAN 9788205514980

Genre Dystopier

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 319

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

6 22 8 1 0 0

Bokomtaler

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette var en god bok å lese etter MaddAddam-trilogien. Den handler om miljøvern og hva vi er på vei til å gjøre med jorden vår. Men den handler aller mest om hva vi som mennesker er villig til å gjøre for å enten være med på en revolusjon, eller stå imot styret i landet. Jeg falt for karakterene og håpløsheten som er som en undertone i boken. Norge blir stående som en korreks til resten av verden og av og til tror jeg vi har et slikt oppblåst bilde av hvor mye bedre vi er. Dette er en bok som anbefales de som leter etter dystopier, bøker om miljøvern og gode karakterbeskrivelser.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Velskrevet, god flyt, skremmende. Les gjerne mer i bloggen her

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Med et grøss skjønte hun det: Det var klodens høst de var inne i. Jorden visnet, de siste næringsstoffene var sugd ut. Menneskene var bladene den måtte felle for å overleve vinteren. Hun hadde bare narret seg selv til å tro at hun kunne gjøre noe med det.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Når andre maste om hvor stor glede skogen og fjellet ga dem, tenkte han at det var en betydelig andel posering i det. Motivasjonen deres var ikke en genuin glede over den vakre utsikten, eller å fryse på fingre og føtter, men et ønske om å knytte til seg alle de positive konnotasjonene til utendørslivet, en interesse som aldri syntes å avta i verdi på den sosiale arenaen. Friluftsliv var en interesse som indikerte god helse, mye fritid og en lønn som tillot innkjøp av dyrt og vanntett utstyr, men ikke minst vitnet det om en sjelelig forbindelse til det ekte livet, en påstand om iboende ånd. Dette var kommersielle verdisett som noen tjente penger på, og som ble brukt som valuta på kjønnsmarkedet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Fundamentalismen har et dårlig rykte, men den er det eneste som kan berge verden fra undergang. I alle andre tilfeller vil enkeltmennesket bare fortsette å sette seg selv først. Ikke fordi vi er onde, men fordi markedskreftene har lært oss at forbruk er den eneste metoden for å uttrykke oss, lokke til oss en partner og dermed overleve. For å berge kloden må vi våge å gi oss hen til blind tro.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Mest sannsynlig et evigvarende prosjekt i å grave opp denne type litteratur på norsk. Planen er også å lage noen klare definisjoner på P-A og dystopia med kriterier som må oppfylles for å bli karakterisert som dette.
Jeg kommer ikke til å ha lest alle bøkene som legges til her til enhver tid da den er ment som huskeliste og for research (i mangel av et bedre norsk ord).


Godt sagt! (48) Varsle Svar

Popsugar sin leseutfordring, og bøkene jeg har lest.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Informasjonen - roman" av Bår Stenvik
 • "Oseberg - roman" av Vidar Sundstøl
 • "Død og oppstandelse - roman" av Bjørn Vatne
 • "Lanny" av Max Porter
 • "Og skipet siglar vidare - roman" av Mads Rage
 • "Naturhistorie - roman" av Marte Huke
 • "Den europeiske våren" av Kaspar Colling Nielsen
 • "Den siste hjelperen - roman" av Cathrine Knudsen
 • "En kort historie om alle som noen gang har levd - genenes historie" av Adam Rutherford
 • "Hullet han krøp ut av - roman" av Vidar Sundstøl
 • "Alt etter havet" av Lasse W. Fosshaug
 • "Hekseyngel - Stormen gjenfortalt" av Margaret Atwood
Alle bokanbefalinger for dette verket