Psykt spennende og skikkelig underholdende! En av de få bøkene som får meg til å sitte oppe til langt på natt kveld etter kveld fordi den er så vanskelig å legge fra seg!
Ragnhild tipser om et arrangement til ære for Douglas Adams. Hun har ikke skrevet noe om at han lever...
Åh, nå gleder jeg meg. Denne står i bokhyllen og venter på meg, må kaste meg over den snart.
En sår og hjerteskjærende historie, men også med mye varme og humor. En av disse bøkene hvor du lurer på hva som skjer videre med hovedpersonen etter at boken er ferdig.
Vanvittig spennende bok som tar nattesøvnen fra deg!
Her kan dere finne linker til omtaler av Great Expectations. Omtalene er skrevet av bokbloggere i forbindelse med en blogglesesirkel.
Så lenge boken bestilles til butikken og blir hentet skal det aldri måtte betales frakttillegg. Sendes boken hjem i posten må kunden betale frakt.
Det stemmer nok ganske bra. Jeg jobber i Norli og tør knapt å anbefale en bok fra bokhyllen fordi kundene ikke er interessert i å kjøpe noe de ikke har hørt om, uansett hvor helhjertet min anbefaling er. De vil ha de store, kjente forfatterne som ligger i hauger på bordene. Heldigvis finnes det unntak, men jeg må vurdere hver kunde for å finne ut om jeg kan våge meg på en mer utradisjonell anbefaling, eller om jeg må gjenta for n'te gang hvor populær Cecilia Samartin og Victoria Hislop er. Det er vanskelig å oppnå bredde i utvalget når markedet for det er så lite.
Plassmangel er også et reelt problem. Hadde en kunde komt til meg og spurt etter en bok fra 2005 (jf. kommentaren lenger nede) som ikke er populær fremdeles, så hadde jeg med en gang tenkt at den må nok bestilles, det er høyst usannsynlig at vi har den. Man bør selvsagt si det på en høftlig måte til kunden og ikke forvente at det er så opplagt at kunden burde vite det fra før, men i min butikk har vi ikke plass til å ha masse gamle bøker i hyllene. I fjor ryddet vi vekk masse som ble skrevet før 2009, og det var helt nødvendig for å få plass til alle de nye bøkene som kom i fjor og som kommer i år.
Jeg synes det er viktig med kriminalforfattere som har et budskap utover det å undeholde leseren og det har forfatteren av denne boken. En skikkelig sidevender. Les mer her
Jeg leser en engelsk versjon, og har kun lest 250 sider så langt, men jeg liker den godt. Tematisk syns jeg den er mer spennende enn Nicholas Nickleby, men vi ble bedre kjent med og mer glad i karakterene i NN enn i Barnaby Rudge. Jeg håper det endrer seg etter hvert. Barnaby Rudge er også mer uforutsigbar enn Nicholas Nickleby.
Chris Tvedt har så utrolig bra språk og velkomponert plot samtidig som han holder på spenningen til siste slutt! Imponerende!
Mørkere og mer voldelig enn de andre John Hart-bøkene, men minst like bra! Hart er god på å pønske ut spennende plot samtidig som han har så vanvittig bra språk og klarer å gjøre menneskene levende og sammensatte. Absolutt en av mine favorittforfattere!
The Language of Flowers er en nydelig roman og en sterk skildring av en ung kvinnes søken etter tilhørighet og kjærlighet.En roman som vil treffe deg rett i hjertet og som du bærer med deg lenge etter at siste side er lest.
Les mer om hva jeg mener om boken her
Jeg tar poenget ditt, men jeg er uenig i tolkningen av det første budet. Det skal godt gjøres å ta det budet som noe annet enn at Gud ikke tåler rivaler av noe slag. Man kan da fint respektere noen og la være å baktale dem selv om man liker andre mennesker i tillegg. Man dømmer ikke fordi om man tror på andre guder. Budet passer ikke akkurat for den flerkulturelle moderne staten.
Det er nok mye i bibelen som kan tolkes mer abstrakt, men de tolkningene trenger ikke å være særegne for kristendommen.
Jeg hoppet over The Old Curiosity Shop og begynte rett på Barnaby Rudge, men jeg skal nok komme meg til lille Nell en dag jeg også.
Litt på siden av tema: Mark Knopfler er en av mine store favoritter. Jeg kjenner jeg blir glad hver gang noen nevner musikken hans, uansett sammenheng.
Jeg har skrevet om de fleste av bøkene - linker finner dere her.
Så du mener at det ikke absolutt alle kan forstå er humbug? Om jeg skjønner alt eller ikke er urelevant. En forsker redegjør for prosessen og de som har tid og interesse kan sette seg inn i det.
Hvis Gud skapte verden, hvem skapte Gud? Hvis Gud ikke trenger å bli skapt, hvorfor trenger verden å bli skapt? Gud-teorien er en særdeles dårlig teori, som ikke forklarer noe som helst.
Forskere må redegjøre for forskningsprosessen. De sier aldri til noen som spør at det er for komplisert for andre å forstå. Slike påstander kan du ikke komme med.
De tre første budene handler om Gud og er derfor ikke interessante for ikke-religiøse. "Du skal hedre din far og din mor" er stort sett et godt råd, men det finnes nok av tilfeller hvor foreldrene ikke fortjener å bli hedret. "Du skal ikke bryte ekteskapet" vil i mange tilfeller være et ekstremt dårlig råd. "Du skal ikke tale usant om din neste": hvis det er et kriterium som må holdes for å komme til himmelen tror jeg de færreste kommer seg dertil. Med mindre hvite løgner er ekskludert (men det står det selvsagt ingenting om). "Du skal ikke begjære din nestes eiendom" (eller ektefelle): dette er impulser vi ikke klarer å kontrollere. Selvfølgelig kan man begjære sin nestes eiendom. Problemene oppstår hvis man prøver å svindle sin neste, ikke ved begjæret.
Problemet er at budene er absolutte. Det finnes ikke rom for feil - og i de fleste samfunn vil det finnes mange gråsoner. De eneste to budene som er viktige for moderne samfunn er:
"Du skal ikke slå ihjel" og "du skal ikke stjele".
Jeg er enig med det meste du skriver, og har selv et ønske om å lese bibelen en dag. Jeg har lest deler av den, men jeg har aldri lest hele verket sammenhengende. I fjor gjorde jeg et forsøk, men jeg begynte på gamletestamentet, og den begynnelsen kan neppe kalles god litteratur.
En ting jeg er uenig med er at de ti bud er gode læresetninger for alle samfunn. Noen få er nok det, men de fleste er ganske urelevante for dagens samfunn.