Mange her inne antyder det samme som deg. Det kan virke som det er de noe mindre bokbevisste enn medlemmene på Bokelskere som utgjør kondegrunnlaget i kjedebutikkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Det stemmer nok ganske bra. Jeg jobber i Norli og tør knapt å anbefale en bok fra bokhyllen fordi kundene ikke er interessert i å kjøpe noe de ikke har hørt om, uansett hvor helhjertet min anbefaling er. De vil ha de store, kjente forfatterne som ligger i hauger på bordene. Heldigvis finnes det unntak, men jeg må vurdere hver kunde for å finne ut om jeg kan våge meg på en mer utradisjonell anbefaling, eller om jeg må gjenta for n'te gang hvor populær Cecilia Samartin og Victoria Hislop er. Det er vanskelig å oppnå bredde i utvalget når markedet for det er så lite.

Plassmangel er også et reelt problem. Hadde en kunde komt til meg og spurt etter en bok fra 2005 (jf. kommentaren lenger nede) som ikke er populær fremdeles, så hadde jeg med en gang tenkt at den må nok bestilles, det er høyst usannsynlig at vi har den. Man bør selvsagt si det på en høftlig måte til kunden og ikke forvente at det er så opplagt at kunden burde vite det fra før, men i min butikk har vi ikke plass til å ha masse gamle bøker i hyllene. I fjor ryddet vi vekk masse som ble skrevet før 2009, og det var helt nødvendig for å få plass til alle de nye bøkene som kom i fjor og som kommer i år.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det er klart at med 60 nye krimtitler på norsk bare i vår, må det jo fort bli fullt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Stig TJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnneWangMarianne MHarald KBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveig