Da var begge bøkene lest. Dette var mange fine lesetimer, selv om jeg skummet litt her også men det gjør slettes ingen ting. Bestefar og den mindreårige Nell, er to sentrale skikkelser i boka. Bestefar er en snill, kjærlig og god men han kan ikke styre sitt lyst til gambling derfor er de lutfattige. Han spiller bort hjemmet sitt til dvergen Quilp som tømmer huset, og de legger ut på en uviss vandring, der mange lumske farer truer. Ingen vet hvor de vil å dra, ikke de selv engang, men det er flere som ønsker å finne de igjen på godt og vondt.

Mark Knopfler synger i sangen "What it is" :

A walking stick from my hotel
The ghost of Dirty Dick
Is still in search of Little Nell

Er det vår Nell han synger om tro? Kanskje han har lest bøkene han også?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg hoppet over The Old Curiosity Shop og begynte rett på Barnaby Rudge, men jeg skal nok komme meg til lille Nell en dag jeg også.

Litt på siden av tema: Mark Knopfler er en av mine store favoritter. Jeg kjenner jeg blir glad hver gang noen nevner musikken hans, uansett sammenheng.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da er du i mål med en Dickens til, gratulerer!

Jeg er godt inne i bok nr. 1 og synes så langt den glir lettere enn Nickolas Nickleby. Har sans for disse snodige personene som kretser omkring Nelly og bestefar, og som vi ikke riktig vet hvilken rolle skal komme til å spille.

Liker de spissfindige og elegante formuleringene. Som denne:

... i alminnelighet er samvittigheten en temmelig elastisk og bøyelig ting som kan strekkes ganske meget og tilpasse seg til mangt. Noen mennesker kvitter seg med samvittigheten stykke for stykke, som når en kaster vinterklærne om våren, og legger deg til slutt helt til side. Andre kan ta dette plagget av og på etter som det passer, og da dette er en stor og ypperlig forbedring, er det også mest på mote.

En ting til - kan noen fortelle meg hva en åtterdagersklokke er? Finnes i to forskjellige boliger, så det må jo ha vært nokså vanlig, da...

Godt sagt! (4) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Tror du det kan være at den går i åtte dager og så må den trekkes opp igjen. Det er slik våre gamle stueklokker fungerer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

JoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger MartinsenTove Obrestad WøienBjørg Marit TinholtkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendliemgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe Solberg