Chris Tvedt har så utrolig bra språk og velkomponert plot samtidig som han holder på spenningen til siste slutt! Imponerende!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Visst var boka spennande, utan tvil. Likevel er eg ikkje udelt begeistra. Vart skuffa over handlingar av etterforskaren Edvard Matre, og eg sit att med litt for mange spørsmål om drapsmannen. Fekk nesten litt assosiasjonar til Jack the ripper? Likte skildringane frå Bergen, som så mange andre har eg ei lita tilknyting til byen.
Likevel, her vart det terningkast 4

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg syntes denne var veldig bra - spennende som en krim skal være og for det meste godt skrevet. Og så liker jeg når en krim bygges så godt rundt sjangerens grunnpilarer:

Forbrytelsen: I dette tilfellet myrdede og stygt skjendede kvinner.

Etterforskeren: En karakter som heldigvis ikke er endimensjonal. Han har flere sider, og han har sine egne problemer han må håndtere samtidig med etterforskningen. Denne historien i historien - skjebnen til hans biologiske mor - synes jeg fungerer fint.

Etterforskning og oppklaring: Dette synes jeg Tvedt gjør godt. Det er små spor underveis (selv om ikke jeg oppfattet dem før etterpå), og det er ledetråder som viser seg å være blindgater. Men det blir aldri kjedelig. Selve oppklaringen kan man jo sette spørsmålstegn ved. Seriemorderen blir tatt, men håndteringen av dette er alt annet enn etter boken. Samtidig sitter i hvert fall jeg igjen med den oppfatning at en morder fortsatt går fri - at ett av drapene ikke var seriemorderens verk. Jeg håper og tror at det kommer en fortsettelse av denne, og den skal jeg i så fall garantert lese.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Veldig spent på denne. Såvidt jeg har skjønnt, er Bergen nevnt ved navn i denne boka, foregår hele handlingen denne gangen på konkrete geografiske steder nevnt med navn ?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jepp, Bergen er nemt, og og meir spesifikke stadar i byen som Nygårdsparken og Fyllingsdalen o.l.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er det bare jeg som har en følelse av å sitte å se på NCIS når denne leses? Er ikke enig med meg sjøl om det er et kvalitetsstempel eller ikke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gleder meg til den

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag