Presteskapet

krim

av (forfatter).

Juritzen forlag 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.12 (42 terningkast.)

106 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den første boka om Ira Torgrimsson.

Omtale fra forlaget

LIKESTILLINGSOMBUDET I NORGE BLIR BRENT I HJEL I SITT EGET HJEM. En nidstang er reist i hagen, og en bok om en grusom hekseprosess fra middelalderen ligger i postkassen. Like etterpå bortføres en kvinne og druknes etter et middelaldersk ritual. Og det stopper ikke der. Flere kvinner forsvinner i Oslo. Krimjournalist Ira Torgrimsson dekker sakene og finner snart en sammenheng mellom det rituelle drapet i Oslo og heksebrenningene på 1600-tallet. Men hva er motivet etter så mange år, og hvem er med i grupperingen som blir kalt Presteskapet? Presteskapet må stanses før flere liv går tapt - og saken blir mer og mer personlig for Ira, som også kjemper for omsorgsretten til stebarnet sitt.

Bokdetaljer

Forlag Juritzen forlag

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788282051767

EAN 9788282051767

Genre Krim

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 341

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 15 15 10 1 0

Bokomtaler

Hovedpersonen Ira er en tøff jente. Hun bor alene og har ikke barn, men holder på å søke om foreldreretten til 12 år gamle Kevin som var barnet til en hun har vært sammen med.
I tillegg er hun venn med en narkoman uteligger.
Ira er ingen velstelt jåle, eneste sminken hun eier er en lipgloss hun fikk av Kevin til bursdagen. Når historien starter er hun på vei på høstferie med Kevin, men Lars, uteliggeren ringer og tipser om noe han har blitt presset til å gjøre om natten. Etter å ha fulgt Lars til politistasjonen, er hun litt sent ute for å hente Kevin, og han har pøst i seg masse epilepsitabletter og ligger i koma på Ullevål Sykehus. Ferien blir utsatt og Ira blir allikevel igjen i Oslo, og dekker saken.
I en parallellhistorie er vi i Bergen på 1600-tallet og møter Johanne, som opplever at venninnen blir brent på bålet. Hun flykter til Stavanger og gifter seg der, men ryktene om henne når henne også der.
Flere og flere personer og bihistorier blir introdusert, og bygger ut handlingen på en oversiktlig og troverdig måte. Jeg syntes boken var spennende helt fra begynnelsen, men tok seg allikevel opp til uante høyder utover i boken.
Med så mange hint og små historier, skal det litt til å knytte alt sammen på slutten, men jeg syntes dette ble gjort på en troverdig måte. Ira er en "superhelt", og litt slingringsmonn må en jo gi i en så actionfylt thriller.
I begynnelsen av mars kommer andre boken til Holterman, Frostgraven, hvor vi møter igjen Ira - jeg gleder meg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er min anmeldelse av Presteskapet (ekstern lenke)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lydbok. Dette var en ukjent forfatter. Jeg ble raskt begeistret. Her er det tempo, spenning og en interessant historie. Ja faktisk flere historier, elegant flettet sammen. Det blir ikke forvirrende og alle trådene går opp. Jeg mener boka er også er samfunnskritisk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sonja Holtermann "Presteskapet"

En mann blir påtent og brent levende. Like etter blir en kvinne bundet og kastet i vannet. Krimjournalist Ira Torgrimsson frykter at noen har satt i gang en middelaldersk heksejakt. På hjemmebane kjemper Ira for omsorgen til fostersønnen Kevin, og når hun mottar flere trusler er hun nær ved å gi opp hele drapssaken. Men så blir det personlig. Hun kommer i kontakt med en gruppe menn som vil ha samvær med barna sine. Er dette menn som kjemper for barna sine, eller er de drapsmenn? Klarer Ira å finne gjerningsmennene før de finner henne?

Dette er forfatterens debutbok om krimjournalisten Ira Torgrimsson. Jeg er alltid spent når jeg begynner på bøker av nye forfattere, og denne boka hadde sklidd litt nedover i lesehaugen. Boka starter bra, handlingen er delt i korte kapitler, og forfatteren holder tempoet oppe gjennom samtlige sider. Hun forteller to historier parallelt. En om hekseprosessen i Bergen på 1600-tallet og en i nåtid. Forfatteren viser oss rett og slett en heksejakt i to forskjellige tidsperioder.
Boka har også et veldig aktuelt tema, det dreier seg om barnefordeling. Her får vi får et innblikk i hvordan en eks setter barnet opp mot en far som kun ønsker seg samværsrett. Dette forteller forfatteren på en utmerket måte. Det er noe som skjer gjennom hele boka, og den er vond å legge fra seg. Det eneste jeg savnet var å bli enda litt nærmere kjent med hovedpersonen. Jeg synes det er en veldig god debutbok, anbefaler den videre, og gleder meg til å lese beste bok av henne.
Boka er fra egen bokhylle. Terningkast blir en god firer.
Terningkast 4+

Godt sagt! (0) Varsle Svar

spennende lesning, grøssende. kunne ikke slutte før den var lest ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Vanligvis likte hun å være våken når folk sov. De stille timene var de tryggeste. Det var for seint, og for tidlig.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

ØNSKER Å LESE ! ! ! Lista er stort sett et resultat av hva jeg finner her inne på bokelskere! Det er bøker jeg ikke har, og som jeg stort sett ikke finner på biblioteket her.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Frostgraven - kriminalroman" av Sonja Holterman
 • "Til faste tider" av Margie Orford
 • "Sort gryte - Olivia 7" av Lene Lauritsen Kjølner
 • "Bortført" av Angela Marsons
 • "Mordets enkle kunst" av Frits De Bourg
 • "Rene hender - en Eveline Enger-krim" av Ulrik Høisæther
 • "Grand Marine" av Inger Marie Spange
 • "Sett av den døde" av Eirik Husby Sæther
 • "Hilsen fra Rexville - roman" av Susanne Staun
 • "Lysningen" av Robert Dugoni
 • "Døderommet - thriller" av Susanne Staun
 • "X - krim" av Helge Thime-Iversen
Alle bokanbefalinger for dette verket