Gå med meg

av (forfatter).

Liv forlag 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.08 (24 terningkast.)

39 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Flere tusen unge er samlet til russetreff i Kongeparken. På en høyde over parken ligger en kvinne. Hun har på seg en gammel russedress fra 1990 med et hvitt kors teipet på buksebeinet. Mens ungdommene fester starter jakten på kvinnens morder.
Krimjournalist Ira Torgrimsson er blitt mor, og vil hjem til datteren i Oslo, men russedrapet fører henne til Jæren. Hun nøster opp historien om Kristine, og hennes oppvekst som var preget av streng tro, skam og foreldres forventninger.

Kriminalromanen «Gå med meg» handler om Kristine og hennes oppvekst i et kristent miljø på Nord-Jæren på 80-tallet. Kristine er en del av en kristen gjeng. Hun og vennene drar på konserter og møter, og har et sterkt samhold. Men troen, den sosiale kontrollen og skammen truer med å splitte dem. Fortellingen om Kristine beskriver et kristent samfunn som utøver sterk sosial kontroll over barn og unge, like sterkt som det man kritiserer det muslimske miljøet for. Den viser også de interne rangeringene som foregår i et lukket religiøst miljø, hvor de som tilhører bedehuset har en streng, bibeltro livsførsel, mens kristne i statskirka er mer løsslupne i forhold til valg av partner, sex før ekteskapet og alkohol. Samtidig skildres de fine og trygge ved det å det å være ung og tilhøre et kristent miljø. Bokas tema er religion, odel, skam og svik.

Bokdetaljer

Forlag Liv forlag

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788283302677

EAN 9788283302677

Genre Krim

Omtalt tid 1990-1999

Omtalt sted Rogaland

Språk Bokmål

Sider 232

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 7 10 5 1 0

Bokomtaler

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sonja Holtermann "Gå med meg"

Flere tusen unge er samlet til russetreff i Kongeparken. På en høyde over parken ligger en kvinne. Hun har på seg en gammel russedress fra 1990 med et hvitt kors teipet på buksebeinet. Mens ungdommene fester starter jakten på kvinnens morder.

Dette er den tredje boken om krimjournalisten Ira Torgrimsson. Hun blir sendt til landsstevnet for russen i Kongeparken på Ålgård utenfor Sandnes i Rogaland for å dekke begivenheten, men vil egentlig helst hjem til datteren sin i Oslo. Da det skjer et drap i parken,  innfinner hun seg likevel etter hvert med at hun må bli der for å skrive om saken. 
Boka starter lovende med et drap som skjer under landsstevnet. Jakten på morderen starter, og Ira kommer farlig nær både mordet og andre hendelser utover i boka. 
Boka har to historier, en fra 1989-90 hvor vi møter Kristine som ung, og en i ettertid når mordet har skjedd. Jakten på moderen fører Ira på kryss og tvers på Jæren. Vi får gode beskrivelser av Jærenværet og ikke minst den berømmelige hevdalukta mange ikke takler. Underveis blir det mange som peker seg ut som mulige gjerningspersoner, men dette viser seg etter hvert som bomskudd. 
Vi får innblikk i både lukkede kristne bedehusmiljøer, og friere frikirkemiljøer, der de er mer lausslupne til alkohol og sex før ekteskapet. Sånn er det til dels fremdeles på Jæren, og dette var enda mye tydeligere på den tiden Kristine vokste opp. Her er det ting som ikke tåler dagens lys.
At ingen før har tenkt på å bruke russens landsstevne som utgangspunkt for et krimplott er utrolig, synes jeg. Ideen til plottet er bra og levende beskrevet, en føler virkelig at en er til stede på treffet, de som har vært der, vil nok kjenne seg igjen. Alt ligger til rette for en bra leseropplevelse. 
Ellers var det en god bok, med fine beskrivelser fra Jæren, hvor mesteparten av handlingen foregår på Høle og Jæren. Som lokalkjent kjente jeg meg igjen på stedene i boka. Romanen inneholder lite av blodige detaljer og bestialske ting, så det er nok en bok som kan treffe mange
Terningkast 5

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kristine var russ i 1990. Nå er det reunion russetreff. Med ett blir hun en som en annen. Til tross for at det kristne miljøet hun tilhører ikke rører alkohol, slår Kristine seg løs med å drikke. Hun møter igjen Geir, og sammen forsvinner de inn i skogen. Jounalist Ira jobber med en sak om russ. Hun går opp på en høyde i skogen for å få noen fine oversiktsbilder. Da snubler hun over en død russejente i ei myr.

Dette er en fin bok med en orginal og spennende historie. Boka anbefales.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Høyrde denne på lydbok. Det blei heilt feil, for ho som las inn boka hadde feil uttale på mange jærske ord, navn og stader. Trur eg hadde likt boka betre om eg hadde lese henne sjølv, i staden for å høyra lydboka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Den andre siden - biografi" av Reyna Grande
 • "Dronningland - krim" av Eva Fretheim
 • "Når stillheten tar over" av Mikael Ressem
 • "Antatt skyldig - ...når marerittet blir virkelighet..." av Kjell Arvid Nilssen
 • "Hva velger du?" av Svandis Hanna Gudmundsdottir
 • "Løven og hvalen - poesi" av Kamilla Davis
 • "Kameleonjenta" av Ragna Dahl
 • "Levende død" av Mikael Ressem
 • "Fullmåne" av Frode Eie Larsen
 • "Rullatorgeriljaen - roman" av Inger Postvoll
 • "Påskekrim 2021 - 15 kriminalnoveller" av Unni Lindell
 • "Skyggedalen" av Viveca Sten
Alle bokanbefalinger for dette verket