Ulykke

av (forfatter).

1g1 bok 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (4 terningkast.)

9 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

"Glem nordic noir. Med "Ulykke" har Gjøran Engen skapt en helt ny genre - naturkrim. Natur og menneskers forhold til denne veves på en forbilledlig måte inn i et actionfylt drama" .

"En gave til alle som elsker spenning og vill natur."Stig Toft har gått på tomgang siden han flyttet heim. Når et tre år gammelt lik med kulehull i hodet dukker opp midt i en nasjonalpark, vekkes nysgjerrigheten. Når folk begynner å dø rundt ham blir han tent. Han begynner å grave. Og altfor sent innser han hvilken fare han dermed utsetter seg selv og andre for.

«Ulykke» er en actionfylt, kompakt kriminalroman full av lys, luft og store følelser. I Stig Tofts univers er det mer himmel og hav enn skitne kjellere. Mer nasjonalpark enn bakgater og smug. Men Stig er tøff, og fronter en maskulin fortelling iblandet en akkurat passe dæsj pastell...

MER OM BOKA:
Stig Toft kjørte venstre tommel langt inn i den svære jævelens høyre øyehule. Og langfingeren inn i det venstre. Han bruke fremsiden av venstre pekefinger til å støtte hodet, for det sto litt vaklevorent på en avskåret nakkevirvel. Han følte ingen vemmelse. Bare ... glede?

LEKENT SPRÅK
Det er slik vi møter hovedpersonen. Den tidligere krimreporteren i VG, Stig Toft, har tatt med seg kone og barn hjem til Brønnøysund hvor han prøver å etablere seg som frilans-journalist. Og nei, vi har ikke havnet i en fortelling som svømmer i ultravoldelige scener, teksten over er bare ett av mange bevis på hvordan Engen leker seg med litterære grep og effektive vendinger. Det som beskrives er rett og slett sløying av fisk.

Bokdetaljer

Forlag 1g1 bok

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788269183504

EAN 9788269183504

Genre Krim

Omtalt sted Nordland

Språk Bokmål

Sider 311

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 3 0 1 0 0

Bokomtaler

Gjøran Engen "Ulykke"

Den tidligere krimreporteren i VG, Stig Toft, har tatt med seg kone og barn hjem til Brønnøysund hvor han prøver å etablere seg som frilans-journalist
Stig Toft har gått på tomgang siden han flyttet heim. Når et tre år gammelt lik med kulehull i hodet dukker opp midt i en nasjonalpark, vekkes nysgjerrigheten. Når folk begynner å dø rundt ham blir han tent. Han begynner å grave. Og altfor sent innser han hvilken fare han dermed utsetter seg selv og andre for.

Når det dukker opp ukjente forfattere, kan jeg ikke vente med å få lest boka. Med denne boka har forfatteren laget sin egen sjanger; naturkrim. Mye av handlingen er lagt til ut i naturen, istedet for i en by med mørke kjellere og bakgater. Plottet er byga opp rundt den tidligere krimjournalisten i VG, Stig Toft. Journalisten i ham vekkes da et tre år gammelt lik blir funnet. Flere lik dukker opp, og Stig finner sakte, men sikkert ut av ting og tang som ikke er som det skal være. Plottet inneholder korrupsjon og prissamarbeid om kontrakter i det offentlige angående veiutbygginger. Hvor langt er folk villige til å gå for å skjule sine spor? Romanen tegner fine personbeskrivelser av både onde og gode personer, og naturskildringene er så vakkert beskrevet at jeg føler at jeg går i fjellheimen mens jeg leser. Boka er lettlest, rett fram, og uten mange bisarre beskrivelser.
Forfatteren har selv bakgrunn som journalist, akkurat som hovedpersonen i boka, og handlingen er lagt til forfatterens hjemtrakter Helgeland og Brønnøysund. Litt krim fra enn annen arena enn jeg er vant til.
Dette var en positiv lese-opplevelse fra en ukjent forfatter, jeg leser gjerne mer fra ham, og anbefaler boka videre. Våg deg på en ukjent forfatter du også!
Boka er mottatt på PDF fil.
Terningkast 5-

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En mann er på elgjakt i starten av boka. Han skal skyte et rådyr, men noe går feil. På bakgrunn av dette gjør mannen et valg. Journalist Stig Toft får snusen i saken. Når han begynner å grave i saken, vet han ikke hvilken fare han utsetter seg selv og de rundt han for.

Spennende bok. Jeg liker hovedpersonen Stig Toft, og håper at det kommer flere bøker med han senere.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "De udugelige - kriminalroman" av JR Henrixen
 • "Stålrosen - politikrim" av JR Henrixen
 • "Spindelvevet" av Stig Ellingsen
 • "Det siste livet" av Peter Mohlin
 • "Petra Pettersens perfekte plan - åtte uker til jul" av Lene Lauritsen Kjølner
 • "Portåpneren - roman" av Kjell Erling Bardal
 • "Vargtimen - kriminalroman" av Geir Tangen
 • "I skyggen av stråleglansen" av Jan-Erik James Knudsen
 • "Lysningen" av Robert Dugoni
 • "Liten jente forsvunnet - kriminalroman" av Erling Greftegreff
 • "Skyggespillet" av Anna Bågstam
 • "Sett av den døde" av Eirik Husby Sæther
Alle bokanbefalinger for dette verket