Lydbokforlaget fyller i år 25 år. Med det markeres 25 år med lydbøker for allmennheten. Siden den gang har det dukket opp flere aktører på lydbokmarkedet. Jeg markerer dette jubileet med å trekke fram titler på 25 lydbøker. Med dettte utvalget håper jeg å speile den norske lydbokens historie.
Kanskje du har innspill på hvilke titler som hører hjemme her? Har du en lydbokfavoritt? Var boken bedre som lydbok enn den var når du leste den selv. Har du en favoritt blant innleserne? Har omslaget på lydboken gjort at du hørte på den? Har du en favoritt blant de mange hørespillene som har blitt produsert?
Legg igjen en kommentar hvis det du har noe på hjertet angående en lydbok du har hørt. Her er listen som vil oppdateres fram til 25. desember 2012:
Blogger og hører En julefortelling av Charles Dickens. Innlest av Svein Tindberg. Hører den via Wimp på mobilen. Genialt!
Biblioteket er vår siste skanse mot barbariet
Fin lita bok i Mona Høvring-stil, litt snål og skeiv! Men eg likte "Noe som hjelper" betre...
Veldig godt skriven ( omsett) og svært spanande. Kven er vi bortsett frå kroppen vår? Anbefalast til alle, ikkje berre ungdom
Eg synest det kjem godt fram at det er den vaksne som er ansvarleg. Boka er godt skriven og spanande. Eit ankepuntk er kanskje at Aurora er litt for reflektert...?
Hei. Holder på med det første jeg har lest av henne, En bønn for eros, essaysamlingen. Du har vel lest den og. Har du en kommentar? NA
Fine ord. Jeg er av de fem som klikket på "Godt sagt". Kan du se hvem det er? Nysgjerrig. Og så måtte jeg på google og finne ut mer om forfatteren. En ting har ikke kommet med her. Tittelen. The Invitation, Invitasjonen. Det ga meg enda et lite løft. Takk i alle fall. NA (www.raknerudvillaen.no)
"Det handler om å gå. Å begi seg av gårde til fots, ned den åpne veien; en romatisk øvelse som fører til en del harde erfaringer: å sove ute, gå seg vill, møte egne begrensninger og andre mennesker, natur og byer; drive gatelangs i Paris og Istanbul, krysse broer og grenser; gå inn i fremmede land, ukjente områder. Den gående er uten beskyttelse og hjem, uten hastighet og bestemte mål, han går for å komme nærmere det han ser og møter på reisen. Han vil leve et vilt og poetisk liv. Han finner sine egne ruter, men gjør også avstikkere langs sporene til kjente vandrere fra litteraturhistorien: Rousseau, Wordsworth, Hölderlin og Rimbaud; han leser dikerne og filosofene for å forsøke å lære seg den kusten det er å gå.
En vrien bug som forårsaker dette. Jeg skal etterforske dette så snart som jeg kan.
Leser Pekebibel av Lars Steiner om og om igjen. Husker jeg så den for et par år siden, men glemte den. Nå som den er ute på norsk så fant jeg den igjen da jeg skulle handle bleier...
William S. Burroughs er et bra valg. Har du sett Naked Lunch?
Ei kort og knapp bok, men ho er viktig. Intervju med skeive innvandrarar, anonyme fordi dei er trua på livet, har blitt slått ned, har blitt alvorleg skada både av landsmenn på gata og av familien. Norge er IKKJE eit trygt land, for ALLE. Dessverre- ei fallitterklæring så langt..
Pekebibelen er en morsom og annerledes pekebok for barn. Den har fått meg til å tenke ut ideer til andre pekebøker som man kunne lage. Lars Steiner har også laget Pek-Elvis (2007. Kanskje kommer jeg tilbake til den ved en senere anledning?
Eg starta å lesa denne i dag tidleg og måtte berre bli ferdig før eg gjekk ut i solskinet. Uhyggeleg god lesing! Eg synest forfattaren får fram dei mørke sidene ved oss og også ved (det nederlandske) samfunnet på ein snedig måte. Det grusame som har skjedd blir sakte rulla opp, kva er det som gjer at den moralske standarden til foreldra synk meir og meir? Skulle gjerne ha diskutert denne boka i ein lesesirkel!
Sammen med mine to smårollinger lener vi oss tilbake og lar oss underholde med Eventyr av H.C. Andersen
Det du skriver lover bra for min lesning. Har reservert den på biblio for å sjekke ut om dette er en julegavebok. Har sansen for Øystein Runde sin strek og humor, så dette har jeg ventet på.
Ei av dei absolutt beste bøkene eg har lest. Sjølv historia er vanvittig spanande, men det er det indre livet til hovudpersonen ( ei kvinne utan namn) som er det mest besettande for meg, samtidig som eg får mange tankar om korleis eg ville ha takla ei liknande situasjon.
Kvinna er på hyttetur, venene ho er saman med er i landsbyen ein tur, men dei kjem aldri tilbake. Ho går ut og møter ein usynleg vegg... eg vil ikkje si meir om handlinga.
Hurra: oppdatering 2022: Boka kjem i nytt opplag!
Boka er filmatisert med den eminente skodespelaren Martina Gedeck: http://lesekreis.org/2010/06/08/literaturverfilmung-marlen-haushofers-die-wand-im-kino/
20002 nå:)
Akkurat nå er det 19 995 bokelskere. Blir det fem nye bokelskere i løpet av dagen, tro? Hvem blir nummer 20 000?