Det er mørkt og kaldt ute, varmt og koslig inne, adventstaken er på plass i vinduet og de lilla lysene er kjøpt inn. Nå nærmer det seg virkelig jul og for meg er nesten ventetiden kosligere enn selve julen. Denne helgen er første søndag i advent, jeg legger derfor ut første verset i en adventssang skrevet av Eyvind Skeie.

Tenn lys !
Et lys skal brenne for denne lille jord.
Den blanke himmelstjerne, der vi og alle bor.
Må alle dele håpet så gode ting kan skje.
Må jord og himmel møtes. Et lys er tent for det.

I kontrast til den koslige desemberstemningen leser jeg krimbøker, først Blacklands
av Belinda Bauer, en litt annerledes og spennende krim fra Storbritannia. Leser også en krim fra virkeligheten, A Descent Into Hell av Kathryn Casey, den går det litt tregere med, men det er en skremmende historie. Ved siden av leser jeg en bok som kanskje passer bedre, Bare mjuke pakker av Levi Henriksen inneholder ikke de klassiske julehistoriene, men den har en interessant vri.

Hva leser du denne helgen?

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 34 svar.

Denne helga ble det Den store boka om Lotta av Astrid Lindgren. Jeg har syke barn, og da blir det mye høytlesning. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En liten oppdatering fra meg og. Jeg ble ferdig med Djevelkysset i går kveld, fikk vel lest rundt 200 sider av den i går, så idag har jeg startet å lese Kaaberbøl og Friis - Gutten i kofferten. Jeg skal sikkert lese litt mer i den i løpet av dagen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det blir en liten oppdatering for meg, det har blitt mye lesing så jeg er ferdig med to bøker og har begynt på to nye. Nå er jeg igang med Finding Hannah av John R Kess og En slags fred av Camilla Grebe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har nylig begynt på Selma Lagerlöfs trilogi om Löwenskölds ring m.m., men jeg kommer nok ikke så langt i løpet av helgen, - det er meget som skjer og skal gjøres i disse førjulshelgene. Men jeg har en slags forestilling om at den vil egne seg til lesing i mørke vinterkvelder...
Akkurat nå har jeg imidlertid funnet frem "Ludvigs jul" av Kjell Aukrust for å "jule" litt på morgenkvisten;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal egentlig få gjort mye her hjemme, da jeg skal til Dublin deler av uken og hele helga med jobben. Julegaver skal pakkes og sendes nordover, samt julekort skal skrives. Men jeg har bestemt meg for å lese ferdig Blood Promise av Richelle Mead. Jeg bare elsker serien Vampire Academy og har alle de utgitte bøkerne. Men som den snåle leseren jeg er har jeg bestemt meg for å "gjemme" de til romjulen, for kosens skyld.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg er heima hjå mamma og pappa, der det er fyr i omnen og mat på bordet - studenttilveret kan ta på når november har vist seg lang og kald. Men heima, der er alt so mykje betre - òg på lesefronten. Den dårlege samviten (i form av pensumbøker som aldri vart lesne før eksamen) ligg att i byen, og med heim har eg Hobbiten, og Julemysteriet av Jostein Gaarder. Eg skal gjera som for 15-20 år sidan og lesa eit kapittel kvar morgon - det må vel gi adventsstemning, vel?

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Har ennå ikke lest annet enn kakeoppskrifter i dag....., men til kvelden har jeg lyst å begynne på "Bare mjuke pakker " av Levi Henriksen. Den har stått ei stund i bokhylla og ventet. Ellers er jeg nesten ferdig med "Landstrykere" - det har blitt veldig lite lesing i det siste! Ikke fordi boka er kjedelig, men fordi det er så mye annet som må gjøres først...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Til musikken av Ketil Bjørnstad. Som den mannen kan skrive! Han drar meg med i handlingen og holder meg der, er virkelig bltt en favoritt forfatter og har også nåde og ville Europa stående i bokhylla, gledet meg til å kose meg med lesing av disse i jula!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har allerede lest noe Star Wars siden min venn Bjørn skal få de som julegave, og Pondus - 11 i hatten siden det er ventliste på den. Leser nå på Sanna historier om pirater og skal etter den lese Tarzan i slukaråldern siden den også står på venteliste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg fortsetter på Djevelkysset av Unni Lindell denne helga og, så blir vel litt lesing i denne boka. Ellers går det nok litt tid til serier, skisport på tv, film osv. Tar en rolig helg denne helga.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leste ferdig den 7. boka om Simon Serrailler (Susan Hill) i natt, og nå er det ikke flere- inntil videre. Så jeg er "between books". Har lastet ned de første kapitlene av "The unlikely pilgrimage of Harold Fry" av Rachel Joyce, og tror det ender med at jeg leser hele. Liker den godt så langt:-) Har lånt "Ragnarok" av A.S. Byatt på biblioteket, så det er backup.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I dag skal jeg kose meg med "Gabriels hus 12: Arven" av Bente Sandberg.
Jeg ligger etter i mange serier nå, så skal prøve å lese meg opp nå frem til jul :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Boken ble lest ut i gårkveld, eller skal jeg si i natt :) I dag har jeg lest ferdig "Arvesølv 16: Sjalusikvaler". Resten av dagen skal jeg benytte til å lese litt videre i den første boken i Fifty Shades-triologien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Blogger og hører En julefortelling av Charles Dickens. Innlest av Svein Tindberg. Hører den via Wimp på mobilen. Genialt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

ÅÅÅ, den er kjempefin. Den skal jeg ta med å høre på jobb siste uka før jul. Hørte den i fjor også og elsket den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Svein Tindberg leser med god innlevelse. God jobbeøkt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har starta opp med Misterioso av Arne Dahl. Dette er den fyrste boka i serien om A-gruppen.
Prøver meg på litt seriøs litteratur i lydbokformatet; Kongens hjerte av Gaute Heivoll. Per Frisch les fint og passe inderleg, og Heivoll skriv godt, - men nei.. Dette er for deprimerande og langdrygt. Snart ferdig heldigvis.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Får lest så alt for lite, berre på bussen til og frå jobb, halvtime kvar veg, - har kome to tredelar ut i Pettersons: "Jeg nekter". Språket er lågmælt heile tida, og so etter eit visst tal sider byrjar det sveva, så no må eg berre lesa ferdig den boka denne helga.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg holder på med Når livet setter seg i kroppen. Tenkte å lese et kapittel av den før jeg kvelder nå.
På nattbordet ligger Påskekrim 2010 så blir vel litt lesing i den også.
I morgen har jeg tenkt meg på bokhandelen å hente Stryk meg over håret! Den gleder jeg meg til å begynne med! Har også bestilt Å leve et liv, ikke vinne en kamp på biblioteket, så håper på mye lesing denne helgen!
Ser ut som jeg må gå litt vekk fra min regel om å lese kun 1 bok av gangen. Alle bortsett fra "stryk meg over håret" er fine bøker å lese litt nå og da utfra hva jeg ønsker å lese. :)
Håper ikke dette å ha så mange planer blir drepen på leselysten. Syns det er ofte da jeg planlegger masse lesing at det ikke blir noe :S

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne helgen skal jeg begynne på Gjenferd av Jo Nesbø.Gleder meg,ellers blir det vintersport på tv,juleforberdelser,mye kaffe og kos og ikke minst mye lys...god helg..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

På bordet i lesekroken ligger "Nu jävlar!" av Heidi Linde. Men den får for det meste ligge i fred. Med et hode som dunker, ledd som verker og en kropp som fryser og fryser, blir det dårlig med konsentrasjon. Jeg sitter stort sett her og sover. Men jeg kommer sterkt tilbake, den sak er sikker!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

God bedring :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den følelsen kjenner jeg igjen og da er det ikke så lett å konsentrere seg om bøker. God bedring :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk og takk. Regner med å være leseklar om en to, tre dager.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lastet ned Great expectations av Dickens fra audible.co.uk i dag. Oppleseren har fått mye skryt, så det burde bli bra. Min første Dickens! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gled deg:-) Tror det er den samme versjonen jeg lastet ned og hørte på før jul i fjor. Der ga du meg en idè, kanskje jeg skal gjenta den i år:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser Lillelord-trilogien av Johan Borgen. Nå har jeg kommet til side 519. Det strammer seg til for hovedpersonen. Veldig spent på fortsettelsen. Blir kanskje ferdig denne helgen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vurderer sterkt å lese D-dagen av Anthony Beaver denne helga. Leste det første kapittelet i går, og jeg syntes han skrev godt om et interessant tema. Usikkerhetsmomentet er om jeg heller vil lese skjønnlitteratur i stedet, i så fall aner jeg ikke hva jeg kommer til å lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, den er kjempebra og med mange detaljer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For en sjelden gangs skyld nevner du ikke vintersport i introen din. Det et en aktivitet jeg håper å bruke litt tid på i helga.

Ellers har jeg planer om å bla en del i mine lånte diktsamlinger av Andrè Bjerke og Jakob Sande. Poesi har aldri vært min hjemmebane tidligere, men i det siste har jeg fått litt "poesi-fot" (slektning av rockefot), og disse to karene har virkelig skrevet mye stemningsfullt og flott.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det blir vintersport denne helga og, har laghopp i bakgrunnen nå faktisk, men tenkte jeg hadde gjentatt meg selv til det kjedsommelige. Denne helgen er det til og med jaktstart, som er min favorittstil både i langrenn og skiskyting :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En god ting kan ikke gjentas for ofte! For første gang i vinter regner jeg med å få sett en hel del. Enig i at jaktstart er topp underholdning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen blir det både latter og spenning håper jeg.
Bruker helgen på å lese Mikael Niemi - Populærmusikk fra Vittula, og Tom Egeland - Ulvenatten.

Har også tenkt meg en tur innom bruktbutikken, så jeg håper jeg at jeg kommer hjem med mye nytt også.

Ser frem til en god og avslappende lesehelg etter en lang uke.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

AnitaINA TORNESJohn LarsenCaroline Ekornes JohannessenBerit B LieTove Obrestad WøienTralteHege LMorten BolstadAkima MontgomeryLinnPrunellaVigdis VoldRandiASissel ElisabethDemeterRonnyInger-LiseFrode TangenAnneWangHeidi LTone Maria JonassensvarteperAnneLars MæhlumHilde H HelsethGrete AmundsenHarald AndersenEllen E. MartolPiippokattaHanne MidtsundAnne-Stine Ruud HusevågTonesen81Kirsten LundHeidi HoltanAnn ChristinBjørn SturødReadninggirl30Anniken Røilbeaverkriek