Uffda, er det slik det henger sammen...har denne liggende på vent jeg, men er ikke særlig tilhenger av slike overjordiske løsninger/forklaringer. Randi
Nei, disse to behøver man ikke lese i sammenheng, handlingen utspilles på Öland, det er vel 4 bøker akkurat i den Öland-serien - syntes Nattefokk var den mest spennende av de to. (Ellers har jeg en forkjærlighet for Camilla Läckberg sin "lokal-krim" jeg, liker hennes atmosfære og persongalleri bedre, ikke så mye "spøkelser" her...).
Må si jeg er veldig nysgjerrig på alt som skrives i dag, umettelig apetitt på det, og mye utrolig bra er det for tiden også. Interessant tema du har valgt, jeg håper å få lese den ved anledning. (Jeg plages med at døgnet har bare 24 timer, hjelper ikke at jeg tar store deler av natten til hjelp med alt spennende man har å holde på med). Randi
Synes det var friskt og fint skrevet jeg, morsomt å se så mye fine "litterære skriblerier" her inne, (når man hele livet har vært hektet på litteraturen).
Samme for meg, mange engelske forfattere jeg har lest, og mange andre romaner på engelsk, som jeg ikke finner her inne. Altså man skal Google de opp selv da? Og så? Gi beskjed til moderator her eller? Jeg har heller ikke satt meg inn i dette med sortering av bøker, så alle mine ligger bare usortert. Det er vel en stor jobb å ordne de på en eller annen måte?
Takk skal du ha, skal lese intervjuet, ser jeg har tre av Hayder, har ikke hatt tid til å lese de. (Fuglemannen, Kuren, Ritualer)...så dette er en fortatter jeg ikke har begynt på enda. Greit å orientere seg litt på forhånd.
Edit: Da har jeg lest det. Meget bra intervju (litt knapt kanskje, men vet ikke hva man kunne gå i dybden med...har jo ikke lest noe av henne)
Selve temaet og settingen er interessant nok, men denne kommer nok ikke opp på høyde med Henrik H. Langeland sin roman (Francis Meyers lidenskap)som har noen likhetspunkter med denne (spesielt når det gjelder setting)...anbefaler heller en annen roman av Helene Uri hvor hun er mer på høyde: Honningtunger, grotesk morsom syntes jeg.
Ja, glemte å nevne Oz, har jo faktisk lest hans (nærmest) selvbiografi: A Tale of Love & Darkness, på norsk "Kall det ikke natt", en ganske merkelig, interessant og stemningsfull roman. Randi
Enig i dine synspunkter her, Hilde, og angående forfatterne nevnt i første entry: Er ikke den første nevnte der et psevdonym for Matias Faldbakken da? Og Michel Houellebecq har jeg hørt omtalt som en elefant i et glassmagasin, liker godt å provosere, og Ellis med American Psycho, og Irvine Welsh's Trainspotting ble vel kult for noen, ..kan ikke si at noen av disse forfatterne er my cup of tea.
Måtte være "Øyne i Gaza" det da, hvis du skal ha noe realistisk samtidslitteratur, men det er vel mer skjønnlitteratur du tenker på.
Jeg må innrømme at jeg har vel vært mer fascinert av personen og forfatteren enn hans forfatterskap. Og jeg måtte bare se graven hans på Père Lachaise kirkegården i Paris. Det er vel stort sett de 12 bindene av På sporet.. han forbindes med. Det står ikke øverst på min leseliste å lese de resterende 11 bindene, for jeg må medgi med Anatole France at Livet er så kort og Proust er så lang.. men H. Langelands bøker OM Proust skal jeg ha med meg..
Finner denne Henrik H. Langelands "populariserte" bok om Marcel Proust som en veldig god og instruktiv innføring om Proust. Leste for lenge siden bind en av På sporet av den tapte tid, men hadde lyst til å oppfriske litt om Proust nå for jeg ser det er så mange av dagens forfattere som er litt "merket" av Proust..til og med den dagligdagse scenen med madeleinekake dyppet i lindete som en slags litterær fetisj, fikk meg på tanken at jeg ikke ser helt bort ifra at hovedpersonen i Per Pettersons Jeg forbanner tidens elv, som seremonielt spiser napoleonskake på konditori med sin mor er litt Proust "påhengt"...
Må innrømme at jeg leser litt god krim som avveksling innimellom, Nesbø har jeg stort sett lest med det samme bøkene kom ut, og jeg merker meg at jeg har satt stikkord OK på Frelseren, Marekors, og Flaggermusmannen, og at Snømannen var ekstra spennende (nokså "vanvittig" da), og at Rødstrupe ikke var av de helt store. (Subjektivt, selvsagt). Ellers synes jeg Camilla Läckberg sine om Patrik Hedström er "trivelige" å lese, og filmatiseringen av disse har jo greid å sette karakterene og atmosfæren nært opp til bøkene, synes jeg.
Ja, det var temaet Gauguin jeg tente på, da jeg er ganske opptatt av malerkunst også. Du er god til å skrive bokanmeldelser. (Gjør det bare på kladd på min PC jeg for å huske innholdet og vurderingen min av en roman rett etter at den er lest...dessverre leser jeg så mange bøker at jeg blander sammen og glemmer mye, derfor disse "rekapitulerende" stikkordene.
Denne syntes jeg var en av de svakeste Nesbø jeg har lest
Ikke for å være pirkete,Rose-Marie, men var litt nysgjerrig på den Vargas Llosa boken, hadde en gang tenkt å lese den, men det er kanskje ikke den samme du mener, den heter Paradiset på det andre hjørnet....(?)
Egner seg for alle og enhver den der...og fortsettelsen er ikke borte den heller. Fornøyelig humor Erlend Loe har.
God Påske til alle hyggelige nye "bokbekjentskaper" her inne. Det er inspirerende og kjekt å kunne dele sin litterære interesse med andre slik. Og gratulerer med ditt spennende bok-brosjekt. Det ser da flott ut. Randi
Noe til besvær er ikke kjedelig nei, den er fornøyelig men har også mye meningsfullt alvor i seg.
Enig med dere her, dette er en liten perle...følte til å begynne med at den var litt rar, jeg ble liksom ikke "koblet på" den helt i begynnelsen, men så begynte noe å åpenbare seg etter hvert, det er en underfundig, nydelig roman...og nettopp denne har godt av å bli lest flere ganger.