Sikkert godt skrevet og alt det der. Men da jeg var kommet til side 100 hadde det ikke skjedd noen ting, annet enn at folk gikk ut og inn av dører.

Bøker uten handling er som tyggegummi uten smak.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Jeg er kommet til side 110 og nå gir jeg opp... Boken har overhode ikke bergtatt meg som jeg håpet og trodde den skulle gjøre. Jeg hadde gledet meg til å lese denne boken, men nå må jeg si at jeg er skikkelig skuffet.

Jeg er enig med deg Cynthia, bøker uten handling er som tyggegummi uten smak! (Godt sagt forresten!) :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt å vite at det var flere som avbrøt denne. Syns den var gørr, nesten som om jeg grua meg hver gang jeg åpna boka. Hater å avbryte, men. Trøtte greier.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her har vi et mangfold av leserintrykk tydeligvis og det er flott syns jeg, artig å lese hva andre synes...Denne boka er en av mine favoritter.lyttet på lydboken og jeg storkoste meg. syns det var en flott skildring av disse menneskene som gikk inn og ut av huset ved moskeen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Magert innhold og dårlig oversettelse gjorde at jeg avbrøt denne. Vil gjerne lese ut de bøkene jeg begynner på, men denne engasjerte meg rett og slett ikke

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er nok ikke helt enig med deg at jeg synest boka hadde et magert innhold.
Synest det var flott med en liten titt inn i livet til noen få mennesker i Iran. Det kommer desverre ikke alt for mange bøker derfra og i denne boka får vi være med en tur inn i det store huset og følge livets irrganger. De lever jo så aldeles annerledes der enn vi gjør at jeg synest bare det er veldig fascinerende å følge deres gjøren og laden, tanker og handlinger. For meg trenger ikke ei bok være full av "handling"det er mange ganger nok når beskrivelsene og menneskene er interessante.
Som du skjønner ble jeg veldig fascinert av boka, jeg likte den veldig godt.

At den er dårlig oversatt kan ikke jeg uttale meg om, min bok er oversatt fra nederlandsk og det språket kan jeg ikke. Så ikke vet jeg om oversettelsen er god eller dårlig.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Synd du ga deg. Denne boka var noe treg i starten, men så løsnet det heldigvis. Og det historiske bakteppet opplevde i alle fall jeg som interessant og spennende. På slutten av boka synes jeg imidlertid at det glapp litt, for der tydde forfatteren til en del lettvinte løsninger ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bør man holde ut litt lengre enn 100 sider? Hvor tålmodig skal en være? Synd at jeg mister gode historier fordi fortelleren trenger tid på å komme igang. Eller jeg er for rastløs.

Har du noen gang lagt fra deg en bok?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jovisst har jeg lagt fra meg bøker! Faktisk mer og mer med økende alder. ;-) Dersom jeg ikke liker fortellerstemmen eller språket byr meg i mot, skal det ikke så mye til.

Samtidig har jeg erfaring med at noen av de mest skattede bøkene jeg har lest, ER litt trege til å begynne med. Som et eksempel på en bok jeg leste nylig kan jeg nevne "Paradiset på den andre siden" av Mario Vargas Llosa. Fordi han fra før av er en av mine yndlingsforfattere og fordi boka hadde fått så bra omtale flere steder, ga jeg ikke opp. Og vips! etter 100 nokså trege sider, endte jeg med å sluke boka. Den inngår blant mine favoritter i dag.

Slik opplevde jeg det også med "Huset ved moskeen". Det løsnet etter ca. 100 sider. ;-) På slutten virket det riktignok som om forfatteren hadde det litt for travelt med å avslutte, og det var påfallende mye som klaffet da oppgjørets time kom. Like fullt en ålreit bok som også var lærerik. Men så må man også bare erkjenne at leserne er forskjellige og liker ulike bøker.

En annen bok jeg kom meg gjennom med et nødskrik - mest fordi den var så tynn - var "Mennesket er en stor fasan i verden" av fjorårets Nobelprisvinner Herta Müller. Jeg leste den året før hun fikk prisen for øvrig. Den boka mislikte jeg ekstremt. Jeg hadde aldri giddet å lese den dersom den hadde vært på flere hundre sider. Derfor fikk jeg helt hakeslepp da jeg hørte at forfatteren, som visstnok skriver slik hun gjorde i fasanen (veldig originalt for øvrig - det skal hun ha) i alle sine bøker, fikk Nobelprisen! Jeg trodde liksom det krevdes mer. På den annen side er det åpenbart dem som liker hennes bøker også, selv om jeg selv har problemer med å skjønne hvorfor. ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke for å være pirkete,Rose-Marie, men var litt nysgjerrig på den Vargas Llosa boken, hadde en gang tenkt å lese den, men det er kanskje ikke den samme du mener, den heter Paradiset på det andre hjørnet....(?)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

He-he ... Det er selvsagt den samme boka! Og jeg som husket tittelen feil. ;-) Jeg har skrevet en slags bokanmeldelse på den her på Bokelskere, så dersom du går inn på boka, burde det være enkelt å finne den på en tråd. Jeg synes boka var helt fantastisk! Ekstra morsomt at den er fra virkeligheten og handler om Paul Gauguin og hans bestemor.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det var temaet Gauguin jeg tente på, da jeg er ganske opptatt av malerkunst også. Du er god til å skrive bokanmeldelser. (Gjør det bare på kladd på min PC jeg for å huske innholdet og vurderingen min av en roman rett etter at den er lest...dessverre leser jeg så mange bøker at jeg blander sammen og glemmer mye, derfor disse "rekapitulerende" stikkordene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da vil jeg virkelig anbefale denne boka om Gauguin! Jeg leste forresten nylig en annen bok som er basert på et maleri av Picasso. Eller riktigere: maleriet er basert på/inspirert av hendelsene som forfatteren skriver om. Boka heter "Guernica" og forfatteren er Dave Boling. Jeg er også opptatt av malerkunst. I Llosas bok får man innblikk i mye av galskapen som også var en del av kunstnermiljøene på 1800-tallet.

Jeg synes det er morsomt å skrive bokanmeldelser, samtidig som det hjelper meg til å huske bedre. Ellers går ting i glemmeboken etter hvert. ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er på side 188 nå, og jeg skal helt klart lese den ferdig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne Berit GrønbechFarfalleMarianne MHarald KLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieAlice NordliStig TNerakntschjrldMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland Skjeggerud