Ja, jeg gleder meg stort! Min utfordring er jo å komme meg avgårde, avpasse farten til pusten og finne meg et sted å sitte. Det beste stedet å starte er uansett å kjøpe billetter :)
Ja, leser hennes Shakespeare langsomt også. Jeg er mektig imponert over ordvalg og trofasthet mot originalverket, men mest av alt er det rytmen, musikken og mykheten i språket hennes som fenger. Det ligger endel lydspor på YouTube, stemmen hennes er litt eldre her enn jeg husker den fra radio.
Ja, det er planen. Har ikke bestemt meg for norsk eller engelsk versjon enda. Håper den er like bra som de andre moderne gjendiktningene av Shakespeare har vært.
Jeg har nå kommet i gang med Stormen / The Tempest i Shakespeare-lesingen. Den engelske utgaven er beregnet på skoleklasser og har ordforklaringer underveis. Det er til stor hjelp. Den norske gjendiktningen er ved Halldis Moren Vesaas og har et fantastisk vakkert språk. Jeg husker navnet hennes fra diktopplesninger på NRK og bestilte prompte hennes Dikt i samling fra biblioteket og gleder meg til den.
Det kan bli litt lite tid for jeg har også en Van Gogh biografi som bør leses før jeg skal på Van Gogh Alive på Hadeland glassverk og Peer Gynt bør repeteres før turen går til Akershus Festning og oppsetningen der. I tillegg er det vel en felleslesing på gang. Det er jo egentlig et positivt problem å ha for mange gode bøker. Jeg er veldig glad for at det ikke er for få og dårlige bøker som er problemet! God lesehelg!
Jeg har hatt de 3 første lydbøkene i serien liggende i årevis og tenkt at dette er bare søppel, men så bestemte jeg meg for å gi dem en sjanse og ble positivt overrasket. Jeg ble etterhvert dratt inn i historien og har hatt fantastiske scener i hodet. Det er gode beskrivelser av omgivelser og skapninger med detaljer som farger, teksturer, lyder og lukter, så historien blir veldig levende.
Dette er jo eventyr og handlingen er til dels grusom, men nå vil jeg vite hvordan det går og setter i gang med bok 3. Allikevel kan jeg ikke påstå at dette er stor eller viktig litteratur. Dette er ren underholdning og mat for fantasien.
Jeg ville forsøkt meg på første bok!
Jeg har forstått at det er et omfattende verk. jeg hadde egentlig tenkt til å foreslå leseperiode fra nå til høsten dersom denne går av med seieren.
Jeg har forsøkt å finne sideantall. En utgave var på 873 sider, en annen veide 1,3 kg, så litt lesestoff er det jo!
Jeg anbefaler en av Shakespeare-gjendiktningene.
Når du har lest ut en bok, kan du legge den fra deg. Den ber ikke om å treffe deg igjen.
Det vil jeg tro. Det er iallfall samme oversetter/gjendikter i utgavene. Jeg har ingen av dem, så jeg kan ikke sjekke.
Utgaven i Bokklubbens Verdensbibliotek er også forkortet.
Og jeg har lest så mye William Shakespeare
at angsten herjer og nattesøvnen uteblir..
..men da er den på 528 sider og muligens litt mer krevende å komme seg gjennom!
Mange gode forslag her! Jeg har gitt både Den gamle mannen og havet og Tre kamerater terningkast 6. Det sammen gjorde jeg med Sjakknovelle av Zweig. Verden av i går er sikkert like bra. Hans Falladas Lille mann, hva nå? frister også. Sangen med samme navn summer stadig i bakhodet.
Jeg har gitt opp å få dere med på å lese Shakespeare og forsøker meg denne gangen med Canterbury-fortellingene i utdrag på kun 207 sider. Det bør jo være overkommelig før sommeren.
Jeg kjenner flere som går på pilegrimsvandringer og sørger litt over å ikke kunne delta. Det de forteller om etter turene er, foruten landskapene, alle møtene med forskjellig mennesker og historiene deres. Det hadde derfor vært fint å lese litt om 1300-talls mennesker på vandring. Sansynligvis har de mer til felles med oss enn vi tror. Lenke til wikipedia.
Du tror du lever i nåtida, men fortida er rett bak deg som en skygge.
"Der er folk, som elske tøv" sa Henrik Wergeland og jeg er nok en av dem. Jeg synes det er godt med innlegg som ikke er helt A4. Dette har etterhvert blitt et ganske kjedelig nettsted og jeg heier på alle som tør å være litt originale.
Jeg leser gjerne én til.
God bedring!
Jeg fortsetter å lese Shakespeare og er midt i A Winter´s Tale. Det er konger og dronninger, sjalusi og død - og jeg undres over hva det er med dette forfatterskapet som fascinerer meg så mye. Kanskje er det nettopp at handlingene og omgivelsene er så fjernt fra min egen hverdag?
Jeg gleder meg like mye hver dag til å ta fatt på nye scener og snirklete setninger. Engelsken går mye bedre nå, men jeg leser allikevel Vintereventyret samtidig. André Bjerke er ingen faorittgjenforteller, men han hjelper meg å forstå vanskelige partier. Jeg kan nesten ikke vente med å begynne på Et gap i tiden, som er den moderne varianten av historien.
På lydbok nærmer det seg slutten på Morfar, Hitler og jeg, som har vært en gledelig og berikende overraskelse. Jeg trodde jeg var lei andre verdenskrig litteratur, men tok feil!
Jeg har lest ferdig og kunne ønske boken var lenger. Dette var virkelig en roman etter min smak når det gjelder selve fortellingen, språket, humoren og alvoret. Det står enda en ulest Lidman roman i bokhyllen min og den skal forflyttes til nattbordet.
Jeg er på side 25 i Bokklubbens utgave fra 1979. Selvom jeg leser norsk utgave fryder jeg meg over språket som er knapt og humoristisk men også veldig beskrivende. Det er fine illustrasjoner av Svenolov Ehren og det er fristende å finne fram fargeblyantene. Gleder meg til resten og klarer neppe å bruke hele leseperioden.