Så er sannelig mai her, og det er på tide å gjøre opp den månedlige status for leseutfordringen.

Jeg har også i april klart 4 bøker - men de leste punktene ble noe annerledes enn hva jeg planla på begynnelsen av måneden.

Jeg fullførte disse punktene:
A book becoming a movie in 2019:
Ut og stjæle hester av Per Petterson. Denne likte jeg veldig godt.
A book about someone with a superpower:
Kraften av Naomi Alderman. Denne var også veldig bra.

Så avvek jeg fra den opprinnelige planen, da flere nye bøker dumpet inn i heimen som gaver. Så påska ble brukt til å lese ferdig Peter Mays trilogi fra Hebridene.
Heldigvis passet disse inn i disse to punktene:

Read a book during the season it is set in:
Lewismannen - foregår tidlig på våren
A book featuring an amateur detective:
Lewisbrikkene - dette skulle holde nå når Fin Macleod har sluttet i politiet

Så da er jeg oppe i 16 fullførte punkter.

For mai er planen som følger (så får vi se om den holder)

Jeg holder for tiden på med Skada Gods av Tore Renberg. Siste boka i Teksas-trilogien. Jeg har likt de andre to bøkene kjempegodt, og elsker denne også.
Denne vil både passe til punktet Written by a musician og A book that includes a wedding. Jeg får se litt hvor jeg velger å plassere den etterhvert.
På øret skal jeg til å starte med Vannmannen av Merete Junker. Dette vil bli min A book with a zodiac sign or astrology term in the title.

På biblioteket sist fant jeg, og tok med hjem På høye hæler over Grønland av Siri Østli. Den passer til A book with an item of clothing or accessory on the cover.
Så vil jeg lese Elskede av Toni Morrison for A ghost story

Om jeg kommer i mål med dette i løpet av mai så får jeg være noenlunde fornøyd :-)

Hvordan er det med dere andre challenge-lesere? Er dere i rute?
Og er det noen som har et godt tips til A retelling of a classic?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jeg anbefaler en av Shakespeare-gjendiktningene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Retelling of a classic er den jeg har hatt minst problemer med. (Jeg vet ikke om jeg er helt enig i at The Hours/Timene er en retelling of a classic, men jeg har sett flere si det). Jeg har i alle fall flere på det punktet allerede, siden jeg snublet over en serie moderne versjoner av Jane Austen. Av disse likte jeg helt klart Eligible (Curtis Sittenfeld) og Sense & Sensibility (Joanna Trollope) best.

Siden jeg også er sånn som leser det jeg har lyst til og etterpå prøver å finne et punkt å plassere den inn under, blir det litt random hva som blir lest. Akkurat nå er jeg på Two books that share the same title. Jukser litt siden det er undertittelen som er lik, men det var den eneste som fristet der og da. Mulig jeg angrer litt, men jeg skal vel komme i mål. Det ble i alle fall The Master of Ballantrae - A Winter's Tale (R.L. Stevenson) og senere Shakespeares A Winter's Tale. Vurderte også Winter av Ali Smith + Knausgårds oversettelse til engelsk. Mulig jeg tar dem senere, evt.

For A book set in Scandinavia og en slags amatørdetektiv, leste jeg The Woman in Cabin 10 som var helt okei.

Tror jeg har krysset av på ca 12 punkter til nå, men flere bøker kan gå flere steder, så det er ikke alt jeg har landet på. På Your favourite prompt from a past Challenge tok jeg forøvrig The Seven Husbands of Evelyn Hugo, bare fordi jeg hadde skikkelig lyst til å lese den og ikke fant så mange andre steder å sette den. Historien følger riktignok ulike POVs, men jeg synes ikke den passer inn på akkurat det punktet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ikke fulgt ukene slavisk, putter bare inn bøker der de passer. Har nå lest 15 bøker i Popsugar-challenge og henger vel derfor noe etter. Disse listene motiverer man samtidig blir man litt irritert om man ønsker å lese andre bøker som ikke passer inn. Foreløpig har jeg klart å få "alle" til å passe inn på Goodreads-leseutfordringa men ikke alle her (har 20 bøker på GR-lista, 15 på Popsugar).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig med deg!
I søket etter bøker som passer til punktene finner jeg også massevis av bøker jeg har lyst til å lese, men som ikke passer inn.
De må plasseres på 'vente-til-neste-år'-lista - og det er litt irriterende!
Samtidig får jeg lest mye jeg aldri ellers hadde kommet på å lese - og det er jo gledelig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg fikk lest alle bøkene på planen for april, og noen påskekrimbøker i tillegg :)

I tillegg hadde jeg et par andre bøker som skulle leses i april eller mai:

19 - 'A book told from multiple POVs' eller
34 - 'A book that includes a wedding' - Leo Tolstoj - Anna Karenina
Denne startet jeg med allerede i januar, men sliter med å komme ordentlig i gang. Denne skal leses ut før juni er omme, så jeg har fortsatt god tid.

41 'A cli-fi book' - Gert Nygårdshaug - Himmelblomsttreet.
Bok nummer to i serien om Mino. Har begynt på denne.

Ellers så har jeg også disse bøkene på planen for mai måned:

32 - ' A book with a zodiac sign or astrology term in the title' - Chiamanda Ngozi - En halv gul sol
48 - 'A book that share the same title' - Lise Fredriksen - Vannmannen

Jeg føler jeg er godt i rute, men så bruker jeg en bok til flere punkter. Ellers hadde jeg ikke kommet i mål, for jeg leser ikke nødvendigvis 50 bøker i løpet av ett år, dessverre.

'A retelling of a classic' Her har jeg lest og lest på Goodreads for å finne en bok som kunne passe. Jeg har endt opp med Michael Cunningham - Timene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gled deg til 'På høye hæler over Grønland' Fantastisk morsom bok :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Julie StensethMari Nordø LommelunSimen "Boktimmy" IngemundsenRisRosOgKlagingEmilieskAlice NordliAnne Berit GrønbechWenche VargasKorianderLinda SolheimGrosbjrnlvldvaskeklutOlaugHilde H  HelsethTordisEli SeimEmil ChristiansenTonjeLene Regine KjølaasBjarte EliassenErikIngeborg GChristinaIngvild SmoiraLeseaaseEnneaVoidkeeperAnjaHarald KfornixAnneWangLars MæhlumTorill Elisabeth RevheimTanteMamieHegeReadninggirl20Ingunn SOleritaoline