Jeg har lenge hatt ambisjoner om å lese bokserien A Song of Ice and Fire av George R.R. Martin. Tv-serien har jeg bare sett noen sporadiske episoder av og i lys av utvikling og avslutning tror jeg ikke at jeg kommer til å se denne i sin helhet. Det store spørsmålet er nå om bokserien likevel bør leses.

Med tanke på at bokserien ikke er ferdig skrevet og tv-serien ble litt skakkjørt på slutten, bør bøkene likevel leses? Er de verdt en sjanse? Kanskje er det lurt å vente til resten av bøkene er utgitt…

Er bøkene så bra som ryktene skal ha det til?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg syns bøkene er veldig gode. En del oppramsinger som alle fantasyforfattere lider av, men langt mindre ille enn f. eks. Tolkien.

Flere ting er annerledes i bøkene enn på TV - karakterer lever i bøkene men er døde i serien, og motsatt. Vi vet ikke om det betyr at personene som ikke er med i serien, men er med i bøkene er helt irrelevante for historien eller om historien vil gå en annen vei. I bøkene er det for eksempel flere potensielle tronarvinger, flere barn av karakterer som ikke er med i serien osv.

Bokserien er god, og det at så mange middelalderfantaster elsker både bok- og TV-serien sier mye, syns jeg. Mange hendelser er inspirert av middelalderen, også brutale hendelser som The Red Wedding.

Jeg syns serien er god, forsåvidt også avslutninga, bortsett fra at de gikk litt i fella for å ville lage en slags oppløftende happy ending. Ellers syns jeg siste sesong også var god.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøkene er svært gode de. Men legg fra deg tvserien først, fordi tvserien forlot bøkene ganske kjapt. Kos deg med mange timers lesing:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes og du skal gjøre et forsøk. Selv kom jeg meg godt ut i bok 3 (engelsk), men så ble det stopp. Det ble mye dystert, synes jeg, og dystrere skal det bli vet jeg jo. På TV-skjermen går det fint an, men å lese det er en helt annen historie; da blir det mer "virkelig". Kanskje jeg hopper inn på siste bok i stedet, når den kommer.. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har hatt de 3 første lydbøkene i serien liggende i årevis og tenkt at dette er bare søppel, men så bestemte jeg meg for å gi dem en sjanse og ble positivt overrasket. Jeg ble etterhvert dratt inn i historien og har hatt fantastiske scener i hodet. Det er gode beskrivelser av omgivelser og skapninger med detaljer som farger, teksturer, lyder og lukter, så historien blir veldig levende.

Dette er jo eventyr og handlingen er til dels grusom, men nå vil jeg vite hvordan det går og setter i gang med bok 3. Allikevel kan jeg ikke påstå at dette er stor eller viktig litteratur. Dette er ren underholdning og mat for fantasien.
Jeg ville forsøkt meg på første bok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

MarteLisbeth Kingsrud KvistenMonica CarlsenLeseaaseJohn LarsenNeda AlaeiMari Nordø LommelunGunillaHelena ERisRosOgKlagingBoktimmyMarianne  SkageGrete Aastorpellie d.AnjaToveAnn Helen E. H.Sissel ElisabethHauk1Berit RmoiraJulie StensethKristine Oseth GustavsenGVReadninggirl20EckhoffEdvard Granum DillnerRufsetufsaLailaSusan StensrudKay NilsenTrineLeseberta_23HeleneMartinenBeathe SolbergEvaHegeNinaNorseBattleFairy