Her går det trått, men det ligger da en bok på bordet. Det er "Kina. Den nye supermakten. Jakten på Xi Jinping og det moderne Kina", skrevet av Sun Heidi Sæbø. Forfatteren prøver å få tak på Kinas nye diktator, hvis det er det han er. Kinas overgang fra et diktatorisk vanvidd med rødegardister til noe annet er en interessant reise. Jeg tror ikke siste ord er sagt med denne boka. Leser fortsatt "de" av Hele Helle og "Max, Miischa & Tetoffensiven" av Johan Harstad. Det er herlig å lese, men oppmerksomheten er dessverre kort. Det hjelper antakelig å legge fra seg telefonen. God helg til alle lesere som leser og de som har annet å foreta seg.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 32 svar.

Jeg har lest de to bøkene av Sæbø om Kim Young Un, og de er bra. Har elers i helga blitt ferdig med boka Maktens historie av TRULS øHRA. Det siste kapitlet om 2 v-krig bringer en del nye ting fram i lyset..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det kan hende at jeg går i gang med "Maktens historie" en vakker sommerdag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg Leksikon om lys og mørke av Simon Stranger. Jeg hadde hørt veldig mye skryt om denne boken før jeg selv begynte på den, jeg ble derfor litt redd for at jeg kunne bli skuffet. Men jeg er så absolutt ikke skuffet, dette er en av de beste bøkene jeg har lest på lenge! Historien som fortelles er grusom, og det er vondt å tenke på at dette faktisk har skjedd. Forfatteren har imidlertid en fantastisk fortellerevne og sidene bare flyr av gårde, jeg er helt oppslukt.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Den kjøpte jeg for lenge siden, men den har vandret så lenge at jeg ikke har fått lest den ennå. Men jeg vet at han er en god forteller siden vi leste en av hans bøker her i en lesesirkel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Max Micha og tetsoffensiven er så bra, men som du sier krevende. Slet til tider med å henge med i de lengste passasjen. Men om en treffer med dagsform og konsentrasjon er gevinsten stor og verdt innsatsen =)
Dnene helga leser jeg Close Your Eyes av Michael Robotham. Nr åtte eller ni i Joe O'Loughlin - serien.
På lydbok har jeg starta og avbrutt latterlig mange nå den siste tida. Er kanskje blitt veldig kresen både mtp bokvalg og kvaliteten og stilen på den som leser. Og liker godt å lytte til krim men ikke når jeg samtidig leser en annen krimbok og evt også ser tvkrim... Da blir det for kaos i hodet. Så enn så lenge lytter jeg til Hope Harbor.. Skikkelig klisjefylt chicklit osm jeg neppe hadde gidda å høre ferdig om det ikke var for den talentfulle Therese Plummer Som står for lesinga
Smavoeren er på utdrikkingslag hele helga så jeg utbytte ensomheten til virkelig å vare lese. Blir dermed sannsynligvis ferdig i løpet av morgendagen allerede.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg håper å komme i mål med Max og dem, det er ikke kjedelig, langt ifra. Men den er lang, og jeg har ikke tid til så mye lesing nå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I går leste jeg "De kommer til å drukne i sine mødres tårer" av Johannes Anyuri, og nå holder jeg på med "Stoner" av John Williams. "Stoner" har jeg hatt liggende lenge, og nå er jeg endelig godt i gang med den.

Den boka om Kina som du refererer til, ser meget interessant ut, så den har jeg nå lagt til på leselista mi. Jeg leste en anmeldelse av den i Dagbladet for en liten stund siden.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den er interessant, og det som skjer nå mellom Kina og USA v/Trump er også spennende. Stoner er en glede å lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg gjorde nettopp unna Verdens beste bygd av Arto Paasilinna. Artig fabel.

No har eg starta på De kommer til å drukne i sine mødres tårer av Johannes Anyuru. Dette er lesesirkelbok i dystopilesesirkelen.

Utover den så trur eg ikkje det blir så mykje lesing, i morgon gjeng dagen med til dugnad.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hører mye om dugnader om dagen, og det er i grunnen fint at de finnes.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har nå kommet i gang med Stormen / The Tempest i Shakespeare-lesingen. Den engelske utgaven er beregnet på skoleklasser og har ordforklaringer underveis. Det er til stor hjelp. Den norske gjendiktningen er ved Halldis Moren Vesaas og har et fantastisk vakkert språk. Jeg husker navnet hennes fra diktopplesninger på NRK og bestilte prompte hennes Dikt i samling fra biblioteket og gleder meg til den.
Det kan bli litt lite tid for jeg har også en Van Gogh biografi som bør leses før jeg skal på Van Gogh Alive på Hadeland glassverk og Peer Gynt bør repeteres før turen går til Akershus Festning og oppsetningen der. I tillegg er det vel en felleslesing på gang. Det er jo egentlig et positivt problem å ha for mange gode bøker. Jeg er veldig glad for at det ikke er for få og dårlige bøker som er problemet! God lesehelg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg ble litt misunnelig på alt det der. Håper det blir fine opplevelser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg gleder meg stort! Min utfordring er jo å komme meg avgårde, avpasse farten til pusten og finne meg et sted å sitte. Det beste stedet å starte er uansett å kjøpe billetter :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Haldis Moren Vesaas har en vakker stemme i diktene sine også. Nyt de og les sakte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, leser hennes Shakespeare langsomt også. Jeg er mektig imponert over ordvalg og trofasthet mot originalverket, men mest av alt er det rytmen, musikken og mykheten i språket hennes som fenger. Det ligger endel lydspor på YouTube, stemmen hennes er litt eldre her enn jeg husker den fra radio.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ikke lest skuespill siden Byggmester Solnes på gymnaset, og det var ingen munter opplevelse. Kanskje nettopp Stormen kunne være en vei inn i den verdenen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje det! Jeg har jo ikke lest det ferdig enda, men hygger meg veldig med det. Det er jo mange Shakespeare-stykker å velge i og jeg har likt oversettelsene av Edvard Hoem og denne av Halldis Moren Vesaas best.

Å lese Ibsen på gymnaset er vel sjelden stas. Gi ham en ny sjanse! Å lese Ibsens skuespill sakte som voksen og gi seg tid til å få med seg alt som det hintes til og som forties, er noe ganske annet enn pliktlesing i ung alder. Ibsen får fram store følelser og dramatikk ved bruk av få ord, Shakespeare smører til sammenligning tjukt på med mange store ord og fakter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skal du lese Margaret Atwood sin gjendikting av Stormen i same slengen?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er planen. Har ikke bestemt meg for norsk eller engelsk versjon enda. Håper den er like bra som de andre moderne gjendiktningene av Shakespeare har vært.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Måtte snoke innom bokhylla di, og det ser ut for at du har lest ein god del av serien. Sjølv har eg berre lest Macbeth, men eg har i tillegg Eddikjenta (Troll kan temmes) og Et gap i tiden (Vintereventyret) ståande ulest i bokhylla. Det blir å lese minst ei av desse i år.

Erfaringa frå Macbeth er at det svarar seg å lese Shakespeare-originalen først.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Absolutt! Halve moroa er jo å finne igjen mønsteret fra den originale historien og ikke minst se hvordan forfatterne gir skikkelsene moderne jobber og metoder. Jeg tror favoritten så langt var heksene i Macbeth som ble til langere/methlab-arbeidere :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kina er alltid spennende å lese bøker om. Max, Mischa ... Harstad har jeg også lest. Har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal lese i helga.

Håper dere bokelskere får en flott helg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ishiguro kanskje?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt forslag, skal sjekke ut flere bøker av han i neste uke!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen regner jeg med å avslutte Sin egen herre av Laxness. Det har vært et sterkt møte med en stor forfatter men det har tatt tid! Forrige helg var jeg bortreist og hadde den ikke med. Leste da Ishiguro: skumring over landskapet. Også en god bok. Var litt spent for lurte på om hva som kunne matche Laxness og det klarte den.
God helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg elsker Ishiguro. Tror jeg leste "Skumring over landskapet" for flere år siden, men er litt usikker. Monica C har tidligere nevnt "De utrøstelige" som sin favoritt blant Ishiguro sine bøker. Så de to kjøpte jeg i fjor sommer, men da ble jeg oppslukt av bunken med biblioteksbøker og kom aldri i gang. Fordi bøker som står i hylle her blir lett glemt. De bør være i stabelen av bøker på gulvet ellers glemmer jeg dem. Så takk for påminnelsen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg er også stor fan av Ishiguro. Denne var den 4. jeg leser av ham. Så fint skrevet om brytningen mellom det gamle og det nye Japan...kommer bla.godt frem i dialogen/forholdet mellom Ogata-san og sønnen Jiro...Han har en inderlighet og et alvor i bøkene sine. Jeg kommer nok til å lese alt han har skrevet...innimellom mye annet

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig! "Sin egen herre" var en bok som ga meg mye. Vi leste den i Kjells lesesirkel, og det kom mange tankevekkende og interessante diskusjonsinnlegg. Om du er interessert, finner du tråden her. Lykke til med innspurten og god helg!

PS: "Skumring over landskapet" vekket min interesse. Litt rart at det ikke står noe om den her (jeg finner det i hvert fall ikke). Okke som, fører den på ønskelisten. Likte veldig godt "Resten av dagen" av samme forfatter (i lesesirkelen den også forresten). Takk for tipset.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Tips for "Skumring ...": Skroll ned til "Andre utgaver" - den nyeste utgivelsen har forlagsomtale.
Jeg søkte også opp boka og ble skuffa over manglende omtale - men så kom jeg på å sjekke i bunnen av sida. (Av og til glimter det til der oppe!)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ha, ha, det tok litt tid før det glimtet til hos meg. Men jeg fant omtalen, og boken beholder sin plass på ønskelisten. Takk for hjelpen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

No fekk du iallfall meg til å gå tilbake til diskusjonen vi hadde! Det var ei bok som gav mykje, og mange gode diskusjonsinnlegg vart det!
Eg måtte faktisk gå til bokhylla og sjå om boka verkeleg står der, og det gjer den, takk og pris! Fekk nesten lyst til å lese den igjen...:-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Takk for tipset!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Gladleseranita grindeLillian WhitingMads RageTor GeirPirelliEngelinGVErlend Haugen  VikhagenMcHempettTove Obrestad WøienHilde VrangsagenMartinenLinda RastenKarina HillestadBoktimmyAstrid Terese Bjorland Skjeggeruderlend kongsvollMy Criminal MindFarfalleHeidiEli HagelundJohn LarsenGro-Anette SlettebøAnne Berit GrønbechRune U. FurbergReadninggirl20NorahFrode TangenBerit RMaikenHallgrim BarlaupAnjaSissel Karlsen FjeldetEivind  VaksvikSusan StensrudTorill Elisabeth RevheimGrete AmundsenEmilieskIngvild S