The Canterbury Tales in modern English for de som måtte ønske å lese disse på engelsk.

Ligger som ebok og lydbok på Storytel for de som har abonnement der.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 6 svar.

..men da er den på 528 sider og muligens litt mer krevende å komme seg gjennom!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ser den :)
Jeg er en som liker å lese på originalspråket de gangene jeg kan, men et utdrag er kanskje best denne gangen. Du har nok rett i at det kan være krevende å komme gjennom. Vet jo ikke hvor mye de har fått modernisert språket. Det er tross alt litteratur fra 1300-tallet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg kunne også godt tenke meg å lese ei meir fullstendig utgåve dersom det blir denne boka som får flest stemmer. Eg har bladd litt på nasjonalbiblioteket, og ser at det finnest ei litt mindre nedkorta omsetjing frå 1953, av Egil Tveterås. Denne er på rundt 370 sider.

Men det eg egentlig skulle spørje bokelskarane om; den utgåva som kom i Bokklubben sin Verdensbiblioteket-serie er det same nedkorta utgåvå som Ingunn S lenker til, eller er det ein meil fullstendig versjon?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Utgaven i Bokklubbens Verdensbibliotek er også forkortet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har den.
Er det de samme fortellingene som er tatt bort i de ulike utgavene?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det vil jeg tro. Det er iallfall samme oversetter/gjendikter i utgavene. Jeg har ingen av dem, så jeg kan ikke sjekke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Turid KjendliePiippokattaStig TIngunn SPirelliAnne-Stine Ruud HusevågTine SundalKirsten LundLailaMarteAmanda ATanteMamieElinBeReadninggirl30FarfalleEllen E. MartolJulie StensethBeathe SolbergMonica CarlsenRandiAHege H.Hanne Kvernmo RyesiljehusmorTheaflaTore HalsaTone SundlandConnieOda Marie HMarianne  SkageBjørg L.Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KLene AndresenIngeborg GAudhildChristofer Gabrielsen