Jeg lånte den med meg fra biblioteket i farta, hadde ikke tid til å stå å plukke ut noe. Likte den veldig godt. Boka er kanskje ikke veldig gripende eller spennende til å begynne med, men jeg liker historien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne har jeg hatt SÅ lyst til å lese, og nå fikk jeg dobbelt så lyst!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Topp fakta-serien er lettfattelig og populær. Bjørn Ouslands bøker "Alt om ski", "Sydpolen" og "Nordpolen" er flotte, og det finnes en del faktaløver. Steffen R. M. Sørums bok om korsfarerne er fin, men kanskje litt tung for andreklassinger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Slikt finner man i tredje mosebok. Akkurat dette er fra mos.3 kap.13 vers 47.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

So we beat on, boats against the current, borne back ceaselessly into the past.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tania Kjelsets "Juli" syns jeg hun bør lese. Hilde K. Kvalvågs bøker er gode, Jon Ewo og Sverre Henmo har også fine ungdomsbøker.

Annika Thors serie om en flyktningjente i Sverige på førtitallet gjorde stort inntrykk på meg. Det er flere bøker, og den første heter "En øy i havet".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er det beste: Å være i hendene på en god forfatter. En klok forfatter. Leste Netherland i desember, mens snøen falt her i Stavanger. Jeg setter i været de to tomlene jeg har for denne romanen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg syns denne ble aaaltfor lang, men jeg hadde kanskje litt feil forventninger. Ingen tradisjonell krim, nei, og dette er nok den Elizabeth George-boka jeg har likt minst.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er ikke denne både flott og fæl? Illustrasjonene er mektige, stemningen er mildt sagt urovekkende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg opplever den ikke som urealistisk. Men full av paradokser er den i alle fall! Jeg har likt denne boka mye bedre enn jeg antok da jeg begynte å lese en bok om en psykisk syk person. Kan ikke annet enn å få stor godhet med Eli.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Loven om mugg på klær 47 Når det kommer flekker på et klesplagg av ull eller lin, 48 eller på noe som er vevd eller strikket av lin eller ull, eller på skinn eller noe som er laget av skinn, 49 og det er grønnlige eller rødlige flekker på klesplagget eller skinnet eller det som er vevd eller strikket, eller på det som er laget av skinn, da er det mugg. Det skal vises fram for presten. 50 Presten skal se på det som er angrepet, og holde det innelåst i sju dager. 51 Den sjuende dagen skal han se på det igjen. Har flekken da bredt seg på klesplagget eller på det som er vevd eller strikket, eller på skinnet eller på det som er laget av skinn, er det tærende muggflekker. Det er urent. 52 Han skal brenne opp det som det er flekker på, enten det er et klesplagg eller noe som er vevd eller strikket av ull eller lin, eller noe som er laget av skinn. For det er tærende muggflekker. Det skal brennes opp. 53 Men dersom presten, når han ser på det, finner at flekkene ikke har bredt seg på klesplagget eller på det som er vevd eller strikket, eller på det som er laget av skinn, hva det så kan være, 54 da skal han sette folk til å vaske det som det er flekker på, og holde det innelåst i sju dager til. 55 Presten skal så se på det etter at det er vasket. Finner han at flekkene ikke ser annerledes ut enn før, da er det urent, selv om skaden ikke har bredt seg. Du skal brenne det opp. Det er slikt som eter seg inn, på retten eller vrangen. 56 Men dersom presten ser på det og finner at det som det er flekker på, er blitt blekt etter vasken, da skal han rive det av klesplagget eller skinnet eller av det som er vevd eller strikket. 57 Viser flekkene seg igjen på klesplagget eller på det som er vevd eller strikket, eller på det som er laget av skinn, da er det muggen som brer seg. Du skal brenne opp det som det er flekker på. 58 Men har et klesplagg eller noe som er vevd eller strikket, eller noe av skinn flekker som lar seg vaske av, da skal det vaskes en gang til. Det er rent. 59 Dette er loven om mugg på klær av ull eller lin og på det som er vevd eller strikket, og på alle slags ting av skinn. Etter den skal de erklæres for rene eller urene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å, du lavættede tølper, du ondskapsfulle, uanstendige, uvitende, styresløse, skamløse, frekke ryktesmed og baktaler! Slike ord har du våget å uttale i mitt og i disse høyvelbårne damers nærvær, og slike uanstendigheter og frekkheter har du dristet deg til å gi rom for i din forvirrede fantasi! Vik fra mitt nærvær, du naturens monstrum, du arkiv for løgner og skap for lurerier, du silo for uanstendigheter, oppfinner av ondskaper, utroper av tåpeligheter, fiende av det dekorum man skylder kongelige personer! Gå, og vis deg ikke, for da vekkes min vrede!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ma Jians Beijing koma er min nedtur. Jeg vet ikke om den er dårlig, jeg finner bare ikke kjemien med den! Det er revolusjon i side etter side etter side... jeg prøver å komme meg gjennom den, men akkurat nå sliter jeg litt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt spørsmål, jeg tror bøkene selger både pga. PR og kvalitet. Det er ikke tvil om at hans "dokumentariske" stil er revolusjonerende, og når det da attpåtil er godt skrevet blir det god litteratur. Medieoppmerksomheten kommer først og fremst av det utleverende aspektet i bøkene. Han går jo ganske langt inn i andres privatliv, selv om han først og fremst skildrer sin opplevelse av livet. Dette hører vel forøvrig ikke hjemme i en diskusjon om Kompani Orheim..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil påpeke at det finnes mange partier i Koranen som overhodet ikke gir inntrykk av å være skrevet på måfå. Det finnes for eksempel flere vers som har budskap om forsoning og fred mellom fiender.

Al-Anfal 8:61 "Men ønsker de fred, så skal du gjøre det samme." Det er Gud som ber profeten om å søke fred hvis det er fiendens ønske.

Az-Zukhruf 43:89 "Så tilgi dem og si Salam" Salam betyr fred på arabisk. Det er også Gud her som taler til profeten og ber ham om å tilgi sine fiender ved å si "fred", selv når de er urimelige.

Du har nok rett i at det muslimske synet på gud er at han kan straffe sitt folk og at det er forbundet med frykt. Det er noe man ikke finner så mye i Det nye testamentet, men i det gamle derimot vil jeg påstå at synet på Gud likner mye på Koranens. Dermed finner man det samme synet også i Bibelen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg anbefaler å lese Kompani Orheim og Min Kamp 1 (Karl Ove Knausgård) etter hverandre og se på likhetene. Det er ganske slående hvor lik tematikken er i de to bøkene. Språket er selvfølgelig nyansert, men tidsperioden og handlingen er overraskende lik. Videre vil jeg henvise til en artikkel i "Samtiden" der Renberg skriver at han og Knausgård på et tidligere tidspunkt har jobbet sammen. De skrev i 1996 et manus om to brødre som banker faren sin til døde i en leilighet. Det er helt klart at de har utvekslet en del tanker før de gikk hver til sitt og skrev to fantastiske romaner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har noen meter med kokebøker, men det er alltid plass til en fin til! Må nok innrømme at de fleste er bla- og kosebøker, men her er noen jeg faktisk bruker. Rekkefølgen er (litt) tilfeldig. ;-)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Artig. I følgje tellesystemet til bokelskere, har eg lese omlag 240000 sider. Eg har likevel notert meg at ikkje alle bøkene har registrert antall sider, så det er nok ein viss feilmargin her ;)

Elles kan eg nemne at det gjennomsnittlege sidetalet for kvar bok eg har lese ligger på 190 sider. Dette er ein kraftig nedgang frå i fjor jul då gjennomsnittet låg på omlag 250 sider. Eg må altså byrja å lese tjukkare bøker!

Det kjem jo også litt ann på kva type bøker ein les. Eg les til dømes mykje grafiske romanar, der ein gjerne kan lese 200 sider i timen. Vi må derfor gjere ei omrekning og tenkje oss at 10 sider med grafisk roman, tilsvarar ei vanleg bokside. På den same måten kan vi også tenkje at kvar side med faglitteratur, tilsvarar 10 vanlege boksider - Har du tenkt på det Ann Christin! ;)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kjenner meg igjen i situasjonen din. Eg også byrjar på altfor mange bøker som berre vert avbrotne og gløymde. Av bøkene på lista di var det fleire eg også sleit med, som Jonathan Strange and Mr. Norrell, 1984, The amber spyglass og Labyrinth. Men kvifor må du fullføre desse (no) når det er så mange andre gode bøker?

Eg har lukta litt på boksamlinga di og ser at vi har ganske mykje likt, mellom anna wheel of time. Dette kan jo tyde på at du også er ein ivrig lesar av tjukke fantasy-seriar. Eg kan derfor anbefale deg å kikke nærare på denne sida her:

http://www.bestfantasybooks.com/top25-fantasy-books.php

Eg oppdaga denne i dag, og har allereie funne lesestoff for dei neste åra ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei, at Gift er aktuell i vår tid vil heller ikkje eg påstå. Likevel synes eg det var spennande å sette seg inn i eit anna skulesyn enn det som vert fremma i dag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Eivind  VaksvikTanteMamieMads Leonard HolvikMcHempettTine SundalFrode TangenBjørg Marit TinholtKirsten LundPiippokattaHarald KDemeterKristineAnette SAnette Christin MjøsVigdis VoldNorahVannflaskeIngvild SJohn LarsenAneedgeofawordEgil StangelandInger-LiseAstrid Terese Bjorland SkjeggerudEster SBeate KristinMalinn HjortlandLinda NyrudAndreaPirelliHilde H HelsethTurid KjendlieMarit HøvdeTone HmarvikkissomniferumLene AndresenHelge-Mikal HartvedtElinBeHanne