Dette er faktisk en av de få bøkene som har fått meg til å gråte av latter; samtidig er den ganske skummel.

Enkelte steder virker det som om den er skrevet litt på måfå – når det ramses opp hva som er lov/ikke lov og i hvilke situasjoner reglene gjelder – da er det vanskelig å følge med og å holde tungen rett i munnen.

Andre steder forstår man tydelig hvorfor respekt er viktig i Islam, og det er skummelt å lese hvordan det hele tiden sies: "Frykt meg" og "Vis gudsfrykt, for Gud er streng i sin straff". Det legges tydelig mer vekt på dette i Koranen enn i Bibelen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 11 svar.

fyren som skrev den ned, ikke muhammed, var vel i ørska selv, eller så var Muhammed det. mange selvmotsigelser her

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror nok at det ikke bare var en fyr som skrev koranen, men flere fyrer. Selvmotsigelsene og gjentagelsene og ikke minst truslene om å brenne i et evig brennende helvete er noe som spesielt slår mot en i denne boka.
Altså tro, bygget på frykt for "dommedagen".
Dessuten alle de ønskene som "profeten" hadde, og som hab altså fikk oppfylt som "himmelske åpenbaringer" etter hvert som han ønsket det.

  • Jaggu var han heldig; han fikk alltid oppfylt alle sine ønsker fra "den allmektige" ...
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Muhammed sies å ha hatt epilespi, og fikk sine "syner" under anfall. Jeg har selv hatt epilepsi, og vet hvordan dette kan utarte seg, men jeg ble aldri noen profet....i alle fall ikke eenda

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror at sykdommen hans utviklet seg til stormannsgalskap etter hvert også.
Særlig etter at han flyttet til Medina og fikk bygget opp en hel hær som han kunne erobre nye landområder og folkemasser med.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

det er mange som er stormansgale, og putin og redogan er to andre. Skal tro hva de lider av..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg lo ikke så mye, og kan ikke si at jeg har grått av latter over denne boka. Ikke en eneste gang, faktisk.
I stedet har jeg sukket og stønnet av oppgitthet og kvalme mange steder. Det er helt utrolig og ubegripelig at noen kan ta dette alvorlig til seg som en tro (jeg kaller det overtro) hvis man først leser det som voksen.
For maken til stadig gjentagende hatefulle, truende og utfordrende ytringer til ikketroende (vantro) og frafalne og jøder samlet i ei bok, tror jeg man skal lete lenge etter... Her brukes frykt for alt det den er verdt for å få folk til å omvende seg og konvertere til islam. Her er det ingen nåde. Vil du ikke konvertere og tro på denne guden, så er du nådeløst fortapt, og skal havne i helvete, der du skal brenne, ikke bare en gang, men mange ganger, uendelige ganger skal du brennes, og få ny hud hver gang du er blitt brent, slik at du kan brennes på nytt og på nytt, og på nytt igjen... Det er også mange oppfordringer til de "rettroende" om å forfølge, straffe og drepe fiendene, de som ikke vil tro på islam.
Mens selvsagt de "rettroende" (mennene, selvsagt, for det er dem dette er skrevet for) skal havne i et fantastisk paradis, der alt er herlig, og det skal finnes uberørte jomfruer som de kan få ubegrensa tilgang til...
Gjentagelsene er mange, og det er lett å forstå at hvis man vokser opp mens man hele tida blir tutet ørene fulle av dette stoffet, så er det dessverre lett å bli hjernevasket.
Dette er rett og slett klassisk hjernevasking.
Jeg har lyst til å være politisk ukorrekt her nå, og vil si noe jeg sjelden sier om bøker, jeg vil nemlig påstå at dette er ei skikkelig møkkabok, og at den passer aller best i søppelkassa, - eller aller helst på bålet!
Den får ikke et eneste terningkast av meg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Eg anbe faler at du leser den engelseg utgaven for den Norske koranen er tong sgreven også fil overset.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hær noke lese stof til deg :)
http://isammeverden.cappelendamm.no/c326772/sammendrag/vis.html?tid=366060
Islam
Ordet islam er arabisk og betyr hengivelse, underkastelse, fred. Dette er også religionen islams hovedbudskap: Et menneske oppfyller ifølge islam livets mål ved å hengi seg til den ene Gud. Dette skjer i det religiøse bønnelivet og i det praktiske livet når det leves i henhold til Guds vilje. Tanken er at liv som virkeliggjøres på denne måten, vil skape fred både for enkeltmennesker og samfunn.Islam er verdens nest største religion og viderefører en rekke forestillinger fra jødedommen og kristendommen. Felles er troen på den ene Gud som åpenbarer seg i sitt skaperverk, i historien og gjennom sine utvalgte profeter, og tanken om at historien løper fra skapelse til dommens dag. I islam utvides den religiøse geografien; den arabiske halvøy trekkes inn med Mekka og Medina som hellige byer. Her mottok profeten Muhammad (født i år 570 i Mekka og død i år 632 i Medina) ifølge islam den siste og endegyldige åpenbaringen fra Gud, nemlig Koranen. Koranen er islams hellige skrift, den er skrevet på arabisk som derfor er islams religiøse språk. Koranens budskap er nettopp islam – oppfordringen til alle mennesker om å hengi seg til Gud.Sentralt symbol
Et sentralt symbol i islam er kaba. Kaba er navnet på en firkantet bygning som ligger midt i den store moskeen i islams helligste by Mekka i Saudi-Arabia. Ifølge islam var det her profeten Ibrahim (Abraham) reiste et bønnehus og hengav seg til Gud. I nesten alle moskeer og i svært mange muslimske hjem henger et bilde av Kaba. Kaba er en påminnelse om bønnens og hengivelsens sentrale plass. Kaba knyttes også til håpet om paradis – den svarte steinen som er innfelt i bygningen, skal opprinnelig ha hørt hjemme i paradis.
Den muslimske halvmånen er også viktig, og brukes både i smykkekunst, i nasjonsflagg og pryder mange steder den utvendige kuppelen og minaretene til moskeer. Halvmånen var et samlende symbol for det ottomanske riket, som med sete i Istanbul var et dominerende imperium i det østlige Middelhavsområdet i mange hundre år.
Religionsstatistikk og religionsgeografi
•Omlag 1,5 milliarder muslimer på verdensbasis.
•Islam har sitt utspring i Midtøsten, men i dag lever det flest muslimer i Indonesia, Pakistan, Bangladesh, India, Malaysia og de sentralasiatiske republikkene.
•Det lever 15-25 millioner muslimer i Vest-Europa (denne statistikken er usikker).
•I Norge lever det ca 80 000 muslimer som er registrert i et muslimsk trossamfunn. Antall med muslimsk bakgrunn i befolkningen er imidlertid betydelig høyere.
Les mer om islam på s. 125-163 i I samme verden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil påpeke at det finnes mange partier i Koranen som overhodet ikke gir inntrykk av å være skrevet på måfå. Det finnes for eksempel flere vers som har budskap om forsoning og fred mellom fiender.

Al-Anfal 8:61 "Men ønsker de fred, så skal du gjøre det samme." Det er Gud som ber profeten om å søke fred hvis det er fiendens ønske.

Az-Zukhruf 43:89 "Så tilgi dem og si Salam" Salam betyr fred på arabisk. Det er også Gud her som taler til profeten og ber ham om å tilgi sine fiender ved å si "fred", selv når de er urimelige.

Du har nok rett i at det muslimske synet på gud er at han kan straffe sitt folk og at det er forbundet med frykt. Det er noe man ikke finner så mye i Det nye testamentet, men i det gamle derimot vil jeg påstå at synet på Gud likner mye på Koranens. Dermed finner man det samme synet også i Bibelen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ikke så merkelig at koranen ligner på det gamle testamentet.
Det ble stjålet mange partier fra det gamle testamentet den gangen koranen ble skrevet. Det er helt opplagt.
I tillegg kommer alle "åpenbaringene" som "profeten" påsto at han hadde, hver gang det var noe han begjærte og ville ha.
Det som er mest skremmende, er alle de rasistiske versene, der jøder og ikketroende får sin plass i et brennende og evig pinefullt helvete, mens rettroende muslimer skal få muligheter til å komme til et herlig paradis i det hinsidige.
En kjærlig og rettferdig gud?
Jeg vil heller si at guden er både hatefull, urettferdig, skremmende sjalu og dømmesyk. Å tro på denne guden bygger på frykt. Frykt for å komme til et evig, brennende og pinefullt helvete.
Dette er ikke noe vakkert verk.
Dette er heller ikke noe å påtvinge barn i lettpåvirkelig alder. Ingen barn er født som muslimer, kristne, hindu, - eller en hvilken som helst annen dogmatisk religion.

Interessant er det at den tredje største "religionen" i verden er de som Ikke har en religion. I tillegg er det store mørketall, da mange som faktisk teller inn under diverse religioner, ikke i praksis er spesielt religiøse, og vel også heller kan regnes til den tredje største gruppen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En svært interessant leseopplevelse. Jeg slukte faktisk Koranen siden jeg er såpass interessert i religion, og merka at jeg forsto Islam mye bedre etter faktisk å ha lest den, men jeg la også merke til enkelte punkter hvor den typiske muslim nok handler mer etter tradisjon enn de følger den hellige teksts befalinger. Uansett har jeg nå fått mange fiffige poenger på reportoaret til hver gang Islam diskuteres blant folk jeg er med.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KEgil StangelandLailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempett