Likte den godt. Ekstra fint å lese bøker fra min ungdomstid. jeg tror jeg og Jarle Klepp er like gamle!! Godt skrevet og skildret.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jeg anbefaler å lese Kompani Orheim og Min Kamp 1 (Karl Ove Knausgård) etter hverandre og se på likhetene. Det er ganske slående hvor lik tematikken er i de to bøkene. Språket er selvfølgelig nyansert, men tidsperioden og handlingen er overraskende lik. Videre vil jeg henvise til en artikkel i "Samtiden" der Renberg skriver at han og Knausgård på et tidligere tidspunkt har jobbet sammen. De skrev i 1996 et manus om to brødre som banker faren sin til døde i en leilighet. Det er helt klart at de har utvekslet en del tanker før de gikk hver til sitt og skrev to fantastiske romaner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg la merke til den likheten når eg i går såg filmen " Mannen som elsket Yngve"

Då eg las kompani Orheim og Mannnen som elsket Yngve, visste eg ikkje om Knausgård.

Eg må nå sei at Renberg er nummer 1 !!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tipset! Har ikke lest Knausgård enda, men det kan hende jeg gjør. Har hørt mye positivt om bøkene hans, men synes han har fått litt mye mediaoppmerksomhet etter min smak. Lurer på om bøkene selger for at det er god litteratur, eller at de har fått mye PR?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Di selger fordi det er KJEMPE GOD litteratur:) herlig bok!!! lykke til:) du kommer ikke til å angre;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt spørsmål, jeg tror bøkene selger både pga. PR og kvalitet. Det er ikke tvil om at hans "dokumentariske" stil er revolusjonerende, og når det da attpåtil er godt skrevet blir det god litteratur. Medieoppmerksomheten kommer først og fremst av det utleverende aspektet i bøkene. Han går jo ganske langt inn i andres privatliv, selv om han først og fremst skildrer sin opplevelse av livet. Dette hører vel forøvrig ikke hjemme i en diskusjon om Kompani Orheim..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kompani Orheim er ei veldig god bok. Den viser eit tidsbilde frå Stavanger i ei tid eg og kjenner. Boka blir og nær for meg for eg kjenner, og kjenner, til fleire av personane i boka. Gripande bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag