Badekaret fylles opp, og det hvite rommet forandrer seg sånn at vi blir blinde, på en måte; vi kan se alt, men likevel ser vi ikke.
Her og nå kan jeg verken være det jeg alltid er eller bli det jeg kan være.
Dette er noe jeg er vant til, hvordan menn liksom unngår å si noe: de liker å sparke en torvtust ut av gresset med støvelhælen, å slå i biltaket når en bil skal til å kjøre, å spytte og å sitte og skreve med beina og ikke bry seg.
Jeg har lest det meste LSC har utgitt, og jeg er en stor fan av arbeidet hans. Med denne boka kjennes det ut som han topper alt, overgår seg selv. Fantastisk lesning! Jeg får bare lyst å applaudere!
Solvej Balle skriver veldig godt og denne er i likhet med den første boken innpakket i trivielle gjøremål,litt på samme måte som Helle Helle gjør det og deler av boken var veldig «Helle-Helle-isk» om jeg skal bruke det uttrykket. Reisene rundt i Europa og tidsreisene gjorde denne boken noe mindre klaustrofobisk enn den forrige boken. Den er også til tider ganske spennende for det ligger liksom noe under og ulmer, ikke som en krim men som at det kan skje en overraskelse underveis. Gitt det er tydelig merket underveis hvilken dag vi befinner oss i til enhver tid så kan romanen ligne litt på dagboknotater, noe som fungerer veldig godt med denne type roman. Underveis i lesingen undret jeg meg over hvordan forfatteren skal finne stoff til ytterligere fem bøker i serien, men det var ingen grunn til «bekymring» fra min side for på de siste sidene mer enn hinter forfatteren om en ytterligere dimensjon og det er for meg å håpe at den tredje boken snart er ferdig oversatt til norsk. Sci-fi er jo egentlig ikke helt min greie men denne serien har jeg virkelig falt for og jeg ser veldig frem til fortsettelsen.
Bok 2 av 7 er like god som den første boken i serien. Et imponerende prosjekt forfatteren har satt i gang.
Hele omtalen kan leses her.
Anja og kjæresten, Pål, er på vei til Sverige en varm junidag. Målet for turen er et torp Anja eier sammen med eksmannen, Ivar. Det er dugnadshelg. Huset skal males og da trengs mange hender. Anja og Ivars felles barn er også til stede, i tillegg til Ivars samboer og Anjas eldste datter med kjæreste. Det blir noen dager fylt av minner, maling og krangling.
Det hoppes i tid, og alt ses gjennom Anjas øyne.
Mennesker er jo fascinerende skapninger, og disse vi her blir kjent med har alle sitt å stri med. Flere er ganske ukonvensjonelle, og man løfter litt på øyenbrynet underveis.
Interessant, men litt treg.
BOKOMTALE: Den usynlige datteren. Leseeksemplar fra Vigmostad & Bjørke
Hannah har flyttet hjem til faren, som lider av demens. En natt faller han ned trappen, og blir sendt til sykehuset. Farens sykdom går litt opp og ned, og periodevis forveksler han Hannah med sin døde kone. Hun ble drept da Hannah var liten. Nå kommer faren med uttalelser som gjør Hannah nysgjerrig. Hva var det egentlig som skjedde med moren, og hvem drepte henne?
Handlingen fenger fra start. Hannah er en spennende person i seg selv, som går langt for å få sine svar, og leserne blir stadig overrasket.
Denne har jeg ikke en gang fullført..
Enig, men synes kanskje den ble noe urealistisk etter hvert. Likte den forrige boken bedre.
Uansett hvor mange klokker du eier, befinner du deg i mellomtiden.
Vel overstått helg til alle bokelskere! Jeg har en ganske stor bunke med bøker som venter på å bli lest, og har bestilt noen flere. Jeg leser stort sett alle bøker som fysiske bøker. Så langt har jeg lest to bøker i år, og er i gang med den tredje. Nå leser jeg Nina Lykke sin roman, Nei og atter nei. Har såvidt startet. Jeg har veldig sansen for hennes skrivemåte og humor.
BOKOMTALE: Vingespennet av Anne Gro Gulla. Leseeksemplar fra forfatteren
I denne boka er diamantsmugling i Øst-Afrika et sentralt tema, og en spesiell diamantring utformet som en sommerfugl er et viktig element i historien. Med sitt billedlige språk, tar forfatteren oss med på en reise til både Nairobi, India, Mallorca og Norge. Her får vi flere historier, og på et fint vis flettes de sammen, på en måte personene ikke hadde noen mistanker om.
Kjempegod spenningsbok som jeg likte godt.
Jeg endte på 59 leste bøker i 2022. Leste 111 året før, men er likevel fornøyd. Jeg har
nok en 8-9 bøker som topper fjoråret, men skal jeg velge meg 1, så er det Lars Elling sin debut Fyrstene av Finntjern.
Jeg setter meg aldri veldig høye mål for året, men tenker alltid at jeg ønsker å lese minst 50. Jeg er med i flere ulike lesesirkler både her og på bookstagram. Det gjør at jeg ofte leser bøker jeg kanskje ikke hadde tenkt på selv. Heter @jordmorhanneleser på ig om noen vil følge.
Jeg vil foreslå en v fjorårets viktige bøker, nemlig "Zulejkha åpner øyne" av Guzel Jakhina. Dette er en bok som (tror jeg)kan åpne for interessante diskusjoner. Nå da oppmerksomheten i verden i stor grad er rettet mot Russland, kan det være på sin plass å bli minnet om dette landets vanskelige og skremmende historie.
Et fly med godt over 200 passasjerer på vei fra Paris til New York, treffer en fryktelig storm i amerikansk luftrom. Midt i skyformasjonen, blir et fly til to. Det ene lander i mars, det andre i juni. Alle passasjerene er de samme. Hva skjer når de møter seg selv? Ektefeller som ikke var med på flyet har plutselig dobbelt sett med koner. Et barn har to identiske mødre. To barn har fått to «søsken». Etiske dilemmaer må løses, men aldri til perfeksjon.
Uhyre interessant og velskrevet.
Dette er virkelig det jeg vil kalle en "dystopi"... Det ligger en trist og tragisk undertone i boken helt fra starten. Etter som boken starter med slutten på en måte, så vi vet hva som har skjedd. Jeg ble trist bare jeg så boken ligge på nattbordet. Godt skrevet og alt det der, men for meg ble det for dystert.
Høyst usannsynlig intrige.
Bokåret har vært veldig bra.
Jeg har lest til sammen 62 bøker, og det var mer enn jeg trodde jeg kom til å lese. Jeg følger et par leseutfordringer på nett for å ha en form for plan, og for å utvide horisonten. Det har blant annet gjort at jeg har lest 8 av bøkene på "1001 bøker"-lista dette året.
Det har vært forfattere fra Norge, Sverige, Danmark, Italia, Storbritannia, Irland, Frankrike, Tyskland, Ungarn, Kypros, Hellas, USA, Russland, Japan, India, Argentina, Nigeria.
Det har vært romaner, noveller, krim, dikt, non-fiction, bøker på italiensk, barnebøker, grøssere, historisk litteratur, biografisk litteratur, horror, magisk-realistisk.
Så - veldig variert :)
Har nok ikke en spesiell bok som utmerker seg som en absolutt favoritt i 2022. Jeg har lest mye bra krim, flere med terningkast 6 - se boklista mi for detaljer. Linn Skåber - Til ungdommen, var en nydelig bok. Chimamanda Ngozi Adichie - Brev til en nybakt forelder, bør absolutt leses av alle! Agota Kristof - Tvillingenes dagbok, var en fantastisk bok.
Jeg fikk lest litt mer enn gjennomsnittet, endte på 401 bøker. Men følte 2022 var et år med mye middelmådige eller lite nyskapende bøker. Hvilken bok som er en favoritt er fryktelig vanskelig å plukke ut.
Hva var din favorittbok fra 2022??