Leser Lasarus av Kepler som kom ut nå fo ren stund siden. Ok bok , men ikke min stil..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har lånt boka på biblioteket. For tiden er jeg på vinterferie og har bare en telefon å skrive på. Det er særlig undertittelen jeg er interessert i: og det Norge han fant. Jeg har en del merknader og meninger i forhold til det. Jeg skriver mere senere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når er salget, og finnes den på nettet?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den hellige bok var også en minnebok. Familien og slekten var hellig. Dåpen var ikke bare en religiøs handling som gjennom sakramentet forvandlet barne fra hedning til kristen, men også en sosial handling som innlemmet den nyfødte i et nettverk av familie, slekt og foreldrevenner. Å oppkalle barn etter slektninger var svært utbredt, det stadfestet den nyfødtes sosiale rang. I livets storm og stille var en person uten familie og slekt ingenting verdt. I datidens norske samfunn der den offentlige sosialhjelp kun var nødhjelp og der nesten all utdannelse var privatfinansiert, betydde familie og slekt alt

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, noterte Therese, jeg vil i det minste prøve, men nå føler jeg meg ordentlig nervøs, når jeg tenker på alt som jeg skal og bør lese, ordentlig utålmodig over hvor lite jeg vet om alt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er for andre gang ferdig med boka om kartenes historie, og den er bra, men noen småfeil. Ellers så leser jeg boka Phantom islands in the Atlantic som såkalte "oppdagete" øyer som ikke lenger finnes på noen kart. Her er det ikke snakk om Atlantis, men en del andre nokså ukjente øyer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Romerne bygde det veinettet som fremdeles er fundamentet for det spanske kommunikasjonssystemet. Brev kom ofte raskere frem til adressaten enn hva tilfellet er i dag. Det tok syv dager for nyheten om Neros død å nå frem til Hispania.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har kun lest ferdig den første og begynt på den andre jeg hadde planlagt for Februar pga av all sporten, og at jeg har en tykk biblioteksbok å lese ferdig før den 27.02 (fornyet 3 ggr). Siden 'Nord i tåkeheimen' også er en biblioteksbok regner jeg med i hvert fall å begynne på den før slutten av måneden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ikke lest mye i det siste, sitte nesten bare og ser på sport på TV, denne helgen følger jeg med på de siste dagene av VM i alpint. Samtidig følger jeg med på JVM allround skøyter på nettet.

Innimellom det leser jeg på Norske postkort av Nutta Haraldsen siden siste forfall er den 27/2 (fornye 3 ggr). Er over halvveis, og det er mye bilder.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Leser videre i boka om kartenes historie, og der er det mye rart. Har lest den før, men det er noen år siden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er ikke ansvarlig for de fordommer kirken har fylt mennesker med. Vil folk respektere min overbevisning slik som jeg respekterer deres, så er alle slike konflikter ute av verden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er bare når man forstår fortiden at man kan si noe om fremtiden, ...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Leser boka Verdensteatret som er kartenes historie fra antikken opp til i dag. Artig bok for den som liker slikt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leser to bøker, den ene er Phantom islands in the Atlantic Ocean og den andre er Bakrus som omhandler om hvordan unngå dette. Er avholds,men artig å lese da---

Godt sagt! (2) Varsle Svar

send meg noen bilder av dem send meg en pm for å få min email

Godt sagt! (0) Varsle Svar

... Ellers bare gråter hun og lager bråk. Og ikke kan hun holde barna under tukt og formaning. Hun lar dem danse i ring og synge viser og leke verdslige leker. Hun lar dem ha bånd i håret og leke med barkebåter. Og dukkene kler de ut som ordentlige herskapsfrøkner!

[ og etter noen sider står det:]
Glem ikke kjærligheten, Anders. Og la barna leke, det hører til deres alder.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I Januar leste jeg 4 bøker, og har foreløplig 5 linet opp for Februar. Har spikret 34 punkter og har lest 4 av dem.

De jeg først og fremst skal lese i Februar er:

31. 'A children’s classic you’ve never read' - Maurice Sendak - Where the Wild Things Are

Husket at jeg hadde kjøpt meg denne, mest pga illustrasjonene, da jeg fant 'Kong Trosteskjegg' til PopSugar.

38. 'A book not written in traditional novel format (poetry, essay, epistolary, graphic novel, etc)' essays og tegneserier - Donald & jeg - Walt Disney's Donald Duck & Co 70 år i Norge 1948 til 2018

Fant denne tidligere på året blandt de nye bøkene på biblioteket, 17 nordmenn forteller om sitt forhold til Donald Duck.

9. 'A book from one of the top 5 money making genres (romance/erotica, crime/mystery, religious/inspirational, science fiction/fantasy or horror)' - Star wars character encyclopedia

Kjøpte meg denne på boksalg i romjula. Star Wars er en storselger innen SciFi

44. 'A book related in some way to a tv show/series or movie you enjoyed (same topic, same era, book appeared in the show/movie, etc.)' - Q's Guide to the Continuum

Q fra Star Trek er kul!

29. 'A book published before 1950' - 1911 - Fridtjof Nansen - Nord i taakeheimen - Utforskningen av jordens nordlige strøk i tidlige tider

Siden et av punktene var en bok før 1950 valgte jeg denne da jeg hadde den på ønskelista mi, og de har den på Sarpsborg bibliotek. Vet ikke om jeg blir ferdig med den i Februar siden det er 11 VM og EM i skøyter, kunstløp, alpint og skiskyting i de kommende 2 månedene, har ikke sjekket andre sporter enda, men skal gjøre mitt beste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I Januar leste jeg 2 bøker på lista, og har planlagt 5 bøker for 4 punkt så langt (4 av dem lettleste). Jeg trodde jeg hadde funnet en film igår, satt og så på reprisen av Gullbaggen - den svenske filmprisen, og de nevnte "Aniara" som en film denne våren men når jeg sjekket på nettet viste det seg at den kom ifjor. Jeg har nemlig boka, men jeg har hørt at det kommer en ny utgave av "Pet Semetary" og jeg har den boka også.

Disse bøkene starter jeg med i Februar (har valgt bøker til 28 punkt og har lest 2):

43. 'An “own voices” book' - Jeg ser dette punktet som lokalhistorie - Magne Grotterød - Fra Alvheimsriket til St. Olavs by - Til den oppvoksende slekt

Lånte den på biblioteket på starten av året, om Sarpsborgs historie. Har såvidt startet på den idag.

16. 'A book with a question in the title' Det er på dette punktet jeg har 2 bøker siden de er et par og lettleste. Erik Nørgaard - Hvordan får jeg fat i en dame? & Hvordan får jeg fat i en mand?

Disse bøkene kan best beskrives som humoristisk erotikk, mye bilder fra gamle dager.

2. 'A book that makes you nostalgic' - Br Grimm/Maurice Sendak - Kong Trosteskjegg

Fant denne på gratishylla på biblioteket, og husket den som en favoritt fra barndommen, særlig pga illustrasjonene.

4. 'A book you think should be turned into a movie' - Sarah J Waldock - The Redemption of Chauvelin

Denne boka startet som fanfiction på internet og jeg har lest den minst 3 ganger der allerede. Når jeg så at den hadde kommet som bok bestilte jeg den så snart trygda kom selv om jeg har printet den ut også. Her er kontoen hennes på FanFiction: slytherinsal i tillegg til Scarlet Pimpernel har jeg for det meste lest Harry Potter fortellingene hennes.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei. Konfirmasjonen var veldig viktig tidligere. Jeg tar med dette utklippet fra Wikipedia som sier det meste.
I Norge ble konfirmasjon påbudt ved lov i 1736.[3] Det ble lovfestet at alle i løpet av sin ungdomstid skulle konfirmeres gjennom en offentlig eksamen i den kristne tro og en kirkelig innvielse med håndspåleggelse og forbønn. Med påbudet ble konfirmasjonen en juridisk nødvendighet for full inntreden i det voksne samfunn. Ingen kunne tas ut til militærtjeneste, inngå ekteskap, være fadder ved dåp eller vitne i retten uten konfirmasjonsattest. Og dersom man ikke hadde møtt til konfirmasjon innen fylte 19 år, kunne man straffes med tukthus eller gapestokk. Om konfirmanten ikke besto den offentlige eksamen i kirken ble han «attvist» og måtte konfirmeres på nytt neste år.

Se også et maleri av Adolf Tidemand: En Catechisation fra 1854. Dette er et malerie som forteller utrolig mye.
Gjerne søndagen før selve konfirmasjonen var det øverhøring. Konfirmantene ble utspurt om pensum, som var Potopidans bok. Dette var som en ren eksamen og plasseringen ble gjort etter ressultatet. De flinkeste nærmest alteret. De som ikke klarte testen, måtte gå omigjen neste år. Barn av de mest fornemste i bygda fikk ofte en mildere dom og fikk stå langt framme. Rangordingen i bygda gjenspeilte seg også her. Og det forekom ofte at de som hadde muligheter kjøpte seg en bedre plass, enten i form av penger eller av naturalia.
Jeg sto selv til konfirmasjon i 1963. Vi hadde overføring og ble stilt spørsmål. Ikke direkte til den enkelte, men presten gikk rundt og de som sto nærmest svarte, og ingen måtte gå om igjen.
Vi ble rangert etter høyde.

Jeg håper at dette er noe av det du spør om. For tiden er jeg i utlandet, hjemme har jeg nok en god del flere opplysninger jeg kan komme med.
Fortsatt god lesing!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

kan du sende meg en emaIL og bilder av dem?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tonje SivertsenAstrid SæverhagenBente NogvaAnne Berit GrønbechKetilIreneleserElin FjellheimHeidiVannflaskeKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsTove Obrestad WøienG LEvaHilde Merete GjessingBeathe SolbergLeseberta_23PiippokattaIna Elisabeth Bøgh VigreHilde H HelsethKarina HillestadTalmaPrunellaElisabeth SveeAnne-Stine Ruud HusevågKarin BergBård StøreTrygve JakobsenIngeborg GCamillaBenedikteJohn LarsenBjørg Marit TinholtTone Maria JonassenlillianerFrøydis H. ÅgedalToveTine SundalJarmo LarsenAnn-Elin