God fredagskveld. Ser at helgetråden ikke lagt ut, derfor legger jeg den ut, håper det er i orden :) Etter en lang uke, endelig fredag igjen. Denne helgen skal jeg lese videre i Over det kinesiske hav av Gaute Heivoll, er spent på hvordan den blir videre, liker den så langt i hvert fall.Hva leser dere? Eller leter dere etter noe å lese?

Håper alle får en flott helg :)

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 18 svar.

God helg :)
Forkjølelse herjer! Med andre ord god tid til å lese bøker.

Jeg har lest meg et godt stykke inn i boka til Yaa Gyasi, "Komme hjem"; en historie som spenner over 300 år i og utenfor Afrika. Veldig lettlest og veldig interessant!

Har også kommet godt i gang med Camilla Grebbe sin krim "Husdyret". Spennende, med god driv.

Sånn på siden, så leser jeg dikt fra Pablo Neruda: "Twenty love poems and a song of despair".

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Leser videre i boka om kartenes historie, og der er det mye rart. Har lest den før, men det er noen år siden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei!
Her i huset har det vore svært passivt, både med å lese og skrive.
Les på ei bok eg har spart på ei stund, Hjertet er en ensom jeger, og lurer nesten på om eg må ta den igjen seinare. Så rykkvis lesing gir ikkje fullgodt inntrykk av innhaldet, som skal vere godt.
Håper leseforma stig på same vis som sola- lysare dagar gjer godt!
Ha ein god morsdags-søndag! :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne helga ser det ut til å bli lite lesetid dessverre. I går kjørte vi først halvannen time østover for at jeg skulle få prøve hjelpemotor til rullestolen min. Så måtte vi plutselig kjøre en time vestover fra hjemme for å gå på sykebesøk. Ser ut til at mye av helga går med til nye besøk på sykehuset. Leit men fint å være der for mennesker i den siste tiden.

Jeg har nylig begynt å lese Den uendelige historie av Michael Ende. Det er godt å drømme seg vekk til land langt borte fra hverdagen. Jeg er spent på historien, har aldri lest noe fra denne forfatteren før.

Ønsker dere en finfin helg og håper dere har litt mindre regn enn vi har :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Åh, den uendelige historie av Ende har jeg selv blitt lest for da jeg var barn og elsket den historien. Håper du får en fin lesning og helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg ganske bredt. Og problemet mitt er ikke å finne bøker, tvert imot: Det er så altfor mye spennende litteratur og så lite tid til å lese :-)

Jeg fortsetter med mursteinen Klosteret av Zakhar Prilepin, og har kommet omtrent halvveis. Og så holder jeg for en gangs skyld på med en tegneserie, Cassandra Darke av Posy Simmonds, som er utrolig bra. Regner med at det også blir et dikt eller to fra samlingen Tanken på det pelagiske av Øivind Hånes, en allsidig forfatter jeg har fulgt i mange år.

På øret er jeg nettopp ferdig med lydboken Black leopard, red wolf av Marlon James. Den har nettopp kommet ut, og er den første i det som skal bli The Dark Star Trilogy Jeg leste hans A Brief History of Seven Killings for noen år siden, men må dessverre si at jeg ikke får helt taket på denne jamaikanske forfatteren. Han skriver godt, og spesielt, men historiene hans griper meg ikke helt. Tror ikke jeg kommer til å lese de to andre i trilogien når de kommer.

Nei, da har jeg større tro på lydboken Parallelle historier 1 av ungareren Péter Nádas, som jeg hører på dansk. Også den er den første i en trilogi.

Fortsatt god helg til alle!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Denne helgen skrudde jeg av fjernsynet, og fikk noen herlige leseopplevelser.
Grine-Trine en herlig barnebok fra 47, og Dette klarer du Terry fra 53-koselig med slike gamle gjensyn.
Jeg leste også den første i serien fra Nordbo- Jenta uten hud. Veldig bra krim, med grønland som bakteppe og miljø.
Avsluttet kvelden igår med en kosekrim fra Fellowes- Mysteriet på Asthall

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helga leser jeg videre i Liv andre har levd av Edvard Hoem. Jeg har ikke kommet veldig langt, men så langt synes jeg den er god.

Så kjørte jeg noen timer alene i bil i går, og da hørte jeg videre i Xinrans Tapte døtre. Lenge siden sist jeg hadde lyttet, men dette er hjerteskjærende altså. Om hvordan Kinas ettbarnspolitikk ble umulig å håndtere for mange familier. Anbefales.

Ellers er det jo morsdagshelg, og vi har også en bursdag i familien - så denne helga blir det ikke bare lesing, for å si det sånn.
Men helga blir sikkert fin den - og det ønsker jeg at den blir for dere andre bokelskere også :-)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Hørtes ut som en givende og variert helg, ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser boka Verdensteatret som er kartenes historie fra antikken opp til i dag. Artig bok for den som liker slikt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har vært på biblioteket og lånt Nitti-tallet av Ketil Bjørnstad. Det er den fjerde boka i Verden som var min-serien. Den er også bra, blir jo mye tilbakeblikk på nyheter og det kjenner en seg jo igjen i, husker hendelser som jeg trodde jeg hadde glemt. Ellers har jeg tre andre bøker liggende her på vent, alle historier og fortellinger om jøde forfølgelsene på en eller annen måte.
Været er bra, men det er livsfarlig hålke overalt, så det blir nok helst mest inne i helga, har ikke tenkt å brekke noe mer.
God helg til alle bokelskere.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Det er årsmøtetid rundt i klubbar og lag
Så då blir det fort stressasamt, masing og jag
Men litt lesing, til det blir det alltids ei råd
Og eg nemner det no i vår lesehelgtråd

Her blir lest Murakami-noveller av rang
Der er Menn uten kvinner, ja gang etter gang
Og i samlesingsringen så les eg at Når
Du minst ventar det
, får du ei bikkje på kår

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Alltid en fryd å lese hva du kommentere på helgetråden, ha en god helg :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eg hsr omlag femti sider igjen i Keiseren av Portugalia, rekner med å bli ferdig i kveld. Resten av denne helga skal tilbringast på hytta med foreldre, sysken, tantebarn og sambuar. Rekner ikkje med det blir særleg med tid (eller stille) til å lese. Men om rg får tid vil eg enten starte på Patrick Melrose, eller Chasing Windmills av Cathrine Ryan Hyde. Begge frister! Tida får vise kva det blir! Eit tredje alternativ er Fuglane av Vesaas for den boka gløymte eg forrige gong vi var på hytta og eg har enno til gode å lese ho

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hørtes veldig hyggelig ut, håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oj, vonar du vart tilnærma like begeistra for Keiseren av Portugalia som det eg blei.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Endelig helg etter en uke med mye jobbing. Jeg er alene hjemme det meste av helgen så her er planen storvask av leiligheten, og selvfølgelig noen timer med lesing. Denne helgen leser jeg Stella Polaris av Myriam H. Bjerkli. Dette er forfatterens andre krimbok. Boka kom på niende plass på bestselgerlista den første uka den var i salg, så dette lover bra!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Spennende, håper du får en fin lesning ,ha en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

GVsveinkjell kHeleneLasse LervikMarteToveIngunn SIngvild SBerit RÅsmund ÅdnøyØyvind NeeraasAnjaBeathe SolbergJoannRolf IngemundsenIngunn ØvrebøJan Erik  OlsenmarithcHallgrim BarlaupTherese HolmJostein RøysetAnne MereteLilleviKuboaaTorgrim VåganConnieKnut SimonsenmgeBjørn  BakkenMy Criminal MindJulie StensethGrete AastorpLibraritas vMarie WOle Jacob OddenesWenkeTorill Elisabeth RevheimAnniken LThomas Kihlman