Absolutt:)
Gratulerer med publisering:) Lykke til!
Litt tullete kan de virke synes jeg, på den måten av enkelte er veldig tidstypiske. Ikke alle har klassiker-feelen til De dødes tjern. :)
Da hadde jeg heller ville gitt en av Bjerkes bøker om de er å få tak i. Synes de er helt fantastiske!
Det er en bok av Jacob Aaland fra 1909 (lånt på Universitetsbiblioteket), den heter Nordfjord fraa gamle dagar til no. Dedikasjonen lyder: Hr. professor M. Moe i høgvyrdnad fraa bokskrivaren.
Denne startet jeg på og likte godt. Ble avbrutt fordi jeg MÅTTE lese noe annet (studier). Den ligger godt synlig og er min dårlige samvittighet...
Slik jeg husker det er han veldig flink til å gi karakterene sine unike stemmer. Rett og slett veldig troverdig, selv om historien ikke egentlig er det...
Og hvordan finner de tilbake til alt det de har kamuflert i bokhylla? Greit at penner og slikt er tilgjengelig der de skal brukes.
Jeg må innrømme at jeg sorterer bøkene etter farge, men først står jo de "beslektede" i nærheten av hverandre. Og jeg går selvsagt etter innhold når bøkene blir kjøpt! Ellers synes jeg en godt slitt bok er pent i seg selv, og i tillegg er det jo affeksjonsverdien. Leser for tiden en bok som har tilhørt professor Moltke Moe, den er dedisert til han fra forfatteren, gir en ekstra tilleggsdimensjon synes jeg...
Styr unna!!! Tvang meg gjennom den, i ettertid skjønner jeg ikke helt hvorfor. Kunne ikke brukes til sovemedisin en gang, den var rett og slett irriterende å lese. Hvis han hadde klart å kutte den ned til en fjerdedel, hadde den kanskje vært passabel.
Hva med å kvitte seg med noen av "småtingene" i stedet?? I en bokhylle skal man ha bøker! Alternativet er å kjøpe bokhyller som har noen skapdører/skuffer der man kan stappe "småting". Dette er på linje med de som har "falske bøker" i bokhylla...
Samme her. Hadde hørt den skulle være så fantastisk, men jeg kjeda meg så mye at jeg la den fra meg, da var hun fremdeles i Italia. Jeg så også filmen, men hadde ingen forventninger, tenkte bare det kunne være greit å se slik at jeg kunne uttale meg om den. At dette blir framstilt som en bok om "åndelig oppvåkning" synes jeg er noe merkelig.
I never heard Atticus raise his voice in my life, except to a deaf woman.
Markus og den store fotballkjærligheten av Klaus Hagerup er veldig vittig. Jeg tror jeg leste den da jeg var på den alderen:)
En pageturner med ulike personperspektiver og mye handling. Døden er et sentralt tema, og jeg sitter igjen med mange tanker i forhold til hvordan man ville reagert hvis man fikk vite at man skulle dø. En hot-shot-advokat i NY får hverdagen sin snudd på hodet av en lege som overrumpler ham med sine evner til å forutse andres død. Lettlest med mange fine musikk- og filmreferanser. Anbefales !
"If I have a child, it's as if I said: I was born, I have tasted life and have decided it is so good it deserves to be multiplied." Milan Kundera
Forresten: Dette er faktisk den eneste diskusjonen om boken...
Tusen takk for et grundig og informativt svar ! Det du tar opp er noe av årsaken til at jeg har vært positivt innstilt til å begynne på denne boken. Det at den er del av noe så stort, aktuelt og evig drøftet er en begrunnelse i seg selv for å begi seg ut på den. Problemet mitt er kanskje at den er så annerledes fra alt annet jeg leser på "fritiden". Det er ikke en typisk avkoble-på-sofaen-en-søndag-bok, da den krever mye av leseren. Ditt svar gav meg imidlertid mye i min fortsettende lesing av denne boken :-) Igjen: Takk !