Så morsomt å komme inn og se denne tråden! Tenkte på akkurat det samme tidligere i dag :)
I mars har jeg lest endel bøker, og mye forskjellige bøker, så dette ble vanskelig!
Den mest spennende boka jeg har lest denne måneden er Lobotomisten. Debuttboka til Eirik Husby Sæther, med Et stille. umerkelig mord av Kaaberbøl & Friis på en god nummer to.
De bøkene som har vært viktige på et litt dypere plan enn bare underholdning har vært Ung Sorg og Døden ga meg livet av Anita Moorjani. Begge disse åpnet for noen helt nye tanker og måter å se ting på som var gode for meg!
Jeg sliter litt med å gi denne et terningkast. Jeg syns det var en slitsom start med altfor mange personer å "bli kjent" med uten noen sammenheng før et stykke ut i boka. Skjønner jo etterhvert i boka at dette er nødvendig, men likevel trekker det litt ned.
Siste halvdel av boka syns jeg derimot var bra, spennende og fengende med et plott jeg aldri hadde tenkt meg til.
Det er likevel et godt stykke mellom "Gutten i kofferten" som jeg likte virkelig godt og denne, men det gjør ikke at jeg har tenkt å hoppe av serien. Jeg håper det kommer mange bra bøker i denne serien fremover. Jeg syns det er veldig spennende med hovedpersonen som er sykepleier med en utradisjonell arbeidsplass istedet for alle disse politifolkene som hovedpersoner.
Har tenkt ekstra mye på dette etter jeg så listen din for en stund siden, og må si jeg lurer på hva som gjør at det er så utrolig mange bøker med "denne typen" omslag. Men vil tro det har med salg og gjøre!
Tenker at denne typen bilder kanskje gjør oss mer nysgjerrig på bøkene og innholdet slik at vi kjøper/ leser de i fht hvis det for eksempel hadde vært et portrett av hovedpersonen på omslaget. At ved kun disse omrissene og det at de ofte er på vei ut av bildet gjør det litt mystisk slik at vi blir nysgjerrige på de?
Holder nå på med "Et stille umerkelig drap" av Kaaberbøl & Friis. Å lese denne er egentlig bare en naturlig fortsettelse da jeg leste den første boken i denne serien og likte den veldig godt!
Dette hørs jo helt håpløst ut!!
Hvis du vurderer å lese den på nytt bare for å kunne skrive et utfyllende brev til forlaget syns jeg du skal droppe det og heller sende den omtalen din her, eller deler av den. Det bør være en vekker nok å få klage på noe så grunnleggende!
Syns ikke det hørs ut som dette er en bok som fortjener mer tid.....
Jeg hadde irritert meg grønn over noe sånt!
Godt å "høre". Er snart på side 150, så da håper jeg det tar seg opp og at sammenhengende kommer.... foreløpig syns jeg det er altfor mange personer å forholde seg til, og vanskelig å "bli kjent" med så mange i løpet av 100 sider...
Slettet denne fordi jeg trodde jeg hadde funnet løsningene, men det gjaldt visst bare hvis man ønsket alfabetisk oversikt over alle bøkene. Er det mulighet for å få dette i hver enkelt bokhylle også?
Da kunne jo dette vært en grei løsning ifht underhyller....
Jeg ønsker meg en bedre måte å sortere bøkene i egen bokhylle på her inne.
Feks med hovedhyller med mulighet for underhyller. Slik at jeg feks kunne lagd en hylle for krim, men underhyller til de forskjellige forfatterene.
Jeg er helt enig med deg!
Og det å gå forbi bokhyllene og se seriene og gode bøker stå i hylla.. :)
Skulle faktisk ønske at jeg ikke var så avhengig av å ha bøkene sånn fysisk, men er det. Såpass at jeg derfor ikke liker å låne bøker!
Ser for meg at lesebrett/ nettbrett hadde vært helt suverent på f eks reise istedet for en stabel bøker og laptop, men er skeptisk altså....
Forskning har vist at ca 80% av oss får tanker som vi selv oppfatter som syke, eller i alle fall merkelige og ofte skremmende. Det som skiller en normal nordmann fra en som utvikler tvangslidelse, er ikke tankene i seg selv, men hvordan man forholder seg til tankene. Man får lett problemer hvis man forsøker å kontrollere eller bli kvitt tankene, og det kan også bli problemer om man tolker tankene som sanne.
Grubling er som regel rettet mot fortiden "Hvorfor gjorde jeg dette? Hvorfor skjedde dette?", mens bekymring som regel retter seg mot fremtiden, "Tenk om...".
When nothing seems to help, I go and look at a stone-cutter hammering away at his rock
perhaps a hundred times without as much as a crack showing in it.
Yet at hundred and first blow it would split in two,
and I know it was not that blow that dit it,
but all that had gone before together.
Jacob A. Riis
When nothing seems to help, I go and look at a stone-cutter hammering away at his rock
perhaps a hundred times without as much as a crack showing in it.
Yet at hundred and first blow it would split in two,
and I know it was not that blow that dit it,
but all that had gone before together.
Jacob A. Riis
Takk!
Dette blir årets påskebok for min del, og jeg gleder meg!
Å lese positive omtaler får meg bare til å glede meg enda mer :)
Har hørt om den fler ganger, men litt usikker på hvor.... Det utslagsgivende for at jeg faktisk leser den er at jeg har vært litt nysgjerrig på den, og plutselig lå den til utlån på jobben! Boka jeg prater om er Det er ikke mer synd på deg enn andre.
Jeg er veldig enig med Vibeke. Liker egentlig best å holde meg til en og en bok, men blir som regel to. En som jeg må konsentrere meg litt om, feks en fagbok om et eller annet, og en lettere "lese på senga"-bok.
Jeg stresser meg opp og klarer ikke få med meg innholdet i bøkene på samme måte hvis jeg holder på med fler samtidig.
Drar frem denne tråden igjen. Regner med at de fleste nå har dannet seg et bilde av hva de ønsker å lese i løpet av påsken.
Selv går jeg ut i ferie i morgen, og leser på spreng for å kunne begynne på "Et stille umerkelig drap" i morgen. Gleder meg!
Takk skal du ha!
Syns det var veldig interessant da jeg fant noe som stemte så bra, men som jeg aldri hadde klart å tenke meg til selv :)
Nydelig! Dette gjorde vondt helt inn i hjerterota.
Eidt: Jeg mistet selv moren min da jeg var 14, så alt sånn treffer meg veldig!
Denne boka ble jeg nysgjerrig på!