Jeg begynner:

«Taushetens tårn» av Sigmund Jensen: Venn av forfatteren. Ventet lenge på den! Lest de to forrige bøkene i pentalogien.

«Gladio, NATO's Dagger at the Heart of Europe: The Pentagon-Nazi-Mafia Terror Axis» av Richard Cottrell: Tips i mail fra en av kildene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 143 svar.

Boken jeg nettopp ble ferdig med, Tess of the D`Urbervilles av Thomas Hardy, fant jeg via GoodReads.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei
Jeg er Dora. Jeg så profilen din på bokelskere.no, liker å være din venn.
Jeg håper du ikke tankene. Hvis u vil vite mer om meg og for meg å sende
deg mitt bilde, send meg en epost på (dkumba30@yahoo.com

Takk.

Hi
I am Dora. I just saw your profile on bokelskere.no, like to be your friend.
I hope you do not mind. If u want to know more about me and for me to send
you my picture, send me an email at (dkumba30@yahoo.com

Thank you.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser nå "Israelerene", av Hanne Eggen Røislien, min datter tipset meg om denne.
Den er godt skrevet føler jeg er tilbake i Israel hvor jeg bodde et år på 90 tallet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Holder nå på med "Et stille umerkelig drap" av Kaaberbøl & Friis. Å lese denne er egentlig bare en naturlig fortsettelse da jeg leste den første boken i denne serien og likte den veldig godt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har hørt om den fler ganger, men litt usikker på hvor.... Det utslagsgivende for at jeg faktisk leser den er at jeg har vært litt nysgjerrig på den, og plutselig lå den til utlån på jobben! Boka jeg prater om er Det er ikke mer synd på deg enn andre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser ca 14 samtidig ^ _ ^ De fleste er anbefalinger. Ellers så sluker jeg det jeg får tak i - _ -#

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser "Mord som medisin" - Agatha Christie. Hun er jo en kjent forfatter, men selve boka oppdaget jeg da den lå i en haug sammen med andre bøker jeg fikk.

"Lyst" av Clara Jonsson har stått i bokhylla mi i lange tider. Vil tro det er et impuls kjøp fra et eller annet boksalg....

"Den store mummiboka" av Tove Jansson. Husker jo mange av mummi tegnefilmene fra jeg var liten, men husker ikke historiene godt nok til å klare se på de med litt mer voksne øyne enn den gangen. Flere av hennes historier blir jo nevnt med jevne mellomrom i forskjellige settinger, så har lyst å lese de igjen med et litt mer voksent blikk enn slik jeg husker de. Fant boka på biblioteket etter nok en mummi-historie som ble dratt frem i en diskusjon :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser Sprengeren av Liza Marklund. Den fant jeg hos Norli bokhandel. Har sett mange av Bokelskerene har omtalt den for lenge siden. Den er spennende og godt skrevet, virker ekte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Journal 64 av Jussi Adler Olsen:-),har alltid hatt lyst til å lese noen av hans bøker,så nå slo jeg til da jeg besøkte Ark:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sanctus av Simon Toyne. Halv pris av mammutpris på Norli. Impulskjøp. Spennende er den jo, men det mangler litt før jeg kan si at den er bra - mulig den kan komme seg opp på en 4er hvis den slutter bra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå leser jeg "En Norsk Tragedie: Anders Behring Breivik og veiene til Utøya" av Aage Storm Borchgrevink. Fant den på Norli.no og leste om den i dagladets nettavis om jeg ikke husker helt feil. Jeg som er litt over middels interessert i alt som handler om 22.Juli tragedien, syntes den var veldig aktuell for meg. Aage Storm kan virkelig skrive..!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Skarlagenssalen" av H. K. Fauskanger (jeg har riktignok ikke begynt på den ennå, men det er min planlagte påskekrim)

Jeg var på "Krimfestivalen" tidligere i mars, hvor Fauskanger var en av fire deltakere i en paneldebatt om klassisk krim, og hvor han var flink til å reklamere for sin rykende ferske bok. Veien var da kort over gata til Cappelen Damm, hvor boken ble innkjøpt. Sener på kvelden fikk jeg også Fauskanger til å signere den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den fjerde tjeneste av Knut A. Braa (2012)

Jeg fingret bare nedover på iPadden etter at forrige ebok var tilbakelevert. En gledelig overraskelse!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det kan virke som eboken mangler de svart sensurerte ordene/navnene som trolig finnes i papirutgaven, når forfatteren gjengir det som skal være klassifiserte dokumenter. I min bok står bare ordet rett før det svarte feltet helt inntil ordet etter, med et helt vanlig mellomrom mellom.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jovisst! Svak jobb av forlaget – de kunne da bare skrevet [sensurert] der det er en svart strek, da de tilrettela e-bokutgaven?

skriv bildebeskrivelse her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser Shantaram av Gregory David Roberts. Oppdaget den? Vel, det har vært så mye snakk om boka, så jeg ble nysgjerrig. Må jo finne ut om den er så bra som de sier.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har akkurat plukket fram "Menn er fra Mars kvinner er fa Venus". Har hatt den stående i bokhylla en lang stund (fra den tiden "alle" snakket om den). Den ble nevnt i en annen bok jeg leste, og NÅ er tiden inne for den....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Finner mye rart på Mammutskred...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser "Wolf Hall" av Hilary Mantel. En interresant bok om Cromwell,Kardinal Wolsey og Henry VIII. Anbefales

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg så den i bokhyllen til svigersforeldene. Jeg har hørt at den var bra.
Boka er Portrettet av Dorian Gray.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I dag begynner jeg på første boken i Nattens brød av Johan Falkberget.
Det er fire bøker i serien.
Lillevi gjorde meg oppmerksom på bøkene da hun foreslo felleslesing av dem her inne på Bokelskere :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat nå leser jeg ungdomsromanen Variantene av Robison Wells, på forespørsel fra forlaget. Oppdaget den for første gang på goodreads for en tid tilbake, den er nokså hypet opp. Ellers kanskje det var hos NetGalley jeg først la merke til den... Et eller annet sted på nettet, i allefall. Som med det meste annet jeg leser... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka jeg leser nå fikk jeg anbefalt av en tidligere arbeidskollega. Du må lese bøkene til Ketil Bjørnstad, de er så bra. Nå leser jeg Fall. Jeg er akkurat ferdig med Nåde.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mange av de bøkene jeg leser får jeg anbefalt av bokinspirator Liv Gade. Hun har reportasjer i hvert nr av bladet "Familien". Hun plukker ut bøker jeg stort sett liker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Maeve Binchy døde tidligere i år, og i den forbindelse åpnet jeg en tråd her og spurte om noen hadde kjennskap til henne, siden jeg aldri hadde hørt navnet. Etter positive omtaler her testet jeg først en bok av henne, så en til, og syns de var veldig koselige. Nå er jeg i gang med den tredje, som tilfeldigvis ble Glassjøen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er vanligvis en anglofil krim-leser. Da jeg plutselig fikk litt avsmak for krim og død, hang stadig det anglofile igjen. Og da var det ikke vanskeligere enn at jeg snublet borti bøkene om Jeeves (P. G Woodhouse) her inne, og tok korteste veien til biblioteket.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En liten titt på Skavlan en fredag for noen uker siden skapte interesse for boka Avhopperen av Robert Dam. I de følgende dagene var det to artikler i avisen Vårt Land. Boka er nå satt på leselista.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

The Hare With Amber Eyes - fant den i bokhandelen på Gardermoen og syntes den så interessant ut. Det er den også, men veldig annerledes enn jeg trodde....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

ildmannen av Torkil Damhaug,oppdaget jeg via et tips fra en av mine facebook venner :-) som anbefalte den;-))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skal til å lese Gjesterommet av Helen Garner. Siden jeg abonnerer på nytt fra mitt lokale bibliotek, kom informasjon om boken rett i e-postkassen min. Siden den så interessant ut, var det bare å bestille den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser nå Frillor, fruar och herrar : en okänd kvinnohistoria av Pia Gadd, og fant den i historiehylla på Strömstad bibliotek men jeg lette etter en annen, Boken om vikingarna av C Ingelman-Sundberg (hun som skrev serien Sølvets makt).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser "The casual vacancy" av J.K. Rowling. Hvordan jeg fant den? Det var vanskelig å la være, med all reklamen for den som er over alt:-) Har ikke kommet langt nok til å gjøre meg opp noen mening enda.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sitter fast på bok to i Fifty shades of grey trilogien. Fant den fordi jeg hørte så mye bare om bok en. Så ble nysgjerrig og ville sjekke de ut. Nå kommer jeg ikke videre, så ender nok med å avbryte hele boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg står også fast midt i bok to, som eg i likheit med dei to andre bøkene oppdaga tidleg i sommar frå amerikanske anmeldarar. Sliiter meg igjennom den, og har liksom ikkje heilt lyst å gi opp heller, sjølv om det ikkje har vore langt unna, og det fristar med noko betre litterært..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Matched av Ally Condie. Jeg søkte etter flere dystopiske bøker og fant den. Veldig interessant så langt ^^

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The Truth About Unicorns, av Bonnie Jones Reynolds. Jeg var på biblioteket for å lete etter noe helt annet, da tittelen fanget blikket mitt. Så gikk jeg tilbake senere og lånte boka rett og slett fordi den hadde en interessant tittel, hehe. Liker den så langt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka jeg leser nå, er det bibliotekarene som har anbefalt. Den heter : Mitt liv som pingvin av Katarina Mazetti. Det er en flott reiseskildring, skrevet av en svensk forfatter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Til jeg dør av Amy Plum oppdaget jeg først et eller annet sted på nettet (enten en bokblogg eller goodreads), men jeg leser den på forespørsel fra forlaget. Ikke egentlig ei bok jeg hadde plukket med meg på egen hånd. Leser dessuten også Bare ukedager av Cecilie Aurstad, og den oppdaget jeg via forlaget. Den kunne jeg nok ha plukket opp uoppfordret i en bokhandel, tror jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har bare lyst til å si at jeg setter så stor pris på at du er åpen og ærlig i forhold til bøker forlagene ønsker at du skal lese og anmelde.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg synes det er god skikk å være helt åpen om sånt. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det synes jeg også, det vekker tillit :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Bridge of dreams" av Anne Bishop. Kom over "black jewels" trilogien hennes på biblioteket ved en tilfeldighet, og likte dem så godt at nå har jeg lest alt hun har skrevet. Dette er nyeste boken hennes, i "Ephemera" serien. Ikke like bra som jewels-bøkene, men grei nok sommerlektyre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Empire of dragons" av Valerio Massimo Manfredi. Falt over boken helt tilfeldig i en bokhandel i Serbia.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fant den her inne og fikk lyst til å prøve etter omtalene. Leser The Name of the Wind av Patrick Rothfuss. Eller prøver å lese da.. Begynte vel på den for 3-4 uker siden og har kommet til s.170 eller noe. Flytting på gang fra England til Norge - LITT mye å styre med og liten tid til lesing, så jeg tror ikke jeg rekker å lese den før den må tilbake til biblioteket. Får kjøpe den ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Mississippi" av Hillary Jordan dumpet ned i postkassen her forleden. P.g.a ferietid har jeg ikke lest nyhetsbrevet fra Bokkklubben og ikke fått mulighet til å vurdere om jeg villle motta boken eller ikke. Jeg er glad jeg ikke avbestilte den. Hadde nettopp avsluttet boken om "Oda" og kastet meg umiddelbart over "Mississippi". Det lover bra, og lovordene her på siden gjør at jeg gleder meg til fortsettelsen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Holder på med andre boka i Hunger games trilogien, Catching fire. Jeg oppdaget den fordi jeg oppdaget første boka her inne, men da den norske utgaven. Synes den hørtes spennende ut og bestemte meg for å bestille hele serien på engelsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Wuthering Heights" av Emily Bronte, leser den for andre gang. Husker ikke helt hvorfor jeg tok den i hånda første gang (mest sannsynlig fordi det er en klassiker). Gang nummer 2 er fordi jeg trengte en bok jeg kunne forsvinne i, og denne boka tar meg langt bort fra Sydney's ståk og bråk :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Begynner på Cosmopolis på mandag. Så traileren for filmen på filmweb og ble nysgjerrig. Virker som en interesant historie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"The hand that first held mine" av Maggie O´Farrell. Ble anbefalt den av en av lånerne på biblioteket der jeg jobber:-) Riktignok på norsk, men hvis jeg har valget mellom en oversettelse og originalen på engelsk så velger jeg originalen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg er nett begynt på "Balansekunst" av Rohinton Mistry. Har lese mykje bra om boka her inne, og er spent på om eg likar den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

jeg leser "Snøbarnet" som jeg først leste om på bokelskerinne.blogspot.com, som anbefalte den sterkt. senere har jeg lest om den på mange andre bokblogger som også anbefaler den...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kunsten å være kvinne- Caitlin Moran, denne boka så jeg på bokkilden for en stund siden. Tenkte at de er bok jeg må lese. Og siden jeg alltid leser flere bøker samtidig, leser jeg også Song for eirabu- Kristine Tofte. Og den leste jeg om her inne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat nå leser jeg "begynnesen på et farvel", den oppdaget jeg da jeg satt og leste gjennom reklamen, og den hørtes interessant ut, og det var den og. Forfatteren er Ayad Akhtar, hvis noen lurte. :

Og "en bønn for Owen Meany" av John Irving. Den kom jeg over på ARK-venn tilbud til 29 kroner, så den visste jeg egentlig ikke jeg hadde. Tok med en stabel med bøker da tilbudet var.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå leser jeg en serie som heter: Stormvinder.Handlingen foregår på 1800 tallet. Berit Elisabeth Sandviken skriver godt. Hun er selv fra Eidsvold hvor mye av handlingen foregår.Det er en venninne som har anbefalt denne serien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat nå leser jeg Naken i hijab. Den fant jeg faktisk gjennom siden her. Det dukket opp både en, to og tre debatter om boka, og til slutt ble jeg så nysgjerrig at jeg kjøpte den selv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå leser jeg Den lukkede bok av Jette A. Kaarsbøl

Mange av de bøkene jeg har lest de siste 3 årene har jeg blitt tipset om fra bokelskere her inne.
Man blir oppmerksom på en forfatter gjennom en diskusjon, eller en bokanbefaling som blir gitt osv Det er utallige måter og plukke opp boktips her inne på.
Denne boken leste jeg to bokomtaler om. Begge mente at denne boken var et lesehøydepunkt for dem (Takk til Jan og Rose-Marie) Jeg er godt over halvveis i boken og JEG ELSKER DEN :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser "Den usynlige broen", og den oppdaget jeg fordi Brit skrev så fint og entusiastisk om den her inne! :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg også! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg håper virkelig at du ikke blir skuffet, Ellen. Når forventningen er høy o.s.v...God lesning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, jeg synes den er veldig god, - men den er jo ganske tykk da, så det tar sin tid;) I begynnelsen tenkte jeg at den var litt for omstendelig, men etter hvert vendte jeg meg til det og føler det som helt nødvendig for at historien skal bli så sann som jeg opplever den. I begynnelsen var jeg også litt skeptisk til hvorvidt en amerikansk kvinne født i 1973 kunne formidle denne tiden riktig, men jeg godtar alt, kanskje særlig fordi hun røper en så dyp kunnskap om menneskesinnet og forhold mellom mennesker. Det jeg har vært litt kritisk til er faktisk oversettelsen, jeg synes som tidligere nevnt i et innlegg at radarparet Risvik har bommet på bruken av du og De;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Glad for å høre at du, så langt, liker boken. Som jeg skrev i omtalen min synes jeg oversettelsen var god. Er neimen ikke sikker på om jeg registrerte "du/de bruken. Var så oppslukt av boken at jeg kanskje overså åpenbare språklige svakheter. Gleder meg til å høre mer fra deg når du har avsluttet den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser Sønnavind Syndere i sommernatten av Frid Ingulstad. Ble tipset av både moren og bestemoren til kjæresten min, og jeg liker serien kjempegodt :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I en reklame for anbefalte bøker fant jeg boken Årgangshelter av Hilde Eskild og Benedicte Hambro.

Her møter vi gamle menneker som slåss og krangler, er modige , feige, lure, tapre , kloke og dumme. De tar innervingen på de unge og vakre, rike og mektige. De gir gode råd , de ordner opp og de elsker. Her har forfatterne plukket ut og skrevet 61 fortellinger om årgangshelter i mange forskjellige roller og fra mange land. Om du vil bla i boka: www,ganesa.no/forlag

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Linda Olsson anbefalte Nikolai Gogol sin bok Kappen.
Biblioteket hadde ikke den, så jeg endte istedet opp med Gogol sin Døde sjeler...
Jeg er i startfasen, og den er ganske spesiell...
Jeg er spent på om jeg holder ut...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Håper du holder ut. Ja, den er spesiell, men du verden så god.
Det er ei bok jeg sent vil glemme, den har et meget uvanlig tema, å kjøpe døde sjeler.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for den! Ja, jeg skal lese videre. Gogol skriver jo godt, med en finurlig ironi.
Jeg har nok en del "enklere" bøker i min boksamling enn det du har, men jeg tar gjerne denne type bøker innimellom de som kanskje kan kalles enklere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

'Sankthans - midtsommerfeiring i Norge gjennom 150 år'

Jeg fant boka når jeg var på Moss bibliotek onsdag for første gang på over 10 år, og tittet på 398 (deweynr), og tenkte at den må jeg lese nå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er vel ikke vanskelig å ikke oppdage Lucinda Riley sin nye bok Jenta på klippen. Alle bokhandlere reklamere jo for den inkludert forlaget. Men oppdaget den først når bokbloggere blogget om den. Selvfølgelig leser jeg Lucinda Riley sin nye bok Jenta på klippen:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En av bøkene jeg leser nå var det mer eller mindre en tilfeldighet at jeg fant. Fant første boken i en eller annen liste på et annet nettsted, leser nå 2. bok i serien (Tales of The Ketty Jay; Retribution Falls er den første i serien. Den jeg leser nå heter The Black Lung Captain - gøy hvis du liker steampunk type ting).

Den andre boken jeg leser er en klassiker; the War of The Worlds. :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser 3.bok i "GONE" serien av Michael Grant. Det var en venn av meg som anbefalte meg den. Synes serien er bra hittil hvertfall :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser John Irving, etter å ha sett et intervju med han på tv ble jeg nysgjerrig. I tillegg har jeg sett flere bokelskere som liker han.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser : Snakk med dyrene og få svar, av Amelia Kinkade. Grunnen til dette valg av bok , er at jeg for en uke siden mistet min kjære hund Milla ( som dere ser bildet av på mitt portrettbilde). Jeg sørger så jeg føler meg helt syk og leter etter masse svar på ubesvarte spørsmål. En sorgprosess jeg må igjennom.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Kondolerer. Som hundemenneske selv vet jeg litt om hvordan du har det. Var Milla en mops?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Milla var en Mops. En skjønn liten dronning med masse personlighet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Min eldste sønn på 18 er Mops-fan, og helt klar på at han skal ha en slik når ting ligger til rette for det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ååååå, han kommer til å få en sann venn. En som ikke viker fra sin venns side.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg leser Harry Potter... vel, tror vel det er bøker/filmer de fleste har hørt om. :P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Elsker bøker. (Ferdig lest)"Blekkhjerte" av Cornelia Funke. Anbefaling av venninne som har lest hele trioen. (Ferdig lest)"Blekkblod" av Cornelia Funke. Anbefaling av samme venninne og "Blekkdød" som jeg snart begynner på. Kjempe brae bøker. (Ferdig lest)"Byttet" av Amanda Hocking er også en anbefaling av samme venninne og er på topp 10 lista mi.

Topp 10: Byttet Blekkhjerte Blekkblod Hestenes Klan Helt Hestegal Hestegal ferie Hestegal rideskole Hestegale helter Hestegal western Hestegale høyder

For hestegale er Hestegal bøkene veldig bra og Hestenes Klan som også skal lages film av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er medlem i "Bokklubben nye bøker". I går lå Unni Lindells siste " Djevelkysset" i postkassen min. Den har, jevnt over, fått gode kritikker. Derfor ble den ikke avbestilt. Forventningen er høy.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Morsom tråd. Jeg leser for tiden Song for Eirabu - slaget på Vigrid av Kristine Tofte. Den ble oppdaget gjennom lesing av blogger, og bloggene ble lest blandt annet fordi avisene fortalte om hvordan bloggene har gjort at boka ble så populær.. Med bare hundre sider igjen gleder jeg meg til neste bok, og den er forhåpentlig på vei i posten..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fin tråd. Jeg har svart en gang tidligere, men denne har jo potensiale i seg til å være evigvarende.

Jeg leser nå Fiender til vi dør, om de store klassiske hatoppgjørene i fotball. Sto og lyste mot meg i hylla for nye bøker i biblioteket en gang jeg stakk innom.

Vi har to blier, og alltid minst en lydbok i hver. De som står i nå; Rivertons Morderen fra mørket og Alf Nilsens Jeg var Rinnans fange er begge resultat av salg i en bokhandel i Kristiansand som bokelsker Huvenes gjorde oppmerksom på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå leser jeg How I Live Now av Meg Rosoff, og den oppdaget jeg mens jeg klikket meg rundt på goodreads. Finner mange forslag der. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Akkurat nå leser jeg "Sverdsang" som er den fjerde boka i sagaen til Bernard Cornwell. Fikk de to første bøkene i julegave av broren min =)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I 90% av tilfellene får jeg gode tips her inne, på bokelskere! Resten er flere bøker av samme forfatter, eller gjennom bokklubbene sine sider og anbefalinger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Egentlig leser jeg flere bøker. Men plukker den jeg leser mest. Domino Indigo har jeg ikkke oppdaget. Men forlaget har sendt den til meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har akkurat lest "Fyrmakerinnen", den oppdaget jeg på en av mine favorittbokhandlere. Nå leser jeg "Jenta på klippen". Leste om den i tråden for hennes forringe bok "Orkideenes hemmelighet"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I en pappeske på jobb. En snill sjel hadde levert den inn, det avr en støvete bokklubbutgave som antagelig ikke var blitt bladd i engang.

En annen gang, et annet sted av Mona Simpson.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er nå i gang med nr 4 av 8 bøker jeg fant i en bruktbutikk - de var faktisk uåpnet - alle sammen! Samme forfatter, 8 bøker med samme "helt". Så da ble jeg nysgjerrig på hvilke bøker leveres inn ulest? Har funnet ut at de er OK som avslapping etter lange arbeidsdager, og er kjempefornøyd med at disse kostet meg tilsammen 40 kr .

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvem er helten , og forfatteren.?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forfatter er Harlan Coben, og helten er Myron Bolitar. Til amerikansk spenningsserie å være så der det lite drikking og slåssing, foregår i sportsmiljø og helten er en som så vidt rakk å komme opp i nasjonalt nivå i basketball før han ble skadet og måtte slutte. Han driver et agentbyrå, og blir involvert i forskjellige utfordringer både hans og andres klienter kommer opp i. Slettes ikke verst.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De fleste av de bøkene jeg leser finner jeg i postkassa. Blir ofte veldig overrasket. Hadde de vært gratis hadde det vært veldig hyggelig, men det gjelder selfølgelig glemte avbestillinger fra bokklubben. Gjelder også den jeg leser nå, Julian Barnes, Fornemmelsen for slutten. Hadde faktisk ikke hørt om den en gang, men ser ut til å være en god forglemmelse.

Det er sjelden at bøkene jeg glemmer å avbestille er dårlige, men da jeg meldte meg inn var det ikke intensjonen å holde liv i bokklubben alene.. Men jeg har jo fått tittelen supergodt medlem..får trøste meg med det :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg måtte stå på tærne oppå en krakk. Ikke fordi jeg er spesielt lav, men fordi min nærbokhandel har bestemt at nordisk krim skal stå alfabetisk fra øverste hylle, og øverste hylle betyr helt oppe under taket og takhøyden i min nærbokhandel er nærmere 5 meter. Jeg visste altså hva jeg var ute etter, men ingen skal påstå at Arne Dahl tilfeldigvis havner i bæreposen med Tanum på. Nei, her må man virkelig strekke seg for å nå det ypperste innen skandinavisk krim. Det føltes nesten som en personlig seier.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

hehe ikke hvis noe tilfeldigvis datt ned (ifølge tyngdekraften ala Isaac Newtons eple) og fikk din oppmerksomhet. Tror ingen bokhandlere her på våre kanter er høyere enn vanlig, mer sannsynlig at bøkene er plassert i hodehøyde. Var dette Tanum på Karl Johan? Dette må beskues!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da får du si ifra så vi kan slå følge. Skal du til Oslo i nærmeste framtid?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

hehe i USA er alt stort, til og med myggen. Da må jo Oslo kunne brése seg litt også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja det må beskues og foreviges! Har ingen planer om Oslotur enda, men en eller annen gang... :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den fikk gode anmeldelser her på bokelskere.no.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boka jeg leser nå sto på hylla over bøker som bibliotekarene anbefaler. Jeg har lånt bøker der mange ganger. Jeg pleier ikke å bli skuffet. Arvetanten av Simonetta Agnello Hornby, er et nytt bekjentskap.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser Den fjerde nattevakt av Johan Falkeberget. Boka er månedens valg i boksirkelen min. Grunnen til at jeg er med der er for å lese bøker jeg ellers ikke ville valgt. Er foresten gledelig overrasket over den også.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eg les nesten alltid meir enn ei bok, men den eg les mest i denne dagen er "krokodillens gule øyne". Den var lagt inn på eit lesebrett eg har lånt. Eg hadde høyrd tittelen, men visste ingenting om boka. Men, sidan eg likar å bli overraska på bokfronten begynte eg på den. Den er i den lettare enden av skalaen, men det passa meg heilt fint no innimellom pensumlesinga. Handlinga er lagt til ein av mine favorittbyar - Paris, noko som gjer at eg blir positivt innstilt med ei gong. ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg les no "Dragonriders of Pern" (tre bøker i éi) av Anne McCaffrey (som døydde sist november, diverre), som eg fekk nærmast kasta i hendene på meg av ein medarbeiar på biblioteket, då han fann ut at eg les fantasy og science fiction. Litt morosamt då det hendte! Muntra meg opp.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"The Thin Man" av Dashiell Hammett fikk jeg i julegave av min niese på 20 år.

"Silent Voices" av Ann Cleeves leser jeg fordi jeg litt tilfeldig plukket ut hennes Shetlandsbøker i en bokhandel - det var en krimforfatter som tiltalte meg veldig, og nå har jeg lest de fire i Shetlandsserien pluss de fire i Vera Stanhope-serien. Den første jeg leste "Svart som ravnen" ble vel plukket ut pga utseende - spennende tittel og omslag - var nok ikke på utkikk etter krim, så kanskje den var anbefalt av noen i bokhandelen med et slikt lite kort?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser Indias Datter av Shilpi S Gowda. Ble anbefalt den på det sterkeste av flere, men halveis i boka er jeg fremdeles ikke fengslet. Håper den tar seg opp.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser også Karen Blixen Den afrikanske farmen etter å ha lest Rose-Maries bokanmeldelse her inne, og Hans Olav Brenners Om å skrive fordi jeg er begeistret for mange av disse forfatterne - og fordi jeg gikk på skolen med Brenner. Har hatt sansen for Bokprogrammet han ledet i fem år... Kjente han liksom ikke, men han er sympatisk. Da måtte jo boka bli med hjem da jeg fant den på tilbud...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har visst om Rosens navn av Umberto Eco i årevis, husker ikke lenger hvor jeg plukket opp den som en aktuell bok, men oppdaget den plutselig hjemme hos min kjære mor under rydding - huset inneholder langt flere bøker enn det det er plass til i hyllene. Da var det duket for å ta tak i en mangel... Utgaven er i to bind fra 1989, kom som Månedens bok i Bokklubben, sa min mor.

Alexander-trilogien fant jeg første bok av på en bensinstasjon for et par år siden, mens jeg var på jobb. Trenger noe å lese når det er ventetid å fylle. For ikke så lenge siden begynte det å regne ganske kraftig mens jeg var ute og gikk, og selv om jeg hadde klær til det, gikk jeg inn i den lokale bokhandelen en liten stund. Der holdt en ansatt på å tørke støv i hyllene og hadde tatt ut alle bøkene i en hylle. I bunkene så jeg Alexander-bøkene og tok med meg nummer to og tre...

Ikke så spennende kanskje, men det er gjerne tilfeldigheter som rår, og en eller annen dragning mot boka/ bøkene...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser «Desperation Nevada» av Stephen King. Jeg har fulgt forfatteren siden midten av 80-tallet, og kjøper sporadisk bøker av ham fremdeles. denne fant jeg på QXL.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser for øyeblikket "Nostradamus' Testamente" av Tom Egeland. Den oppdaget jeg via noe reklame for boka, lurer på om det var på Aschehoug`s egen hjemmeside. Har lest alle hans tidligere bøker om Bjørn Beltø og elsket de, så da måtte jeg bare lese denne også. Kjøpte den samme dag som den kom ute i butikken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser Desolation Road av Ian McDonald, den oppdaget jeg hos Outland for en tid tilbake. Hadde lest bla. River of gods av samme forfatter, så plukket med meg denne da den så interessant ut med en historie som foregår på planeten Mars.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser "Å redde fisk fra å drukne". Fikk den anbefalt på en fest, og bestilte den med det samme via mobilen, så jeg ikke skulle glemme den. Spennende reiseroman fra Burma. Jeg besøkte landet for en del år siden, og er interessert i all skjønnlitteratur med handling lagt til dette landet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne plukket jeg med meg for lenge siden fordi den hadde så morsom tittel - og boka var veldig bra. Kanskje på tide å lese den igjen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"The Fall of the Roman Empire" av Peter Heather leser jeg fordi den står på pensum. "Even the dogs" av Jon McGregor leser jeg fordi forlaget lurte på om jeg hadde lyst ifm at den kommer på norsk til høsten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser Deadlocked, den nyeste boka i Sookie Stackhouse serien. Oppdaget den nettopp av den grunn. Serien oppdaget jeg fordi jeg så True blood og likte den. Så da jeg fant ut at den var basert på bøker, så måtte jeg bare lese dem, og ble hekta med en gang.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser for tiden biografien om Churchill av Roy Jenkins. Ideen ble plantet da jeg leste Ian Kershaws biografi om Hitler i fjor. Europa var fyllt med gale menn som Franco, Stalin, Hitler, Tito og Mussolini samt en rekke tafatte statsledere som lukket øynene og håpet at eledigheten ville gå over og krigen utebli. Da leste jeg at engelskmennene hadde senket 2 franske skip utenfor Afrikas kyst, hovedsakelig for at de ikke skulle falle i tyske hender. Churchill var endelig blitt statsminister i Storbritannia. Denne hendelsen var nok til at jeg fikk lyst til å lese mer om Churchill. Endelig en mann med mot! Hvordan ville Europa sett ut i dag uten ham?

At det ble nettopp Roy Jenkins' biografi jeg endte opp med var noe tilfeldig etter å ha søkt hos bibliotekene, men jeg er veldig fornøyd med verket. Etter å ha lest 645 sider har jeg endelig kommet fram til 1940, Winston er 65 og har blitt statsminister for første gang :)

Det er ofte slik hos meg at en bok fører til en annen.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Har hatt sansen for Churchill i årevis, så denne boka kunne jeg tenke meg å lese... Takk for tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Interessant! Churchill nevnes også i Gladio-boken jeg leser akkurat nå, men da som opphavsmann for Stay Behind-konseptet i NATO, den hemmelige armeen som i etterkrigstiden har bombet og skutt hundrevis av europeere - ofte egne landsmenn - for å øke spenningen (Strategy of Tension) og undergrave demokratiet i Europa.

At Winston Churchill er en nøkkelperson i det forrige århundre er det imidlertid liten tvil om.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser alt for mange bøker på en gang. Det har vært en lang periode med svulstige romaner, så nå er jeg gått over til noe mere fag. Nå er jeg opptatt av myter og legender. Dette er et tema jeg liker godt og kommer tilbake til med jevne mellomrom, leser om kelterne og en eventyr bok om irske eventyr ( på engelsk). Språkhistorie er et annet felt, leser "Språk og historie" av Tore Janson. Kjøpte den på mamuttsalg i vinter. Noen romaner ligger også og venter: "Noen kjenner mitt navn" fikk jeg i bursdagsgave av en venn ( for snart ett år siden - på tide å få lest den. Hadde en Oslotur for litt siden og fant på billigsalg boka "Ryktet hvisker", får vel lese den også innimellom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sant nok. Jeg leser - når jeg tenker meg om - også to andre bøker parallelt, men disse er ikke søkbare her, av ulike grunner. Alle fire bøkene er likevel tematisk relaterte. Lurer på om noen har forsket på merverdi/verditap av å lese 3-4 bøker eller mer parallelt, forresten...? :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har en tendens til å velge "smale" bøker, leser noe og må legge den vekk en stund for å fordøye. Da er det greit med flere bøker. Jeg føler ikke at jeg mister noe særlig ved å legge bort boka en dag eller uke eller mer. Jeg synes selv at jeg klarer å holde flere bøker fra hverandre samtidig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så viser det seg altså at jeg leser en femte bok, ved siden av de 4 andre som jeg også leser parallelt. Alle leses elektronisk, og kun to av disse kan diskuteres på Bokelskere, siden de andre ikke har ISDN. Velkommen til den nye bokhverdagen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser Edderkoppen av Emberland og Roughtvedt. Jeg hadde noen minutter å slå ihjel før toget mitt skulle gå og havnet på Ark på Byporten hvor det var salg. Der oppdaget jeg denne boken og husket vagt at denne hadde bokelsker Oddmund Houlm anbefalt meg. Da fikk den bli med hjem.

Jeg leser også Blonde av Joyce Carol Oates. Jeg er veldig svak for 40- og 50-tallet og ser på divaene fra disse tiårene som stilikoner, og da er det jo nesten obligatorisk å lese en roman om Marilyn Monroe.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg lar meg også påvirke av bøker dere andre blir begeistret for... Kom på jeg har glemt å skrive opp Den afrikanske farmen av Karen Blixen lengre opp her, og den har jeg anskaffet kun basert på Rose-Maries utmerkede anbefaling! har bare såvidt begynt, siden jeg leser andre ting også - fikk ikke lest NOE i helga - og så langt er jeg ikke skuffet! Hun skriver nyyyydelig!!!

Liker "obligatorisk"-logikken din, er sånn selv med enkelte bøker...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg lar meg også påvirke av det Rose-Marie skriver, har funnet ut at hun har en smak som ikke er så ulik min egen. På det salget på Ark kjøpte jeg også Glassrommet av Simon Mawer, som Rose-Marie har snakket varmt om tidligere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser bl.a andre bok i Kairo-trilogien "Begjærets palass" av egypteren og Nobelprisvinneren Naguib Mahfouz. Bøkene har bodd hos meg en god stund, så etter å ha lest andre av hans bøker var nå tiden kommet til disse tre.
Midaqq-smuget var første bok ut, likte den, og siden ble det flere.
Grunnen til at de har ligget en stund er at jeg må liksom moblisere og ha lyst til å starte lesningen, for hver bok er på ca 500 sider.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nett no les eg so mange bøker at eg knapt har oversikta, men berre nokre få vart med frå byen: Lover Unbound er femte bok i Black Dagger Brotherhood-serien, som nokon (eg anar ikkje kven) nemnte her på bokelskere. The Forgotten Garden tok eg av ein kamerat etter å ha fått fri tilgang til audible-kontoen hans. Det var ei av dei få bøkene der som ikkje handla om Winston Churchill. Olav H. Hauge sine Dikt i samling fekk eg til jul av opphavet, etter at dei har vore som eit svart hol i bokhylla mi i mange år. Hausten 2007 hadde eg nemleg informasjonspraksis i Hauge-Tveitt08 (100 års-jubileum) og etter det har eg vore hekta på Olav H. Dikti tok eg til på so snart eg var ferdig med brevvekslinga mellom han og Bodil Cappelen, det er blitt naturleg for meg å alltid ha han i bakhand.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For tiden leser jeg senskade av Knut Faldbakken. Har også en annen på vent. Bøker jeg har lest forut og etter er etter inspirasjon fra medlemmer her på nettet. Ildmannen, Naken i hijab og Gå dit hvor hjerte følger deg leste ut ganske fort, fordi de var lånt på fjernlån. De sistnevnte vil jeg anbefale andre å lese. Ildmann falt igjennom for meg. Kammerpiken var også en liten bok mellom andre bøker jeg har lest, men her satt jeg igjen med spørsmål "Hva med årene etter at dronning Maud gikk bort" mao boken sluttet i år 1939.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fuglane av Terjei Vesaas leser jeg fordi jeg ble inspirert av en liste KjellG la ut her på siden. Har alltid vært fan av Vesaas, det er derfor veldig merkelig at jeg bare har lest en bok av han tidliger. Australia's strangest mysteries fant jeg ved en tilfeldighet når jeg sjekket en oversikt over gratisbøker for kindle. Kathy Knight av Sandra Lee fant jeg ved en tilfeldighet når jeg handlet andre bøker i en nettbutikk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den eldste: Bok 2 i serien-arven. Jeg var inne i fantasy modus, og måtte bare slenge meg på denne serien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat nå leser jeg "Samarkand" av Amin Maalouf. Det går litt tregt fordi eksamenlesing har fortrengt skjønnlitteraturen en stund nå, men i morgen ettermiddag er jeg atter tilbake i mitt tidligere lese-modus for da er eksamen over! Boka har jeg for øvrig fått tilsendt av en annen bokelsker. ;-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leser nå En morder lyver ikke alene av Maria Lang. Æren for det har Solveig Strand her på Bokelskere.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leser "Langs linjene" som jeg nokså tilfeldig kom over på antikvariat. Leser også "Harjeet" av Romeo Gill som jeg kom over via en blogg fordi jeg googlet bøker der handlingen utspant seg i India.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Les "Dager i stillhetens historie" av Merethe Lindstrøm.

Kjøpte denne etter den vann Nordisk råds litteraturpris, men "snuste" på den før det. Huskar ikkje heilt, men eg meiner at eg las fleire gode kritikkar av boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Fuglene under himmelen" fikk jeg i gave og er veldig glad for det. Jeg tror det er bra å lese slike bøker med jevne mellomrom. Få en liten realitetsdose. Se at verden er full av nyanser og at man faktisk har det sinnsykt bra.

"A clash of kings". Jeg var jo klar over "A song of ice and fire" for lenge siden via fantastyelskende venninner, men fnøs litt på nesa av disse bøkene, helt til jeg så serien på TV og ble helt hekta.

"Born to run" kom jeg først over via en tilfeldighet da jeg søkte på løping og sko (skal snart løpe mitt første løp...hikk) og kom da over en Wikipediaartikkel om "barfotingene". Og så dumpa jeg over en anmeldelse av boka og så fant jeg boka øverst i bunken til en venninne og bare MÅTTE låne den. Leste som en gal i dag og dro rett på løpetur etterpå. Selv om man strengt tatt ikke har behov for å løpe i det hele tatt, så fenger boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser tiger tiger av Margaux Fragoso. Denne oppdaget jeg da forfatteren var på besøk hos god morgen norge på tv2 for en liten stund siden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke lenge siden jeg leste den, det var en bok med sterkt innhold.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, dette er en vond bok å lese. Kjenner tårene presser seg frem. Modig jente som har skrevet historien sin og stiller opp i intervjuer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg beundrer personer som våger å stå frem på den måten . Slike bøker bør være pensum på relevante helse og sosialfaglige utdanninger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, hvordan oppdaget jeg boken? Nå har det seg sånn at jeg hadde lest de to foregående av samme forfattere, og dermed "måtte" jeg bare kjøpe denne også. Det blir ofte slik med seriebøker, jeg kjøper alle, til jeg blir lei. Jeg leser "Ildvitnet" av Lars Kepler. (men neste bok blir en jeg har "funnet" hos en flott internettside som heter bokelskere.no)

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Leser nå "G for Georg" av Tove Nilsen (nr tre av fire faksjoner om hennes barndom/ungdom på Bøler på 60-tallet). Har lest mesteparten av romanene Nilsen har skrevet og vet at hun er så god til å fortelle samt god med språket. Dermed "måtte" jeg bare lese denne også :-) - Ikke skuffet hittil!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg RistvedtHarald KHeidi HoltanChristofer GabrielsenKirsten LundSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetil