Mine foreldre har den komplette Grimberg samlingen, og jeg kommer til å arve den når den tid kommer, siden mine søsken ikke har meldt sin interesse.
Leste henne også, hun skrev bl.a.om de tre tantene :)
Her nevnte du flere bøker jeg rett og slett har glemt at jeg har lest :)
En bok som ikke blir åpnet er bare en murstein av papir.
Kinesisk ordtak
Vil man ha en venn i politikken, må man kjøpe en hund.
Harry S. Truman
Den beste krimleseopplevinga i mars fekk eg då eg las Torkil Damhaug sin nyaste krimthriller En femte årstid i påsken. Eg likte også godt Iréne av Pierre Lemaitre.
Men den aller beste leseopplevinga forrige månad vart Kim Leine sin formidable historiske roman frå Grønland; Profetene i Evighetsfjorden.
" A brief history of time" , om jeg ikke husker feil :-). Har lest den..
Var selv en "leste alt jeg kom over" - type. Barndom på slutten av 1970 og begynnelsen av 1980 - tallet, med 1 tv kanal, fasttelefon og uten internett. Fikk lånekort rundt 8-års alder jeg også, og fra den dag var jeg titt og ofte innom biblioteket. Kjenner meg også igjen i "baksida på melkekartongen" . Lærte meg raskt næringsinnholdet i h- melk ;-)
Hvilken/hvilke forfatter(e) var din(e) favoritt(er) da du var barn ?. Noen spesielle bøker av vedkommede du vil trekke frem ? :-)
Jeg leser Still Life som er den første boken i krimserien hvor fransk-lanadiske inspektør Gamasche leder etterforskningene. Bøkene er skrevet av Louise Penny. Fikk de 9 første bøkene i kombinert påske/bursdagspresang. Så nå har jeg en herlig stabel av bøker å se frem til. Den første er spennende så langt. Er ferdig med ca 1/4. Ønsker alle en God påske!
Av ein eller annan merkeleg grunn var det bok nummer to, Alex, som kom ut fyrst her i landet. Eg las Alex i fjor og difor kjende eg til ein av dei viktigaste poenga/plotta i denne boka - og det førte til at leseopplevinga mi ikkje vart fullt så god som den kunne ha vore. Så har du planar om å lesa denne bokserien, start for all del med Irène.
Irène er ein uhyre velskriven, skremmande og original kriminalroman med eit rikt og utspekulert plott og svært fascinerande karakterar. Det er vanskeleg å leggja boka frå seg fordi ho er så full av nerve: Spenninga stig til utrulege høgder i den thrilleraktige avslutninga. Sjølv om eg altså var klar over (noko av) det som skulle komma til å skje, vart det så nervepirrande at eg kjende det godt - i heile meg - og lenge etterpå.
Les heile omtalen på bloggen min.
Dette er historia om Arne Murberg sitt eventyr i Berlin. Arne er ein Forrest Gump-liknande person; ein velmeinande, naiv og enkel mann. Nesser skildrar han med forståing, ømheit, kjærleik og nærleik.
Boka er underhaldande og koseleg, der humoren har ein sår undertone. Språkleg sett er det ein fryd å lesa, trass i dei gammaldagse uttrykka og dei finurlege formuleringane - men dette er no eingong eitt av Nesser sine "varemerke". Eg humra meg gjennom mange av Arne Murberg sine funderingar, gjeremål og språklege forvirringar i storbyen Berlin. Kjøpet av eit par gule sko, møtet med ei due som får namnet Evert Taube og samtalane med liksomvenen Perry Mason er fornøyeleg lesing.
Personskildringane er strålande, som alltid frå Nesser: Arne si sorg, einsemd og lengsel er skildra med innleving og varme. Skildringa av venskapet og den gryande kjærleiken mellom Arne og Beate er truverdig og inderleg.
Men -
eg hadde nok forventa meg noko meir og noko anna frå Nesser si side. Det som gjer meg mest betenkt og skeptisk er når handlinga går tilbake i tid og Nesser introduserer ein slags alternativ verden - i reinaste Murakami-stil. Eg meiner; eg kan godta at Haruki Murakami skriv om parallelle univers - men eg finn det vanskeleg når Håkan Nesser gjer det same. Eg dett av lasset, rett og slett. Eg finn heller ingen klar bodskap i denne forteljinga - men kan hende har ikkje Nesser hatt noko motiv ut over det å laga ei god forteljing - om det gode og det onde, om å skapa litt underhaldning - og litt magi?
Les heile omtalen på bloggen min.
Har nå mitt første kveldsbesøk etter at ordningen ble innført mandag for halvannen uke siden. Tre kunder i lokalet, personalet har gått hjem. Fri tilgang til bøker aviser/blader, pcer, og kopimaskiner frem til kl 22. Ordningen er blitt populær.
Endeleg var det nokon som spurte om det :-)
Den mest oppskrytte frå det året var for meg Et helt halvt år (som i skrivande stund har oppnådd heile 400 terningkast 6 her på bokelskere. Det er ikkje fortent. Boka er sentimental, klissete og skrekkeleg forutsigbar.
*Dette er faktisk den beste thrilleren jeg har lest på lang tid. Plottet er skikkelig bra og persongalleriet er meget interessant. Anbefales
Godt mulig flere institusjoner/virksomheter følger i samme spor ;)
Også på mitt bibliotek bygges det på tillit. Det har hele denne uka vært en enorm interesse fra kunder om å skrive kontrakt, og alle ser ut til å akseptere at de blir overvåket av kamera.
Nei, de har tillit til oss. Og systemet for forebygging av tyveri og andre uønskede hendelser er gjennomtenkt. Om man f-eks opplever uakseptabel oppførsel fra en annen kunde finnes det en knapp man kan trykke på som varsler vaktselskapet.
Jeg har i dag signert en avtale med mitt bydelsbibliotek om å kunne bruke biblioteket utenom de ordinære åpningstidene. Ordinært har biblioteket åpent: man - tors 10- 19, fredag 10- 16.30 og lørdag 10- 16. Alle som blir med på den nye ordningen kan bruke biblioteket 7 - 22 på hverdager, 8 - 22 på lørdager og 12 - 22 på søndager. For å bli med på ordningen forutsettes det at man skriver under på en avtale, som innebærer visse forpliktelser, samt at man får opplæring fra personalet m.h.t. hvordan man låser seg inn, gjeldende branninstruks, o.l.
Er det andre her inne som har et nærbibliotek med denne ordningen, evt liknende ordninger ? :-)