Jeg har i dag signert en avtale med mitt bydelsbibliotek om å kunne bruke biblioteket utenom de ordinære åpningstidene. Ordinært har biblioteket åpent: man - tors 10- 19, fredag 10- 16.30 og lørdag 10- 16. Alle som blir med på den nye ordningen kan bruke biblioteket 7 - 22 på hverdager, 8 - 22 på lørdager og 12 - 22 på søndager. For å bli med på ordningen forutsettes det at man skriver under på en avtale, som innebærer visse forpliktelser, samt at man får opplæring fra personalet m.h.t. hvordan man låser seg inn, gjeldende branninstruks, o.l.
Er det andre her inne som har et nærbibliotek med denne ordningen, evt liknende ordninger ? :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Har nå mitt første kveldsbesøk etter at ordningen ble innført mandag for halvannen uke siden. Tre kunder i lokalet, personalet har gått hjem. Fri tilgang til bøker aviser/blader, pcer, og kopimaskiner frem til kl 22. Ordningen er blitt populær.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nei... "mitt" bibliotek har ikke dette tilbudet enda, men planene er der da vi får nytt bygg!
Nærmeste by (30 min unna) har dette tilbudet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mitt er også åpent fra 7-22 alle dager, også helg og helligdager.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Mitt" har fra 7-23 alle dager. Med alle "fasiliteter" åpne. Kjekt. Jeg var med på åpnings-seremonien

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mitt har, og du verden så lettvint og herlig det er! :) Østsiden bibliotek i Fredrikstad, bare for å reklamere litt for de og. :) Er ikke så lenge siden de åpnet på nytt, og jeg elsker det!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Fantastisk! Skulle ønske vi fikk en lignende ordning her! De er ikke redd for tyveri o.L?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg må blande meg litt inn i diskusjonen her, selv om det er et par uker siden dere skrev om dette. Jeg skal ikke si at ALLE mer-åpne-bibliotek har det, men de fleste har alarmer på bøkene!
Hvis noen prøver å ta med bøker ut uten å registrere de går en alarm/ det blir tatt bilde eller video...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bygger på tillit. :) Og det ser ut som det fungerer helt supert her iallefall. Og det ER overvåkningskamera dersom noe skulle skje, men det ser ut som de som har denne ordningen respekterer reglene som er satt. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Også på mitt bibliotek bygges det på tillit. Det har hele denne uka vært en enorm interesse fra kunder om å skrive kontrakt, og alle ser ut til å akseptere at de blir overvåket av kamera.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes det er helt fantastisk at det ennå finnes ordninger som dette, som bygger på tillit. Samfunnet har utviklet seg i en retning som ikke legger opp til det, så denne ordningen gleder meg virkelig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt mulig flere institusjoner/virksomheter følger i samme spor ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, de har tillit til oss. Og systemet for forebygging av tyveri og andre uønskede hendelser er gjennomtenkt. Om man f-eks opplever uakseptabel oppførsel fra en annen kunde finnes det en knapp man kan trykke på som varsler vaktselskapet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Biblioteket i Tromsø har samme ordning :) Fikk ingen opplæring da, har bare et kort med en kode.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Harald KHeidi HoltanChristofer GabrielsenKirsten LundSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsvein