Å, jeg elsket denne boken! Som et møte mellom favorittforfatterne Levi Henriksen og Robert Goddard, med et snev av "Gulldronning, perledronning"! :-) Her stiger spenningen etterhvert som stadig nye funn i familiehistorien fører oss både til første og andre verdenskrig samt skjebneåret 1971, - men ikke minst til hendelsene i nåtid som bringer
oss både til Gudbrandsdalen, Shetland og Frankrike. Og gjennom det hele går en rød tråd med kunnskap om og kjærlighet til trevirke og dyktig håndverk. Historien er imponerende godt komponert og gjør stadig nye spennende vendinger, men alt blir forklart og gir mening, og vi sitter ikke igjen med noen løse tråder. Og spenningen varer til siste side, - mesterlig!

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Denne har jeg lenge hatt lyst å lese og ditt innlegg medfører at boken får bli med meg hjem fra biblioteket neste gang.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ellen! Jeg hadde så smått tenkt å skrive en omtale om denne boken selv. Men rent bortsett fra at det er vanskelig for meg å elske en bok og selv om jeg ikke har lest noe av Levi Henriksen eller Robert Goddard (ennå), kan jeg like godt skrive under på din meget gode og presise omtale av boken . Jeg ga den samme terningkast som deg. Sjelden blir jeg så med inn i handlingen til en bok, som tilfellet ble med denne. Takker !

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har enda ikke fått lest den, alle de gode anbefalingene til tross. Søkte etter den på Haugen bok, og da var den utsolgt (befinner meg langt fra bokhandlere for tiden). Blir bare enda mer inspirert etter din omtale, Ellen!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vel - det er ikkje sikkert du går glipp av så mykje... Eg las denne boka - etter mange sterke anbefalingar - og vart kjempeskuffa.
'Svøm med dem som drukner' har trege skildringar, karakterar utan truverdigheit og ei handling som ikkje heng skikkeleg saman. Fjorårets nest mest oppskrytte bok, etter mi meining.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er en skikkelig røverroman Lars Mytting har kokt i hop her. En må jo la seg fascinere av forfatterens tekniske kunnskaper på så forskjellige områder som fotografering, våpensmedkunst og potetdyrking. Men historia er vilt usannsynlig og uten troverdig psykologi. Den henter trekk fra både detektivroman og spionroman, og som i de fleste bøker i disse sjangrene er språket klisjépreget, replikkene dårlige og plottet følger faste formler. Mest av alt minner Svøm med dem som drukner de guttebøkene jeg leste i oppveksten, selv om den står på et trinn over Hardyguttene. Men det er ikke fint å bruke skyttergravskrigen og konsentrasjonsleirene i en røverroman. At den har fått bokhandlerprisen, viser vel at bokhandlerne er bedre til å vurdere salgspotensial enn litteratur. En treer fra meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Enig. Not quite my cup of tea heller. Men hvilken bok syns du var den MEST oppskrytte?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Endeleg var det nokon som spurte om det :-)
Den mest oppskrytte frå det året var for meg Et helt halvt år (som i skrivande stund har oppnådd heile 400 terningkast 6 her på bokelskere. Det er ikkje fortent. Boka er sentimental, klissete og skrekkeleg forutsigbar.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan ikke få sagt hvor enig jeg er i det! Det var akkurat det svaret jeg håpet på. Tro det eller ei, men intuisjonen sa meg at det var den boka du tenkte på!
Kan ikke begripe hvordan så mange kan falle for den. Den er akkurat det du skriver og er i tillegg utrolig overfladisk, veldig lite troverdig og har et forferdelig menneskesyn.
Jeg tror ikke det minste på at Will ble forelsket i Lou. Hvorfor skulle han i så fall velge å ta livet av seg? Han er såpass rik at han kan skaffe seg et mye mer komfortabelt og innholdsrikt liv enn de fleste andre som er lammet fra brystet og ned og i tillegg har han funnet "kjærligheten". Men det rekker ikke for ham for å velge å leve videre. Da lurer jeg på hva forfatteren indirekte mener å si til alle dem med lignende diagnoser, men som ellers ikke er i en så heldig situasjon som Will: Beklager folkens, men det beste DERE kan gjøre er I HVERTFALL å kontakte Dignitas!
Og jeg tror heller ikke på at Lou utviklet seg nevneverdig gjennom møtet med Will og gjennom å flytte sin forelskelse fra Patrik over på Will. De to mennene er alt for like for det. De tilhører samme mennesketype. Mye mer opptatt av sine egne ego enn av verden omkring seg. Forskjellen er bare at Patrik tilhører arbeiderklassen og Will overklassen. Will fikk Lou til å gå på noen konserter og i et snobbebrylupp, men hva så? Jeg tror ikke det førte til noen indre utvikling hos henne.
Hadde Will derimot valgt å leve videre kunne det ha ført til en utvikling hos dem begge og dermed kanskje til en interessant roman/romanserie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Enig med deg. Jeg lot meg vilt begeistre av Lars Mytting de 30 til 40 første sidene, så var det slutt. Resten av boka var én eneste lang nedtur. Strekker meg til terningkast 3.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Marit HåverstadtuhamreRufsetufsaRandi Annie FramnesEmilie GeistcamillaEmilieskingar hmarithcTorill Elisabeth RevheimBookiacHanneSigrid Blytt TøsdalCathrine PedersenBjørn BakkenIngvild SElin SkjerengAnne LiseMarit HøvdeTor Arne DahlLailaToveSimen "Boktimmy" IngemundsenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBeathe SolbergInger-LiseArne SjønnesenVigdis VoldPiippokattaLibraritas vAnjaMonica CarlsenJan Erik  OlsenMiljaHilde H  HelsethReadninggirl20CtinaDolly DuckChrissieErlend Haugen  Vikhagen