Kjøpte den sist jeg var i Sthlm. Den ligger på vent blandt 30 andre, men langt fremme.
Denne tråden er selvsagt inspirert av en annen aktuell erfaringsutveksling her inne. :)
Selv er jeg ganske flau over at jeg ennå ikke har lest Halvbroren av Saabye Christensen.
Natten kan brukes til så mangt. En god bok er ikke det verste alternativet. :)
Dette er en diskusjon som går langt ut over rammene til debatten om ei bok eller om litteratur generelt. Hva er et svik? Oppstår sviket når noen føler seg sveket eller når noen tar på seg skylden for at et forhold ikke har fungert. Dette er universelt og samtidig personlig, og nettopp derfor uhyre interessant. Det er denne problemstillingen jeg forsøker å sette lys på i min egen roman. Og i min fortelling forsøker jeg også å gi noen svar, selv om disse ikke er aktuelle for alle i samme situasjon. Det å reise vekk kan oppfattes av andre som en flukt. For den reisende vil det være mer et spørsmål om å reise til enn å reise fra. For det å forlate trenger ikke å være et svik. OG forholdet far/sønn kan også være harmonisk og uproblematisk. Jeg tror imidlertid tanker om skyld og svik kan komme som følge av at noen blir borte. Kunne jeg gjort noe mer mens de var i live, gjort livet lettere for dem?
Vi prøver først å doble antall bøker i denne lista uten å endre størrelse på omslag, så ser vi hvordan dette faller i smak hos folk.
Disse listene oppdateres en gang i døgnet, så det er mulig ikke alle ser endringene i dag, men endringen er altså gjort.
Nå har vi fått rett data fra bokbasen: http://bokelskere.no/finn/?finn=hanna+sandvik+lys+i+m%C3%B8rket&hos=bokelskere.no :-)
Følgende 10 forfattere er jeg veldig glad for at jeg lest. Så heldig at den første boken jeg leste var så pass bra at jeg fortsatte å lese det meste ha/un skrevet.
Hvis du ikke markerer dag, blir dag regnet som den 1 dagen i måneden
Hvis du ikke markerer måned, så regnes dette som den første måneden i året.
Vi ser dermed ikke forskjell på tre bøker markert med lesedato 2010, og sekundærsorteringen er opp til databasen, som lister disse tre i semitilfeldig rekkefølge.
Ta en titt her: http://bokelskere.no/tekst/36419/
Er det virkelig ingen fra Trondheim som kan tenke seg dette :'(
Dette har med to ting å gjøre :-)
Den første er at jeg har endret søkefunksjonen vår. Nå viser vi "verk" i stedet for utgaver av verk. Dette vil si at et søk på hanna sandvik vil liste opp 10 verk i stedet for 16 utgaver av 10 verk.
Mer nøyaktig vil vi vise fram den mest populære utgaven av et verk for å representere verket.
Den andre tingen er at den norske bokdatabasen feilregistrerte ildfuglen 9 første gang. Dermed gjemmer den seg her: http://bokelskere.no/verk/utgaver/159692/.
I morgen skal vi oppdatere bokdata igjen, da skal jeg se om dette løser seg.
Dette kan vi godt gjøre. Hadde det vært best å gå ned i størrelse på omslagene, eller bare sette opp flere rekker?
For å holde oss til temaet Tom Egelands nye roman, så er det mye om mødrenes løgner også i denne boka. For øvrig er vel forholdet mellom mødre og døtre like komplekst som mellom fedre og sønner. Denne hårfine balansen mellom å bry seg og ikke bry seg. Det finnes sikkert bøker om kvinner og deres mødre og bestemødre, selv om jeg ikke kan komme på noen sånn i farta.
For å avvike fra temaet Tom Egelands nye roman, så har jeg jo selv vært gjennom en skriveprosess der forholdet far-sønn er sentralt. Det er nok naturlig for meg som far og sønn å fokusere på dette. Kanskje det er en mannegreie. Det virker imidlertid som om menn er skrudd sammen slik at de må anstrenge seg for å være fedre overfor sine sønner, mens dette faller naturlig i forhold til døtrene (jeg har begge deler). Kvinner har på den andre siden kanskje lett for å stille større krav til sine døtre enn til sine sønner. Med fare for generalisering. Det er nok absolutt romanstoff i dette. Uansett med hvilke øyne man ser.
Og ikke minst formiddagstrøtthet...
Takk for gode tips. Blir nok en tur på Deichmann i morgen ... :) Mye reising og lesetid framover.
Morsom! Rar! I utgangspunktet ikke så begeistret for rableskrift og rablestrek, men dette har sjarm. :-)
Hundraåringen gav sig iväg i sina kissetofflor (det heter så eftersom karlar i övermogen ålder sällan når längre än till skorna när de kissar).
Agree. Klarte å overraske meg!
Jeg tillater meg å anamme sansen for utrydningstruede ord og bejaer den belevne disputt som tillater dannet sjikane av arten: "din forstumpede plattenslager" eller, ja, siden det nevnes: "din elendige stymper, din grobian, din tølper!"
De eneste av disse jeg har et forhold til, er Grisham, Rowling, Follett og King. Det som kjennetegner dem, er at de har fått utlevert språklige fortellerevner som er få forunt. Jeg har stor respekt for forfattere som med enkle ord og relativt floskelfritt forteller en god historie på en slik måte at det er vanskelig å legge boka fra seg.
For øvrig kan selvsagt ikke litterær kvalitet entydig måles i salgstall. De nevnte forfattere har også et markedsapparat i ryggen som kan være misunnelsesverdig.
(Tips til deg, Eirik. Hvis du klikker på tekstformatering under din kommentar, så får du vite hvordan du skal lage en link. Så slipper vi å kopiere url-en du oppgir inn i en web-browser. Jada, jeg er litt lat av meg.)