Denne tråden er selvsagt inspirert av en annen aktuell erfaringsutveksling her inne. :)

Selv er jeg ganske flau over at jeg ennå ikke har lest Halvbroren av Saabye Christensen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 85 svar.

Jeg skulle ha lest Jeg forbanner tidens elv av Per Petterson, for lenge siden, men det har ikke blitt noe av, ennå. Den er i hvert fall på ventelista;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

1984, Fluenes herre, Kongespeilet, Faust, Egils soga, Njåls soga, Ulysses.

Dette er en liste som bare varer og varer og varer, men den blir kortere i omtrent samme tempo som den blir lengre. :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Godt sagt! Det er ofte sånn at det føyer seg til nye "må lese"-bøker bakerst i rekka etter hvert som vi leser. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Man kan jo ta for seg Ingjald Nissen - Psykopatenes diktatur – som tar for seg hersketeknikker; nettopp påføring av skyld og skam. Jeg tror det kommer til nytte også når man velger seg litteratur; velg fra hjertet; lysten; interessen; egenviljen; ikke ut fra terningkastene. Man kan bli flau av rævdilting også; unnskyld uttrykket!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg leste Halvbroren da jeg flyttet fra oslo, den gjorde veldig inntrykk på meg, og var med på å bearbeide mitt farvel med Oslo :-). Jeg 'mistet' Stig Larsson jeg, og nå har jeg sett filmene, - det blir feil rekkefølge for meg,- i alle fall med de bøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat nå er jeg flau over at jeg ikke leser mer istedenfor å bruke så mye tid på internett. Jeg har en haug med bøker på nattbordet som bare skriker etter å bli lest, men "Siste natt i Twisted river" tar aldri slutt, så jeg vurderer å ta en pause og begynne på noe annet. Da blir haugen mindre og jeg mindre flau;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er ikke flau for sånt,men skulle gjerne sett at jeg hadde lest mer klassikere,selv om jeg har blitt skuffet hver gang jeg har gjort det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

ehm, er litt flau over alle "klassikerne" jeg ikke har lesst. eks. noe av Jane Austen.

Er i grunn mer flau over at jeg faktisk fulgte hypen og brukte penger og tid på hele Twilght-serien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ah, gled deg! Jane Austen er flott, så det er bare å sette igang! Bøkene og filmene. Jeg forsøker å få inn noen klassikere innimellom de 'lette' bøkene...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Livet er for kort til å lese dårlige bøker"... Hopp over "Halvbroren" med god samvittighet og bruk tiden på gode bøker. Boken er altfor lang og deprimerende! Dickens "David Copperfield", har jeg prøvd meg på mange ganger, men aldri kommet lenger enn ut første kapittel...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips. Har igrunnen lest litt for mange deprimerende bøker i det siste. Tror jeg skal starte en tråd om livsglad og sprelsk litteratur.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er litt flau over at jeg ikke har lest flere bøker av norske forfattere både kjente og litt mindre kjente. Føler at jeg som regel tyr til amerikanske spenningsbøker(oversatt til norsk.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det må være Koranen, - for jeg liker å vite hva jeg snakker om. Så derfor føler jeg meg ikke "kompetent" til å diskutere islam. (Men forbeholder meg retten til å være med på å diskutere "oppførsel", - samme hvilken trosretning mennesker har!)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er strengt tatt ikke så veldig flau over det, men synes vel at jeg burde ha lest litt flere klassikere. Og mer norsk litteratur (særlig samtidslitteratur)... men jeg finner hele tiden noe annet jeg har lyst til å lese, så da får det bare være sånn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vet ikke om jeg kan si at jeg er flau over alle de bøkene jeg ikke har rukket å lese enda. Men jeg skulle ønske at jeg hadde større lesekapasitet og mer tid til alle de bøkene som venter på meg...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har ennå ikke lest en eneste Salman Rushdie roman, litt flaut siden vi har flere stående i bokhylla...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, enig i at det er litt flaut, så det bør du fortest mulig gjøre noe med. Hva med å begynne med "Midnattsbarn", - eller "Klovnen Shalimar"?

God bok! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tenkte jeg skulle begynne med "Harun og historienes hav" :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den har jeg ikke lest. Er det en spesiell grunn til at du vil begynne med den?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mannen min er stor Rushdie fan, og har anbefalt den som en "inngangsport" til videre lesing. Det er en fabel for både barn og voksne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok. Den bør jeg jo få med meg... Er den tykk? Jeg syns at "Midnattsbarn" er ei fin bok som det går an å starte med når det gjelder Rushdie. Selv startet jeg med "Sataniske vers" for mange år siden, men føler at jeg nok kan ha god nytte av å lese den om igjen nå, for antagelig skjønte jeg ikke den gangen alt jeg leste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den er ikke tykk, ca 200 sider. Jeg skal sette "Midnattsbarn" på ønskelista :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da får jeg sette "Harun og historienes hav" på ønskelista mi da! :o))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og der var den bestilt :-) Regner nå med å få en høst med mye Rushdie!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og jeg har satt "Harun og historienes hav" på ønskelista mi :o)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er da vel fort gjort å gjøre noe med den saken, Jan?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jepp. Den står på lista. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så bra. Jeg likte "Halvbroren". Den kunne godt ha vært enda tykkere!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er virkelig flau over at jeg ikke har lest Bjørneboes trilogi om bestialitetens historie! Det føler jeg virkelig at jeg burde, men jeg har bare ikke orket å utsette meg for den!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hadde det på samme måten som deg med de bøkene inntil for 2-3 år siden, men så oppdaget jeg at bøkene hadde kommet ut som lydbøker med Nils Ole Oftebro som oppleser. Og FOR en opplesning! Det var fantastisk! Og ikke tungt i det hele tatt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er redd jeg aldri kommer til å ville prioritere hverken å lese eller å høre om bestialitetens historie! Men, man skal aldri si aldri, - kanskje når jeg blir pensjonist og har god tid og kan myke den opp med noe annet innimellom!?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oi, det var et godt tips...da var alle tre reservert på biblioteket. Ingen venteliste på de heller. (Med det jeg har lest før av Bjørneboe, føler jeg at den forfatteren er "dekket"...)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
  • Harry Potter-serien! Jeg bare simpelthen orker ikke. Ja, jeg vet det er mange som begynner å lure, men jeg har ikke noe godt ord for det bortsett fra at all den positive omtalen gjør så jeg ikke orker. Pluss, at jeg hater bøker som er vanskelige og tunge å komme gjennom.

  • Bibelen! Ja, jeg har planer, men dere skjønner vel hvorfor jeg ikke har gjort det? Ikke bare er jeg 14 år, går på skole, osv., men jeg orker ikke dette heller ... ennå! Jeg lover jeg skal lese Bibelen en gang, men ikke ennå. Jeg har jo veldig lyst for ikke bare er jeg kristen, men jeg finner den interessant. Så klart har jeg jo lest noen vers, men det blir ikke mye sammenlignet med hele boken!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det med at den positive omtalen gjør at du ikke orker, kjenner jeg meg veldig igjen i. Når noe blir voldsomt hypa, orker jeg bare ikke begynne på det. Det er litt sånn jeg har det med Knausgård, egentlig.

Hvis du skulle komme over dette, er i hvert fall ikke HP-bøkene verken vanskelige eller tunge og komme gjennom, om det kan være noen trøst.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ok, ja, kanskje jeg overdriver når jeg sier at den sikkert er tung og sånn, men det er min oppfatning og jeg aner ikke om jeg kommer til å lese HP-serien. Kanskje, en gang om en stund, når hele hysteriet har lagt seg. ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så lenge du ikke er død - og det er du åpenbart ikke når du skriver på "Bokelskere" - synes jeg ikke det er noen som helst grunn til å være flau over det du IKKE har lest. Det du vil lese, er det jo bare å lese en eller annen gang, ikke sant?

Når det gjelder å være flau over det du faktisk HAR lest, synes jeg også det er bortkastet. Du kan gremme deg over å ha brukt verdifull tid på ei bok som i etterkant viste seg å ikke være noe særlig, men jeg velger å tenke slik at alle bøker gir deg en eller annen erfaring - stor eller liten, verdifull eller verdiløs.

Slik mener jeg det også er med teater. Jeg har sett veldig mange teaterstykker, noen veldig bra, noen veldig dårlige og de fleste gode på en eller annen måte. Men samtlige har gitt meg en opplevelse som har gjort noe med meg.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg er veldig flau over at jeg ENNÅ ikke har lest Snorres Kongesagaer.Når jeg kjøpte den for...eh,tolv år siden...rødmer snakka jeg nemlig MYE om at den skulle jeg lese,jah!!!!Og du-å-du som jeg gledet meg til DÉT.Fakta er at jeg har ikke egentlig prøvd å lese den engang.Den bare står der i hylla,sånn at alle som er innom kan rive den begeistra ut og si "Neimen,har du lest Kongesagaene og du da.Ja,det får'n si...." Ganske flaut å måtte innrømme at den er ulest!Litt mer en ganske flaut,igrunn!!!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har det akkurat som deg. Bøkene står der i bokhylla og venter på å bli lest, men det er bestandig andre bøker som kommer foran i rekka. Har tatt de ut og lest noe, litt her og litt der, og det er faktisk ganske spennende og interessant. Men de blir alltid satt inn igjen til fordel for noe annet. Gi meg en tilbakemelding når du begynner på de, så skal jeg også få de ut av "hylla".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal gjøre det!Tror jeg får lage meg en liste og håpe at den inspirerer meg til å komme i gang.=0)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er nok mest flau over alle bøkene på pensumlista jeg ikke rakk gjennom da jeg studerte litteratur.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En trenger vel egentlig ikke være flau over at det er noen bøker en ikke har fått lest. Dette fordi det finnes uhorvelig mye der ute, og alt rekker man simpelten ikke over. Vær heller stolt når du kjenner du endelig får lest noe du har hatt stående i bokhyllen i flere år (kanskje i tiår). Så nevner du det stolt her på bokelskere.no med ENDELIG!!!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt enig med deg, Margrethe, og det har jeg også sagt tidligere her inne, at det ikke er noe poeng i å stresse med å få lest mest mulig. I løpet av et liv vil vi ha mulighet til å lese mindre enn en promille av det som man "bør" ha lest. Derfor er det beste man kan gjøre å slappe av og å lese akkurat det man har lyst til å lese. Og i perioder har man ikke lyst til å lese noe som helst. Og det må da forsyne meg være helt greit, det også.

(Det var bare litt fristende å ape litt etter en annen tråd her inne, som altså gikk på det motsatte.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flau og flau.. men jeg føler meg kanskje litt uvanlig til nordmann å være når jeg ikke har lest en eneste av bøkene til f.eks. Dag Solstad, Jan Kjærstad eller Lars Saabye Christensen. Og så er det jo selvfølgelig alle disse klassikerne..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hos meg høyrer Robert Musil enno til dei ulesne. Og så har eg nokre hol i romanane til Dickens. Ikkje har eg lese Tor Ulven heller. Det er dette eg tenkjer mest på. Kvifor bruker eg då tid på "Berhard Hvals forsnakkelser"?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er flau over å ikke ha lest Bibelen. Det er absolutt nødvendig for å kunne kalle meg selv kristen eller ei.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er egentlig ikke flau over å ikke ha lest enkelte bøker, men jeg har mange bøker som jeg skulle ønske at jeg hadde lest, og kjenner nesten litt dårlig samvittighet når det drøyer og drøyer, og skal bare lese "den" og "den" boka først. Det er bøker som "Forbrytelse og straff", "Alkymisten" "Krig og fred" og "Hulebjørnens klan". Men den vurderer jeg faktisk å starte med når jeg er ferdig med "Innhaugfolket" som jeg leser nå. Så vi får se:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er vi nok litt forskjellige.

Både Hulebjørnen og Alkymisten er bøker jeg nesten, men bare nesten er litt flau over å HA lest...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Halvbroren har jeg lest, men Beatles har jeg dessverre ikke lest enda.. Vet ikke om det er så "flaut", men det er iallefall en bok som veldig mange har lest. Har heller ikke lest Paulo Coelhos "Alkymisten" som i følge Wikipedia er en av verdens mest solgte romaner. Det kan jeg imidlertid leve med uten å rødme :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg orker virkelig ikke å tenke på alle de bøkene jeg burde ha lest, jeg blir både oppgitt og stressa! Nei, jeg får nok fortsette med å krabbe meg møysommelig fremover i full visshet om at jeg ikke vil rekke dem alle! Og det er jo bra, - tenk så forferdelig det ville være om jeg en dag sto der uten noen godbiter igjen!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg skjemmes og er litt flau for at jeg ikke har lest noe av Ernest Hemingway ennå. Boka jeg tenker på er "Klokkene ringer for deg". Har nå kjøpt boka, så nå er det bare å finne ut når tiden er riktig for den.
Jeg tror kanskje jeg vet grunnen til vegringen, for jeg minnes jeg så den flotte sort/hvit filmen "Den gamle mannen og havet" Husker jeg synest den var så altfor trist. Det kan nok tenkes det er derfor jeg har vegret meg mot å lese noe av Hemingway.
Nå som jeg voksen skal jeg nok tåle å lese noen av bøkene hans uten å måtte sitte med nesa i kluten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke spesielt flau over at jeg ikke har lest tungvekterne / klassikerne, men synes kanskje at det er litt dumt for min egen dannelses skyld. Jeg har ikke kapasitet til å lese alt, derfor velger jeg det som passer best for for meg der og da. Ofte er det en bokklubbok jeg har glemt å avbestille;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg svinger mellom å være flau og barnslig stolt over ikke å ha lest et eneste bind av Knausgårds Kamp (nei, den kampen er IKKE min).

Ellers er jeg litt flau over at jeg har lest mye mindre litteratur av kvinnelige forfattere enn av mannlige, og at jeg ikke kan komme på hvilke kvinnelige forfattere jeg burde være flau over ikke å ha lest.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ahh... kjenner meg igjen i den Knausgaard følelsen.

Aslak i Gatas Parlament kom på benevnelsen 'Snauser', for en som bare har snust litt på Knausgård

Godt sagt! (3) Varsle Svar

He-he ... Dette kommer garantert til å inspirere meg til å lage en ny tråd som heter "Nevn en bok du IKKE er flau over at du ikke har lest". ;-) Og da nevner jeg i fleng "Ulysses", "Sofies valg" og "Don Quixote". Men det var jo ikke oppgaven, så jeg må i stedet tenke litt på hva jeg skal svare på DENNE tråden ... For øvrig synes jeg du skal slutte å være flau over at du ikke har lest "Halvbroren". Jeg fikk omsider lest den for et par år siden, og jeg ble temmelig skuffet for å være helt ærlig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er eigentleg litt flau over at ikkje har lese 17. roman av Dag Solstad.Eg lånte boka på biblioteket og hadde henne så lenge at eg fekk purring. Leverte henne tilbake ulesen. Skal nok lese henne etter at meir fristande "på vent"-bøker er lesne. ....Det spørst forresten korleis bøkhausten blir...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg blir alltid litt flau av å låne bøker for så ikke å få lest dem. Jeg har vel egentlig akseptert at sjøl om jeg elsker biblioteker, er det ikke en ordning som passer min lesning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som klassikerfantast er det faktum at Don Quijote fremdeles står ulest i bokhylla (i 2 forskjellige utgaver) min største unnlatelsessynd. Det jeg er mest stolt av å ikke ha lest, er Knausgård...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lagd en liste over bøker jeg føler jeg burde ha lest. Det går vel stort sett i klassikere og litteratur jeg ser på som dannelse. Men den jeg kanskje er mest flau over ikke å ha kommet gjennom ennå er Foucaults pendel av Umberto Eco.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg overlever fint uten å lese enkelte bøker, men jeg har hatt Shantaram i bokhyllen siden forrige bursdag, og den har jeg litt dårlig samvittighet for.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

OBS! Det har faktisk jeg også ... Jeg er imidlertid i gang med Thomas Mann sin "Buddenbrooks" nå, og hvor mange år den boka har stått ulest i mine bokhyller tør jeg ikke tenke på en gang ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har nettopp avsluttet Buddenbrooks, men ikke surret meg til å skrive noe om den her. Gleder meg til å lese ditt innlegg om den? :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kommer garantert til å skrive om den, ja! ;-) Boka er ufattelig handlingsmettet og det kommer nok til å ta sin tid å komme gjennom den. Vi skal diskutere den i en boksirkel jeg er med i, og da nytter det ikke å ha rushet gjennom den. ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når jeg tenker på alt jeg burde (ja, egentlig stengt tatt må) lese, kommer rødmen krypende. Det er så utrolig mange bøker der ute som burde fått min oppmerksomhet. Jeg har ikke lest noe av Solstad, Murakami er et alt for ferskt bekjentskap, Proust er oversett, Forbrytelse og Straff har slått seg sammen med andre uleste russiske verker i bokhylla og ser strengt på meg hver gang jeg går forbi dem (sannelig tror jeg Ibsens samlede verker står i ledtog med dem!)… Det er så en blir rent deprimert! Jeg prøver å trøste meg med at jeg i alle fall prøver å rette opp en gammel urett; Shakespeares samlede verker er i ferd med å erobres.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det finnes selvsagt mange bøker jeg gjerne skulle ha lest som jeg ennå ikke har kommet meg gjennom, men det er noe som plager meg mer. Jeg har knapt lest noe av Dag Solstad - bare Gymnaslærer Pedersen - jeg synes jeg burde ha lest mer av ham - han anses jo av mange som Norges beste/viktigste forfatter. Dessuten er han så utrolig rar at jeg gjerne vil lese flere av bøkene hans.

Den andre er at jeg ennå ikke har lest De besatte av Dostojevskij - den eneste av hovedverkene jeg ikke har vært gjennom til tross for at jeg regner ham som en av mone tre favoritt-forfattere. Nå har jeg gitt meg og Fjodor et løfte om å lese den - riktignok var jeg litt pussa og Fjodor var død, men jeg synes likefullt jeg skal overholde det løftet - og det skal jeg - snart...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tone: Jeg vil anbefale "Genanse og verdighet" av Solstad. -En ufattelig bra bok.

Når det gjelder tråden: Jeg har vært flau i mange år fordi jeg aldri fikk summet meg til å lese "The great Gatsby." Forrige helg gjorde jeg endelig noe med det, og for en fantastisk skatt den er. Har ikke helt bestemt meg for hvilken bok som skal ta over plassen etter den enda.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Takk for tipset - og joda, Genanse og verdighet er vel den boka jeg har plukket ut som mest aktuell - den legges i skal lese-bunken, og den er ikke liten;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ringenes herre serien... Jeg har begynt på den flere ganger, men kapitulerer etter rundt 50 sider. Den er SÅ kjedlig at jeg får fnatt! Jeg trodde kanskje det var språket som var problemet, og bestemte meg for å se filmene. Men de er jo minst like kjedlige om ikke verre. Så jeg har funnet ut at jeg bare finner serien kjedlig. Jeg får mye pepper for det når jeg sier det, men gidder ikke lyve heller. Flaut er det til en viss grad siden absolutt alle ser ut til å elske den serien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da er vi to minst;) Kom halvveis i den første boken/ delen, men ga opp. Har sett alle tre filmene og har dem på dvd, for som deg var jeg litt flau over å ikke ha lest dette. Tenkte jeg da kunne få med meg innholdet. Filmene var greie nok, mye flott staffasje, men all de grusomme vesenene og hele den greia med ringen var ikke noe for meg. Likte alvene, men det kan ha noe med Orlando Bloom å gjøre;)

Liker fantasy sjangeren, men dette ble for mye ondskap. Det er ingen virkelighetsforankring slik som i for eks Harry Potter, som jeg forøvrig er veldig glad i.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ehem. Jeg har også prøvd å lese Ringenes Herre, men heller ikke kommet lenger enn 50 sider ut i serien...Jeg får også høre det ganske ofte: "Hva? Haaar du ikke lest Ringenes Herre asså???" Jeg må si jeg blir litt forlegen hver gang dette skjer. For min del har det litt med at jeg ikke er noen stor fan av fantasy, og blir litt matt når det dukker opp diverse tusser, troll, alver osv. MEN filmene derimot synes jeg er kjempebra! Skikkelig flott lagd, og meget underholdende! I den andre enden av skalaen så har jeg en kompis som nekter å se filmene, siden han har lest bøkene så mange ganger, og ikke vil ødelegge bøkene ved å se noe som bare kan være dårligere enn bøkene.
Vel, vi er alle forskjellige og bra er det! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et vanskelig spørsmål, men etter lang betenkingstid vil nok svaret mitt bli.

Jeg er flau over at jeg ikke lest bøkene av de filmer jeg sett som jeg syntes var utrolig bra. Alltså at jeg ikke leste boken før jeg så filmen.

Eller litt mer presist, jeg er flau over at jeg ikke visste at filmen bygger på en bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det må være at jeg ennå ikke har lest den eneste boken jeg har kjøpt i år "Aldebaran". Av en eller annen grunn gjør den meg litt nervøs :-) men skal plukken den ut av bokhylla en gang i løpet av høsten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Uff, det er mye. Men jeg trøster meg selv med at jeg enda er ung.

Jeg er flau over at jeg la fra meg Crime and Punishment i eksamensperioden (trengte lettere litteratur i den hektiske perioden) og spesielt for at jeg enda ikke har funnet den frem igjen. Ellers er jeg flau over at jeg omtrent ikke har lest en eneste norsk klassiker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som spansklærer er det flaut å innrømme at jeg ikke har lest Don Quijote. Jeg har den på både norsk og spansk i flere utgaver. Jeg har lest mange utdrag av den, men kommer bare aldri i gang med å lese hele boken. Det skulle egentlig være mitt prosjekt for sommeren, men ferien var over før jeg fikk sukket for meg. Altfor kort!;-) Kanskje den heller får være målet for høsten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ta romanen i porsjonar. Eg har lese litt vekselvis på norsk og spansk, sett filmversjonar og har no boka på mp3-spelaren. Etter kvart lærer eg boka å kjenne. Suerte!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ga også opp Don Quijote.... begynte på norsk før jeg lærte meg spansk, og ser at jeg sikkert burde ha lest den. Neste år, kanskje? Det samme gjelder Faust. Det må jo være noe med dem som gjør at de har overlevd, men det har altså ikke blitt, pinlig nok...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Apropos Don Quijote: Se den fabelaktige dokumentaren "Lost in La Mancha". Handler om regissøren Terry Gilliams forsøk på å filme en versjon av boka. Trist, morsomt og et sjeldent godt blikk på filmproduksjon.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Alle de russerne dere vet... (jeg har lest noen få, men det monner så lite...)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Off ja, min dårlige samvittighet...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne tråden er desverre mye lettere å svare på enn den forrige ... Tolstoj og Shakespear og Murakami. Og så prøver jeg å underkommunisere hvor lite norsk samtid jeg faktisk får med meg. Det er ikke egentlig flaut, men lit ... usolidarisk eller noe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er litt flau over å påstå å være fan av vampyrlitteratur, og ikke ha lest Dracula enda, selv om den har stått i hyllen i flere år. blush (almost)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Litt flau" over ikke å ha lest "Ut og stjæle hester"! Men, den ligger på nattbordet nå, så det blir vel folk av meg også til slutt ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fin tråd!

Jeg har lest så lite at jeg går egentlig bare rundt og langskjemmes hele dagen...

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingDemeterTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaFrode TangenPernille GrimelandLars Mæhlum