Det er klart Harry lever :) I en eller annen paralell dimensjon finnes både Harry, Mister, Mouse og ikke minst Tiny but fierce Murphy og resten av "scoobygjengen" :) Og til helt å være er Harry eksepsjonelt ærlig ift. tabbene sine, det er det jeg virkelig elsker med serien hvordan Harry forteller det hele fra sitt synspunkt inkl. hvordan han fra tid til annen virkelig tramper i klaveret og driter seg loddrett ut:)
Ser frem til neste bok jeg også, må få rotet meg til å bestille den snart :) Spørs om ikke det er Venus som er der Leviathan våkner, noe muffens er på gang der ihvertfall:)
Helt grei gjenfortelling av filmen.
Bare hyggelig, håper serien faller i smak:)
Ser frem til nyheter/tips. Kan være jeg oppdager noe nytt:)
Dresden Files av Jim Butcher. Urban fantasy med magi, vampyrer, slemme alver m.m. Og selvsagt Chicagos eneste trollmann som annonserer i gule sider:)
It is worth noting that flood legends exist within the history, folklore, and mythologies of numerous, diverse cultures all around the world: they are far from being exclusive to Christian teachings or even to Mt Ararat and its immediate surroundings. As evidence of this, tales of gigantic floods overwhelming and pulverizing the planet in distant times have surfaced from nations as diverse as Wales, Sweden, Denmark, Norway, Finland, Greece, Korea, China, Argentina, Bolivia, Peru, and also among a whole variety of Native American Indian tribes. And the stories are astonishingly, and profoundly, very similiar in nature.
En lett konspirasjonsteoretisk bok om hvorfor bla. Pentagon og ymse hemmelige tjenester har interessert seg for legender og sagn som at Noas ark skal befinne seg på toppen av Mt Ararat. Men at det ikke er en båt av tre, men heller en ark fra helt andre "kyster" enn noe sted på vår planet. Samt grundige undersøkelser av lydbølger på mennesker utfra at mange gamle hellige steder ser ut til å være utformet med akustikk i tankene. Pluss mye, mye mer.
Fascinerende lesning, lett inspirert av Ray Bradburys Martian Chronicles med sin egen vri med både tidsreiser, AI som kjeder seg og en borgerkrig som går ut av kontroll.
Jeg leser Desolation Road av Ian McDonald, den oppdaget jeg hos Outland for en tid tilbake. Hadde lest bla. River of gods av samme forfatter, så plukket med meg denne da den så interessant ut med en historie som foregår på planeten Mars.
Anbefaler "Den elskelige giftblandersken"!!
Han kikker bort på Sam der hun står med bassen over hoftene. De små fingrene hennes som løper over strengene, mjukt som ei gaupe på hardt fjell.
Ingenting er så stille som en ambulanse uten sirener.
Han har dynamitt i håndleddene og svovel i blikket.
Denne skuffet stort, istedenfor en god cyberpunkhistorie slik McDonald skrev i River of Gods, får vi en halvveis god historie om børsspekulering i nær fremtid blandet med ulovlig antikvitetssalg i det moderne Tyrkia. Disse historiene kunne vært mer interessante om de hadde vært puttet i hver sin bok og utvidet litt.
Åja, klart det :) Er ikke så ofte innom brukthandelen, men sist jeg var innom fant jeg flere Sherlock Holmesbøker, bla. En skandale i Böhmen og tre andre som jeg ikke husker tittelen på i farta. Det ble en hundrings for fire meget pent brukte bøker:) Jeg handler også på mitt lokale biblioteks årlige sommersalg av overskuddsbøker og bøker som er "gått ut på dato", funnet mye rart der og mye bra. Bla. mye "gammel" science fiction:)
Et mer direkte innblikk i hva the Cultures Special Circumstances divisjon av Contact driver med av renkespill og politisk trådtrekking for å få andre kulturer til å tenke for seg selv. Midt oppe i dette er leiesoldaten Zakalwe som jobber for SC når han føler for det eller de trenger ham. Boken er full av tilbakeblikk på Zakalwes ymse oppdrag før dette og hans liv før han ble rekruttert av the Culture. Dette er ikke den beste the Cultureboka, men vi blir mer kjent med denne underlige sivilisasjonen og ikke minst kjent med en drone med kunstig intelligens som har sans for humor, om enn noe snodig sådan.
Den er jo den første Cultureboka, så som ofte er er ikke begynnelsen like godt skrevet/spennende som resten av "serien" :) Det er jo ikke så mye av the culture vi får møte i Consider Phlebas ift. de andre bøkene.
Brave new world har jeg ikke fått rotet meg til å lese ennå, det skal jeg få rettet på i nærmeste fremtid:)
Jeg leser både på norsk, engelsk og de skandinaviske språkene. Det blir tildels mye engelsk fordi utvalget på engelsk er mye større enn på norsk. Spesielt innenfor mine favorittgenrer. Siden disse er science fiction og fantasy innen skjønnlitteratur inneholder disse sjelden lokal/moderne slanguttrykk, ting de "innfødte" brukerne av språket er kjent med:) Men nå har vi jo dette fantastiske internettet som kan bidra med kunnskap og informasjon om det meste. I tillegg til ymse mursteiner av noen ordbøker i egen hylle har jeg hatt stor glede av bla. urban dictionary sin side som forklarer stort sett på en grei måte ymse slanguttrykk, hovedsakelig amerikanske:) Britisk slang finner man faktisk ofte i Oxford Dictionary inkl. forklaring av originalordets betydning:)