Mitt første møte med The Culture-universet til Banks i sin tid. Interessant tanke med et samfunn som er så avansert at de har ikke bruk for penger o.l. Og maskiner tar seg av all jobbingen så sant man ikke vil jobbe med akkurat dette. Halvveis kommmunistisk utopia iblandet overflødighetshorntanken og det lekende menneske filosofien. Men hva skjer når et sånt samfunn støter på en kultur som med vold underkaster seg andre mindre avanserte kulturer og påtvinger dem sin religion? En krig. Men krigen er bare bakteppet for historien i denne boken som er en slags skattejakt hvor to parter forsøker å finne en kunstig intelligens fra the Culture først:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Den første Banks-boka jeg leste var Look to Windward og jeg ble kjempebegeistret, så da tenkte jeg at jeg skulle begynne på begynnelsen, men da ble jeg litt skuffet. Denne var litt treig og kjedelig i forhold, synes jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er halveis, og blir sittende å bla over hele avsnitt og sider fordi jeg kjeder meg. Lurer veldig på om jeg skal avslutte boka helt eller om jeg skal la den få en sjanse, da jeg har fått både den og mange av de som kommer senere i gave.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du kjeder deg, så tror jeg ikke den blir så veldig mye bedre, men det er ingen grunn til å gi opp de andre i serien av den grunn. Jeg ville begynt på en av de andre isteden. Det er min helt subjektive oppfatning ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den er jo den første Cultureboka, så som ofte er er ikke begynnelsen like godt skrevet/spennende som resten av "serien" :) Det er jo ikke så mye av the culture vi får møte i Consider Phlebas ift. de andre bøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila