Et mer direkte innblikk i hva the Cultures Special Circumstances divisjon av Contact driver med av renkespill og politisk trådtrekking for å få andre kulturer til å tenke for seg selv. Midt oppe i dette er leiesoldaten Zakalwe som jobber for SC når han føler for det eller de trenger ham. Boken er full av tilbakeblikk på Zakalwes ymse oppdrag før dette og hans liv før han ble rekruttert av the Culture. Dette er ikke den beste the Cultureboka, men vi blir mer kjent med denne underlige sivilisasjonen og ikke minst kjent med en drone med kunstig intelligens som har sans for humor, om enn noe snodig sådan.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Har nettopp lest den for andre gang, og jeg må innrømme at den er et hakk dypere og vakrere ved gjensyn! Denne gangen synes jeg handlingen rundt SC var mer perifer, den virkelige handlingen synes jeg foregår når vi kommer dypt innpå Zakalwe og ser hvor genial han kan være, og hva som får ham til å reagere.

Jeg synes boka var bedre da jeg visste hvordan den utviklet seg, enn ved første gangs lesing:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Linda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone Sundland