Grunnen til at jeg spør er todelt;

1 - jeg har alltid hatt STOR glede av å finkjemme bruktbutikker etter fine bøker. Mine fineste tegneserier kom fra en sliten liten bruktbutikk i Halden, jeg har komplett Iskalde Grøss takket være det stedet.

2 - nå som jeg er voksen og kjedelig, har jeg vært så griseheldig å få jobb i Blå Kors sin fantastiske bruktbutikk i Fredrikstad - og der har vi bøker. Det er en sann fryd å pakke ut og sortere og sette på plass bøker av alle slag. Vi er veldig veldig heldige som får inn så mye fint.

Må skyte inn at jeg selvsaht også elsker biblioteket.

Men jeg møter mennesker som ALDRI kunne tenke seg å bla i en bok noen andre allerede ahr eid eller lest i med fettete fingre.

Hva med dere?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 28 svar.

Jeg elsker å gå på bokoppdagelsesferd hos brukthandlere! Billig å kjøpe, og man kan finne mange skatter som vanlige bokhandlere ikke selger lengre. Og jeg er såpass sær at jeg heller vil eie enn låne, joa, jeg låner på biblioteket også, men det er helst oppslagsbøker, oppskriftsbøker o.l. Utover bøker så kjøper jeg glassvaser o.l på brukthandlere, jeg liker så godt å male på glass, decoupage og sånt, da har man råd til å gjøre feil noen ganger :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Misunner deg å pakke ut og sortere bøkene som kommer inn, utrolig spennende å se hvilke skatter som dukker opp:-)Bruker bruktbutikker flittig, finner mange innbundne bøker til en billig penge som jeg ikke får tak i lenger andre steder:-)Har funnetbøker som faktisk er ulest til kr 10,-, fantastisk:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bruktbutikker er bare fint, der kan man finne mye spennende. Jeg pleier dog å kjøpe bøker som fortsatt er i salg ubrukt. Men jeg har handlet en del brukte bøker via Amazon, for eksempel. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Elsker bruktbutikker! Jeg har slått et slag for Lucky Eddies i Trondheimsveien i Oslo før, og gjør det gjerne igjen. En fantastisk butikk med alt i bøker og tegneserier, pluss et godt utvalg i film og musikk. Dessuten en helt herlig samling av aviser og blader fra 40, 50 og 60-tallet, i perfekt stand.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjøper mye bøker på Fretex. De er alltid fine - ser helt nye ut...På Røde kors og loppemarked er det gjerne eldre bøker jeg har funnet - noen ganger "skatter". Synes ikke det er ekkelt med brukte bøker, ikke værre enn å låne på biblioteket. Synes det er fint at bøker er "i omløp" - til glede for mange :) Både gir bort og låner ut av "mitt eget bibliotek."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En perle av en jobb du har der... Å kjøpe en bok komplett med slitasje som viser de har blitt elsket der de bodde før, gjør meg ingenting, med mindre de er fillete... Grensa går på når sider begynner å løsne fra bindingen! Ja, jeg kjøper dem gjerne, derfor prøver jeg å holde meg unna disse butikkene, for jeg kommer hjem med mer enn jeg har plass til... Jeg har jo alt ulest lesestoff liggende til å rekke i flere år!

Hvis de har tydelige fettflekker etter mat o.l. kan det nok være jeg styrer unna, men ALLE mennesker avgir litt fett naturlig fra fingrene, med mindre de er sterilt nyvaskede. Ingenting merkelig med det. Hvis det står et navn på tidligere eier i bokaa, er det tvert i mot noe jeg blir glad for... Noen har lagt følelser i eierskapet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bruktbokhandler er jo så hyggelig! Spesielt å snuble over små, rare skatter, og å finne bøker og blader som ikke lenger er i salg andre steder.

Er boken fortsatt i salg, kjøper jeg den vanligvis ubrukt. Av praktiske hensyn(mye enklere å bare bestille den enn å tråle mange brukthandler), og litt fordi jeg liker å ha bøker i så pen stand som mulig.

Merkelig nok synes jeg det er litt koselig å undre over hvem som har hatt boken før når det er bøker som kommer "langveisfra", som de jeg har kjøpt brukt i Svrige og Storbritannia(eller bestilt fra USA og Australia).

I prinsipp synes jeg det er klokt, koselig, og miljøvennlig å handle mye brukt, men langt inne har jeg det jeg kaller "basselusk-noia", som gjør at jeg har det litt vanskelig med å handle brukte klær. Har gjort det to ganger, og da bare med plagg som ser fine ut og som kan vaskes/renses. Skulle ønske jeg hadde et helt avslappet forhold til dette.

Savner i alle fall bok- og tegneseriesjappa som pleide å være på hjemstedet mitt. Den ble dessverre borte for lenge siden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

He he - kjenner igjen den "noian". MEN den forsvant som Tatt av vinden da jeg kom på at på alle hoteller sover jeg i sengetøy andre har ligget i, mange andre, mange netter - og også håndklærne jeg bruker der er tilsvarende brukt. Det hadde jeg aldri tenkt på, for hotell er en hverdagslig sak og en selvfølge. Og av og til en luksus. Så hva er forskjellen? Min "noia" forsvant. Hjelper dette på din? :-) Bruktutsalg av bøker er som skattekister, du kan finne gull.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg er bruktbutikkenes beste venn. Vi har en liten bruktbutikk her som alltid har posesalg på bøker, en pose, så full du bare kan få den, for 50 kroner. De gangene det er 50% i hele butikken går en pose for 25 kroner. Det er vel unødvendig å si at jeg har dratt med meg håpløst mange bøker derfra.

Ellers er jeg generelt glad i gamle ting, jeg har for eksempel kjøpt mye klær fra 40- og 50-tallet, de fleste fra utlandet siden utvalget av klær fra de tiårene ikke er så stort her i Norge. Det siste jeg kjøpte i bruktbutikk var seks fine glass som jeg tok for å være helt tilfeldige glass fra 50-tallet. Rundt 300 kroner betalte jeg. Noen uker senere var jeg på Hadeland Glassverk og der sto et maken glass utstilt. Etter litt undersøkelser viser det seg at jeg har fått seks Hadeland-glass i perfekt stand som er rundt 100 år gamle.

Jeg kan egentlig bare fortsette i det uendelige, men jeg elsker brukt, både bøker og andre ting.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Du har visst gjort et varp med de glassene... Jeg har vokst opp på Jevnaker og besøk på Glassverket var nesten en årlig begivenhet. Jeg elsker de glassene... Flere slektninger har dessuten jobbet der, så jeg har et bestemt forhold til produktene. I UK er Hadelandsglass sjeldne, og på Antique Road Show har de vist glass, forholdsvis nye, som kan finne på å gå for fem ganger så mye som her i Norge... Artig! Har endel hjemme (også arv), men skal aldri selge noen... Noen er så fine at de bare er framme på julaften, mens andre er i stadig bruk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Drømmer om en pent brukt mann, kanskje?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Men altså, det kommer jo an på det, om han passer inn i resten av samlingen min.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Han bør da kunne koke mat da!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det hadde vært veldig praktisk ja, spesielt siden jeg ikke kan fordra å lage mat selv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

hehe da er du ett stykke på vei i sortering av kvalitetene!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

;-D!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Før var jeg sær på at alle bøkene jeg skulle ha stående i bokhylla mi skulle være nye, men av en eller annen grunn gikk det over.

Nå handler jeg bøker i bruktbutikker rett som det er, senest i dag.

Jeg kjøper så mye bruktbøker at jeg nesten får dårlig samvittighet over at jeg ikke kjøper de nye og dermed støtter forfatterne (prøver å handle nye når jeg har mulighet til det).

På den andre siden så blir jo bøkene lest istedenfor å bli glemt bort i en eller annen støvete hylle. ;)

Også jeg foretrekker bøker som er pent behandlet selv om de er brukte. Fillete og møkkete bøker orker jeg ikke.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er for gjennbruk i en forbruksverden. Så ja bruktbøker er gull. Og så er det jo så mange skatter å finne i hyllene hos f.eks Fretex.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Lenge leve bruktbutikkene!! ;) Brukte bøker har jo en helt egen sjarm syns nå jeg da :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har kjøpt bruktbøker, men da er det fordi det er bøker jeg ikke har fått tak i på annen måte. "Tatt av vinden", for eksempel, det var viktig da jeg kjøpte dem at det var samme utgave jeg alt hadde lest, med rettskrivingen "øie" i stedet for "øye"... Og jeg har i senere år kjøpt en del barnebøker brukt, gamle minner :)

Men ellers er det bøker jeg ikke orker å lese fordi de er skitne, og jeg er litt skeptisk til bruktbokhandel og bibliotek pga det. Kanskje fordi jeg ofte leser når jeg spiser og leser på senga... Har opplevd skikkelig uappetittelige flekker i bøker, og da blir jeg sittende og brekke meg - usj, men jeg er spesielt fintfølende på sånt - -- så utrolig ekkelt!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Åjada. Vi har en liten brukthandel ikke langt fra der jeg bor. Er innom der med jevne mellomrom og tråler hyllene. Har kjøpt en god del bøker der, men også andre ting. Blant annet to etasjefat jeg er veldig glad i.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Åja, klart det :) Er ikke så ofte innom brukthandelen, men sist jeg var innom fant jeg flere Sherlock Holmesbøker, bla. En skandale i Böhmen og tre andre som jeg ikke husker tittelen på i farta. Det ble en hundrings for fire meget pent brukte bøker:) Jeg handler også på mitt lokale biblioteks årlige sommersalg av overskuddsbøker og bøker som er "gått ut på dato", funnet mye rart der og mye bra. Bla. mye "gammel" science fiction:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er viktig for meg at bøkene jeg har ser ut som de er tatt godt vare på og behandlet med respekt, men så lenge de ser greie ut er jeg tilhenger av å handle bruktbøker. Det er faktisk bare ett par uker siden jeg handlet mine første bruktbøker og da var det fordi de bøkene jeg var ute etter ikke er til salgs lenger. Er veldig fornøyd og kommer nok til å se om bøkene jeg ønsker er å få tak i som bruktbøker før jeg handler nye eksemplarer. Tenker man på miljøet er det selvfølgelig en fordel med gjenbruk :-)

Har ikke vært i fysiske brukthandlere, men handlet hos bokhuset.no og på finn.no.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg går ikke mye på loppis eller i bruktbutikker, men når jeg en sjelden gang gjør det, er det bøker jeg leter etter. Både på Fretex og andre steder har jeg gjort kupp. En artig variant finnes forresten i Søgne, ved inngangen til Coop-butikken på Tangvall. Der har Lions/Coop ei bruktbokhylle hvor du kan plukke med deg det du finner interessant (evt. sette fra deg det du finner uinteressant), og betale i kassen. Eksempel til etterfølgelse!

At andre har håndtert bøkene før, er ikke noe stort problem, så sant de ikke ser altfor slitne og begredelige ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her kommer du sikkert til å få et massivt antall svar fra ivrige bruktbutikk-kunder. Selv har jeg aldri handlet bøker et slikt sted. Jeg besøkte et bokantikvariat for første gang for noen uker siden, på jakt etter Knut Gribb-pocket. Det ble bom på det, men jeg fant komplett Sherlock Holmes produksjon i to bind, og må tilbake for å kjøpe dem.

Det er selvsagt ikke noe problem at andre har hatt bøkene tidligere - det er jo ikke annerledes enn på biblioteket, som ellers er leverandør av nesten alt jeg leser. Poenget er vel heller at jeg generelt ikke ser poenget med å eie bøkene, det er mye greiere å kunne levere dem igjen etter å ha lest dem. Jeg er imidlertid i gang med å bygge opp et lite bibliotek av spennende titler på hytta, og da er det fint om bøkene er billige.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Til hele gjengen - tusen takk for svar! :o)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardTor-Arne Jensen