Nå har det seg slik at Ålesunds dialekten selvfølgelig har blitt påvirket av å ha bokmål som sitt hovemål og ergo snakkes det ikke nynorsk der. Mens sunnmørsbygdene har nynorsk som hovedmål. Så uten å vite det helt sikkert tror jeg at korfor er noe man sier der hvor bokmål er hovedmålet og i mine øyne er ikke ordet nynorsk, men slik Guro sier
Ålesund har bokmål som hovedmål og vi sier korfor. Så ja må si meg enig med deg der.
Ho snakka om døden heile tida. Heile tida... For å trasse den, stikke hòl på dritstøvelen. Fordi ho visste at vi skal den vegen alle, fordi livet hennar gjekk ut på å vite nettopp det, og derfor var det så viktig å ta på kvarandre, elske kvarandre, drikke, bite, nyte og gløyme alt.
De fleste bøkene jeg har kjøpt har jeg kjøpt i kiosken. Det var en enkel og grei måte å få lesestoff på. Hvem som hadde skrevet bøkene spilte ikke så stor rolle. Ville vel ha fortsatt å kjøpe bøker der hvis ikke bibliotekene hadde forandret seg og blitt så mye 'bedre' (i mine øyne i alle fall)
Nei han skriver ikke noe typisk krim og som i de to andre bøkene skjønner man at Öland er en plass nært hans hjerte. Men terningskastet jeg ga denne gangen la seg under de to andre bøkene.
Men en dårlig bok var det ikke :-)
Ble litt skuffet jeg. Men hadde (for)store forventninger.
Kaaberbøl & Friis – Gutten i kofferten
Merete Junker – Tvillinger
Frode Grytten – Flytande bjørn
Gert Nygårdshaug – Alle orkaners mor
Knut Faldbakken – Nattefrost
Peter Høeg - Frøken Smillas fornemmelse for snø
Disse tre datt ned i hodet mitt først - Kurt Wallander, Van Veeteren og Skarphedin Olsen. Åpenlyst liker jeg eldre menn :-)
Mens - Archie Sheridan i Chelsea Cains bøker har jeg ikke noe sans for i det hele tatt.
Fikk litt av den samme stemninga av denne som jeg har fått de gangene jeg har lest "Zen og kunsten å vedlikeholde en motorsykkel" av Pirsig samt "Den hemmelige historien" av Tartt.
Jeg-personen møter en Vietnamveteran og blir nærmest besatt av å finne ut hvorfor det klikka for han. Historien fra Vietnam kommer etterhvert i all sin gru. Men før det skjer har det hendt mye i begges liv.
En litt maskulin bok, synes jeg. Vel verdt å lese!
Hei, jeg har sett på samlingen din og jeg trur du kanskje ville like "Huset ved moskeen" av Abdolah Kader. Dette er er meget interessant roman med handling fra Iran før revolusjonen i 1979. Vi følger en familie og deres gjøren og laden som forstandere for moskeen i landsbyen.
Jeg vil også anbefale deg et par "chic-lit" -bøker: nemlig Josie Lloyds "Sammen" og "Sammen igjen" samt Lisa Jewells "31 Almanac Road". Underholdende og artige i sommervarmen!
God bok!
Fin den også :-) Men Finn Kalviks stemme treffer ikke meg på samme måte som Vicky Maria Hvidsten.
Ikke så dum ide det :-) Vet ikke om du vet at man i det minste kan få lastet ned gratis lydbøker av engelske klassikere http://freeclassicaudiobooks.com/
Må bare si at hvis du ordner deg et 'Nasjonalt lånekort' trenger du ikke å tenke på hva ditt nærbibliotek har av lydbøker/bøker eller ikke :-)
Jeg bruker denne (bokelskere) siden til å bestille bøker fra biblioteker over hele landet. Søkermotoren til bibliotekene avgjør hvor i landet det er mest hensiktsmessig å låne boken og etter noen dager kan jeg hente den på mitt bibliotek.
Jeg for min del synes ikke det er noe teit å lime inn det du har skrevet på bloggen din her. Sjeldent jeg gidder å trykke på linken til noens blogg for å se hva de mener om en bok. Foretrekker å lese det de mener her inne.
Takk for tipset!
Juni: Forts. av inntrykk av boka: En spennende bok som foregår på flere kontinenter, til flere tider og i flere dimensjoner. Vi følger en familien og et bilde av Chagall. Familien er jødisk og bestemoren utvandrer fra Sovjet til USA. Mange henvisninger til jødisk kultur og de jødiske språk som gjør boka ganske eksotisk.
Det litterære grepet med å hoppe rundt i tid og rom fungerer godt i denne boka, synes jeg.
Fikk litt samme stemningen som under lesning av Irvings "Garps bok". Vel verdt å lese!
Mai: Har akkurat begynt på denne. Den er merkelig med flere historier som foregår til flere tider, men alle har til felles denne lille studien av Chagall.
Er usikker på om jeg synes denne måten å skrive på er vellykka i dette tilfellet. Har lest flere romaner tidligere der dette grepet har vært mye mer vellykka, som for eks. "Alt blir klart og betydelig" av Foer. Men jeg skal lese ferdig. Har jeg tenkt.
Hva skal man si om denne da?
Som når en bil av middels størrelse med en gjennomsnittlig farge kjører forbi deg. Du er glad når det er over, men det endrer ingenting. Du har ikke lært noe, er ikke tilført noe nytt og ingen nye dører har åpna seg.
Denne boka kan man godt stå over.
Jeg har sett på lista di over bøker og her er noen som kanskje kan passe for deg. Ganske spennende bøker de fleste.
Men dersom du skal ut og reise blir det ganske tungt å bære alle disse bøkene. Mitt tips er å laste mp3spilleren med lydbøker. Det finnes noen gratis tilgjengelige lydbøker på engelsk, for eks her: http://freeclassicaudiobooks.com/ (klassikere).
Lista mi:
McCarthy: Ikke et land for gamle menn
Bronte: Jane Eyre
Du Maurier: Jamaicakroen
Sussman: Kambyses tapte hær
Tartt : Den hemmelige historien
Pirzig: Zen og kunsten å vedlikeholde en motorsykkel
Guterson: Sneen på sedertrærne
Powers : I skogens dype minne
Schwarz: Islagt
God tur!
"når jeg vet at homofili er en legning og pedofili er en parafili kan jeg bruke det som argument."
Måtte bare påpeke at det ikke lenger siden enn 1972 at homofili var betegnet som en parafili i Norge og trist nok er det fortsatt mange som fortsatt oppfatter det slik. Som oftest med religiøse henvisninger.
Så egentlig holder ikke argumentet ditt til annet enn en henvise til at norsk lov ikke anser at homofili er en parafili. Dessverre.
Ellers tror jeg at Harald Jens Johansen kun er ute etter å piffe opp sin ellers hendelseløse hverdag med sine innspill og han er veldig vanskelig å ta seriøst synes jeg.
At det å velge bøker ikke i det hele tatt handler om kjønn har jeg ikke noe tro på. Hvor mange menn tror du har lest, Kate Jacobs - Fredagsstrikkeklubben, ikke mange om noen. Dette er en meget 'koselig' bok og jeg har en misstanke om at menn ikke velger en bok for at den høres 'koselig' ut, men mange kvinner gjør det.