Jeg har sett på lista di over bøker og her er noen som kanskje kan passe for deg. Ganske spennende bøker de fleste.
Men dersom du skal ut og reise blir det ganske tungt å bære alle disse bøkene. Mitt tips er å laste mp3spilleren med lydbøker. Det finnes noen gratis tilgjengelige lydbøker på engelsk, for eks her: http://freeclassicaudiobooks.com/ (klassikere).
Lista mi:
McCarthy: Ikke et land for gamle menn
Bronte: Jane Eyre
Du Maurier: Jamaicakroen
Sussman: Kambyses tapte hær
Tartt : Den hemmelige historien
Pirzig: Zen og kunsten å vedlikeholde en motorsykkel
Guterson: Sneen på sedertrærne
Powers : I skogens dype minne
Schwarz: Islagt
God tur!
Samme her! Den er yndig, snodig, sterk og rar. Glimrende, rett og slett!
Skjemmes dessverre av den grenseløse beundringen forfatteren viser overfor Kristofferson. Det blir slitsomt å lese. Synd, for Kristofferson er en spennende person som har vært med på mye i livet
Jeg elsker Min Kamp bøkene. Knausgård skriver på en måte som treffer meg i hjertet. Jeg leste denne boka med stor forventning rett etter Min Kamp 4 og det var en rar opplevelse. Det er bare mer av det samme, selv om navnene er forskjellige så er det som å lese kladden til Min Kamp 4, enkelte episoder finnes faktisk i begge bøkene. Fikk rett og slett overdose av Knausgård og klarte ikke annet enn skumme over de siste 50 sidene.
Jeg synes i prinsippet man bare skal lese bøker man HAR LYST TIL å lese. Å lese bøker er ikke som å pusse tennene; en kjedelig, men nyttig greie.
Man skal ikke lese bøker fordi man burde. Da blir leseopplevelsen dårlig. Det er ihvertfall min erfaring.
På den andre siden: Jeg har mine lister over bøker jeg gjerne skulle ha lest jeg og. For eksempel sa min mor alltid at jeg "burde" lese Falkberget. Og Duun. Og Fønhus. (Hun var filolog) Har ikke lest noen av dem.
Men noen ganger er det slik at man virkelig har lyst til å lese de der klassiske bøkene som oser dannelse. Da er det bare å gyve løs!
Lykke til!
Hm. Omslaget er IKKE tilfeldig valgt heller da... Forlaget har altså oppnådd det de ville med disse omslaga.
Det kommer litt an på hva slags type krim du er ute etter og for hvilken aldersgruppe?
Har noen forslag: Bjørn Sortlands serie om Kunstdetektivene. For eks. Londonmysteriet, Veneziamysteriet og New Yorkmysteriet. For barn rundt 9-10 år
Gunnar Staalesen har skrevet en krimserie for barn: Vikingskattens hemmelighet, Vikingskattens forbannelse, Vikingskattens voktere For barn fra ca 10 år
Martin Widmark har skrevet en serie om Lassemajas Detektivbyrå. For eks. Mumie-mysteriet, skolemysteriet m.fl. De passer for barn rundt 8-9 år
Genial bok om et eple. Flotte tegninger der det skjer mye. Fungerer svært godt til høytlesing
Likte Stalins kyr veldig godt. Synes hun er utrolig velformulert og god til å sette ord på det som er av følelser. Eller rettere sagt: å ikke sette ord på dem. Men det anes mellom linjene, alt det usagte, alle de vonde følelsene, alt det som ikke kan sies men må ageres på (spise eller ikke spise...)
Skal i gang med hennes neste bok nå og jeg gleder meg!
I over tusen år var halvmånen av steppeland som løper ubrutt fra Donaus bredder til Altaifjellene, behersket av skiftende rytterfolk. Det var tøværet som satte dem i beveglese. De slo seg aldri til ro eller sådde korn, men streifet i flokker på opptil tre tusen og angrep alt de så. De red korthalsede ponnier som kunne galoppere i en time uten stans, og på et øyeblikks varsel legge seg flate i en grøft. De red gjerne uten stigbøyler og vennet ponniene til munnbitt. I kamp foretrakk rytterne hopper, som kunne urinere i full galopp, mens de selv bare behøvde å vri seg i salen for å gjøre sitt fornødne. Når en hest døde, spiste de den.
Spennende reiseskildring fra et område som er prega av ulike folkeslag og deres mange religioner og spesielle levemåter.
Kommet såvidt i gang og det lover svært godt.
Hvorfor er svensk krim så bestialsk? Boka gikk fort unna fordi den var spennende, men det er det beste jeg kan si om boka. Jeg liker nok best krim der gåten er det viktigste. Er lei av krim om galskap og groteske voldshandlinger. Kommer ikke til å lese flere bøker av dette forfatterparet. Terningkast 4.
Har lest denne boka tre ganger, trur jeg, og hver gang har jeg funnet noe nytt i den.
Den har en glede over fagkunnskap og det å virkelig KUNNE noe i seg. Og at ting tar den tida det tar.
Da jeg akkurat leste "Morten Schakenda om boller, brød og tilfeldigheter fra Bakeriet i Lom" fikk jeg noe av den samme følelsen jeg husker fra "Zen..." Gleden over det å gjøre noe for fagets egen skyld, ikke for penger. Det å finne mening med livet i det å leve og gjøre det man elsker. Fantastisk!
Nydelige bøker begge to og begge anbefales på det varmeste.
Dette er boka for den som har sans for det at ting tar tid. Og at ting SKAL ta tid. Schakenda sier i denne boka at en svært viktig ingrediens i enhver deig er TID.
Herlig å lese en bok av en person som lever og ånder for faget sitt. Som elsker å bake, å skape noe med kvalitet.
Denne boka minte meg på mange måter om "Zen og kunsten å vedlikeholde en motorsykkel" av Pirsig. Litt av den samme stemningen, synes jeg. Og den samme erkjennelsen av tid som en ekstrem viktig faktor dersom man skal få til noe som har med kvalitet å gjøre.
At boka også inneholder fristende oppskrifter på herlig bakverk er bare helt topp! Trur jeg må bake litt snart...
Er i gang med denne boka nå og må si jeg er imponert.
Så utrolig godt språk! Jeg leser den på norsk så jeg er mektig imponert over oversetteren, Dag Heyerdahl Larsen. Her er det lagt ned et betydelig stykke arbeid.
Precious er så levende for meg. Hennes tanker og følelser og opplevelser er så godt skildra at det er nesten som om hun er her i rommet hos meg. Det er grusomt å lese om skjebnen hennes, men det er mesterlig skildra.
Dette er absolutt en rystende god bok! Anbefales varmt!
Spennende fortelling sett fra journalisten Einars synsvinkel. Godt, hardkokt språk. Mye Island ispedd narkotika og gamle trolldomstegn. Dette funker!
Kjenner meg igjen i det å ikke klare å høre lydbøker. Jeg har problemer med det fordi jeg lever meg så inn i bøkene. En gang holdt jeg på å kjøre av vegen!! Dumt...
Jeg har likt å høre Tomm Kristiansen lese opp sine egne bøker. Han har en svært behagelig stemme å høre på. Jeg har funnet ut at stemmen hans er forstyrrende tilstede i boka de gangene jeg har prøvd å lese bøkene hans sjøl, derfor har jeg hørt dem på lyd. Kan anbefale dem!
Det er ikke høyt tempo som er problemet for meg med lydbøker. Kristiansen leser for eksempel slettes ikke fort, men akkurat passe for min smak i allefall. Liker også å høre en av Armand-søstrene lese. Hun som leser "Hjulskift" av Vigdis Hjorth, leser svært godt. Og slettes ikke fort. Faktisk leste hun så seint at alle de flotte formuleringene til forfatteren kom svært godt fram. Det var en glede å høre den lydboka.
Jeg trur nesten du bare må prøve deg fram litt. Lån noen forskjellige lydbøker på bibben og hør på ulike opplesere. Det finnes ganske sikkert noe som passer for deg! GOD BOK!
Faktisk helt enig med deg i dette. Leste boka og blei oppslukt mest fordi jeg venta meg en avslutning som innledninga la opp til, for å si det sånn. Sånn blei det ikke... SKUFFA!!
Og nå, ca ei uke siden jeg leste denne husker jeg ikke så mye av den. For meg betyr det at boka ikke var noe å erindre heller. Les heller noe annet!
Er litt usikker på hva jeg synes om denne boka. Trur kanskje jeg synes den var så koselig at jeg blei litt uvel. Samtidig som jeg jo likte den og.
Det var nok den sterkt amerikanske stemningen jeg synes var slitsom. Kan det være at oversetteren ikke klarte å vri seg løs fra amerikansk språkdrakt? Det er noe som irriterer meg ved flere amerikanske bøker jeg har lest på norsk. Det blir liksom overlessa med detaljer og ingenting overlates til fantasien. Og alt er slitsomt hyggelig...
Men som sagt: Jeg likte den og. Den har ikke sluppet taket i meg, selv om det er lenge siden jeg leste den. Og jeg har begynt å strikke igjen også...
Enig med deg! Språket var for dårlig til at jeg klarte å bli skikkelig interessert. Kan det være oversettelsen? Boka så jo ut til å ha fått gode kritikker i utlandet.