Bøker jeg føler jeg burde lese


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 10 svar.

One down! twentyfour to go...
Prosessen er lest.

Og da var også Catcher in the Rye lest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fant 5-6 av disse bøkene på Lions bokutsalg i Vestre Aker skole idag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mistenkelig kjent, denne lista! :) Jeg leste Dante i fjor, fordi jeg leste Gunnhild Øyehaug. Det var en stor, positiv opplevelse. Cervantes avbrøt jeg...flaut....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

ÅÅkæy! Jeg tar det som en varm anbefaling for Den gudommelige komedie. Siden jeg jeg er en skikkelig historiebuff, så er den veldig høyt opp på lista.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes i prinsippet man bare skal lese bøker man HAR LYST TIL å lese. Å lese bøker er ikke som å pusse tennene; en kjedelig, men nyttig greie.

Man skal ikke lese bøker fordi man burde. Da blir leseopplevelsen dårlig. Det er ihvertfall min erfaring.

På den andre siden: Jeg har mine lister over bøker jeg gjerne skulle ha lest jeg og. For eksempel sa min mor alltid at jeg "burde" lese Falkberget. Og Duun. Og Fønhus. (Hun var filolog) Har ikke lest noen av dem.

Men noen ganger er det slik at man virkelig har lyst til å lese de der klassiske bøkene som oser dannelse. Da er det bare å gyve løs!

Lykke til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Joda, enig med alt det der. Og jeg har jo lyst til å lese alle de bøkene på lista også da. Det er jo drøssevis med andre klassikere jeg kunne hatt på lista som ikke er der, for de ikke er like fristende.

Så jeg gleder meg, med varm, barnslig fryd, til å lese hele min dårlige samvittighet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God liste, jeg deler din dårlige samvittighet.. Har bare lest The catcher.. og 1984 - og disse kan anbefales på det varmeste, men det har du vel hørt før!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Joda, takk for anbefaling! Jeg har jo tenkt til å lese alle de bøkene på et eller annet tidspunkt også. Og der er jo ganske mange andre klassikere og gode bøker jeg vet om som ikke er på lista mi. Disse er liksom destilerte klassikere, som jeg både vet er bra og som jeg har lyst til å lese.

Kanskje jeg burde lage en liste til, gode bøker jeg antagleigvis ikke kommer til å lese?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

ritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAud Merete Rambøl