Morten Schakenda om boller, brød og tilfeldigheter fra Bakeriet i Lom

av (forfatter), Morten Schakenda (forfatter) og Pål Rødahl (illustratør).

Aschehoug 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.35 (20 terningkast.)

64 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

"Beste norske kokebok 2009" Dette er historien om Morten Schakenda, en av Norges beste kokker som pakket vekk kokkeknivene og ble baker i Lom. Dette er også en bakebok som får deg til å lengte etter duften av nybakt brød, og lærer deg kunsten å bake. Morten Schakenda byr på seg selv og sine historier. Han gir oss fristende oppskrifter alle kan få til hjemme på kjøkkenet, møter med mennesker i og rundt bakeriet - og hva som egentlig er hemmeligheten hvis du vil oppfylle en drøm. Morten Schakenda er utdannet kokk og har jobbet på restauranter som Jan's Mat og Vinhus, D'Artagnan og Bagatelle. Han var med på å starte Terra Bar & Restaurant, jobbet med Harald Osa på Holmenkollen Restaurant, var mange år på Gastronomisk Institutt og på Kokkelandslaget før han begynte som lærling ved Åpent Bakeri. Etter to år flyttet han til Lom og etablerte Bakeriet. "Brukt som kokebok: Så rett på sak at du faktisk kommer til å bake herlighetene. Lest som kokebok: Er den innsatt med lukten av nybakt brød, eller bare virker det sånn?" Yngve Ekern, Aftenposten

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788203237157

EAN 9788203237157

Språk Bokmål

Sider 192

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Beste norske kokebok 2009 Norlis kokebokpris 2009

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

8 11 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Hekta på kokebøker. Så enkelt er det


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sommeren 2017 gjennomførte NRK P2 radioserien Faktasjekken - jakten på Norges beste sakprosa, i samarbeid med Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF). De ville undersøke hvilke sakprosabøker som har formet Norge og nordmenn etter 2. verdenskrig. Utvalgte eksperter i 10 ulike panel i 10 kategorier satte opp til sammen 250 bøker, og disse ble stemt over blant NFFs 5500 medlemmer.

Virkeligheten er fantastisk - les sakprosa!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Sylting og safting heile året" av Gunda Djupvik
  • "Mine beste sider" av Andreas Viestad
  • "Kokkelære - den store kokeboka" av Tom Victor Gausdal
  • "Gourmet for begynnere" av Øyvind Hjelle
  • "Ekte mat" av Andreas Viestad
  • "Norsk husmannskost" av Tom Victor Gausdal
  • "Mat og drikke" av Tom Victor Gausdal
  • "Den store kakeboka" av Sverre Sætre
  • "Brød" av Sidsel Hjelme
  • "Gode adresser - Europa rundt med ganen som veiviser" av Eyvind Hellstrøm
  • "Mat og vin - mat til vin og vin til mat" av Trond Moi
  • "Ingrid og Eyvinds livretter" av Ingrid Espelid Hovig
Alle bokanbefalinger for dette verket