Omtale fra forlaget
Boka inneheld sylte- og safteoppskrifter delt opp etter årstider og tilgang på ingrediensar. Med oppskriftsregister.
Forlag Samlaget
Utgivelsesår 2012
Format Innbundet
ISBN13 9788252181357
EAN 9788252181357
Språk Nynorsk
Sider 127
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
En nydelig bok, delt i fire deler, med oppskrifter for hver årstids ulike råvarer.
Her finnes enkle og godt forklarte oppskrifter på saft, syltetøy, marmelader, geleer, chutney, eddiker og sylting av det meste. I tillegg gis en god forklaring/beskrivelse av ulike konserveringsmidler og tyknings/-geleringsmidler, oppbevaringsmåter og holdbarhet. Med andre ord, en flott innføring for de mer uerfarne.
Oppskriftene gir "relativt små porsjoner, slik at du slepp å setje kjøkkenet ditt på hovudet for å ha ei sylteøkt" som forfatteren selv skriver.
Av de mest spennende oppskriftene, etter min mening, er whiskeymarmelade, fiken i konjakk, lemon curd, nøttekompott, løvetannsirup, nektarinmarmelade, hylleblomstsaft og soppmjøl. Men jeg skal også prøve flere av de mer tradisjonelle syltetøy- og saftoppskriftene.
En bok å anbefale, både til eget bruk og inspirasjon, eller som gave til noen med slike interesser.
At boken er skrevet på nynorsk er ingen ulempe, slik jeg ser det. Det gjør bare leseopplevelsen rikere for en bokelsker.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketJeg har laget en samling av kokebøker skrevet av norske matbloggere! Om du vet om noen som mangler, kan du tipse om de her! Kokebøkene spenner fra oppskrifter på juice til gjærbakst, søndagsmat og kreative matpakker.