Spennende reiseskildring fra et område som er prega av ulike folkeslag og deres mange religioner og spesielle levemåter.

Kommet såvidt i gang og det lover svært godt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Ja, dette var veldig spennende, jeg skulle ønske jeg hadde tid til å sluke hele boken uten pause, men det hadde jeg dessverre ikke.

Man lærer utrolig mye om området, og om de ulike folkene som bor der. Noe kunne jeg fra før, men da kom lærdommen fra veldig akademiske bøker. I denne boken er språket lett og ledig og man får historier rett fra folkene det gjelder. Noen av gruppene kjente jeg knapt til fra før, så det ble nye, og veldig positive, bekjentskaper.

Philip Marden, som er antropolog kommer i kontakt med en mann i Moskva som sier han er født i den russiske utkanten, på kanten av verden, og tilhører en religiøs minoritet som kaller seg dukhoborene, eller sjelekjemperne. Dette vekker hans nysgjerrighet, og han legger ut på en reise i dette området, i Nord- og Syd-Kaukasus. På veien møter han ikke bare dukhoborene, men også mange andre russiske minoriteter, vi får kunnskap om dem gjennom Marsdens samtaler med representanter for de ulike gruppene, og hans opplysninger om deres historie.

Den engelske utgaven av denne boken kom, om jeg ikke husker helt feil, på slutten av 1990-tallet, da var Kaukasus-området fortsatt ganske ukjent terreng for de fleste, med mulig unntak av Tsjetsjenia. Den norske pocket-utgaven, som jeg leste, kom i 2005, da hadde det skjedd en del i det samme området som hadde havnet i det internasjonale nyhetsbildet. Nå de seneste årene har det skjedd enda mer, med blant annet krigen mellom Russland og Georgia som har fått mye oppmerksomhet. Boken passet derfor kanskje enda bedre å lese nå, den er mer aktuell enn den var da den først kom ut.

Boken er interessant i seg selv, men kanskje spesielt for meg som er veldig glad i Øst-Europa. Jeg har lenge ønsket å reise til Armenia og Georgia, og denne boken gjorde ikke lysten mindre. Marsden skriver godt, og oversettelsen er også god, hans bok om Armenia gikk rett inn på min ønskeliste.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Berit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnie