Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Japan, 1929. Boken skildrer det harde livet til krabbefiskerne, uten å gjøre deres kamp mot overmakten til en glorifisert, sentimental affære. Det er en proletarroman som viser fremmedgjøringen på sitt mest brutale.
Omtale fra forlaget
Krabbeskipet er en japansk proletarroman som viser fremmedgjøringen på sitt mest brutale. Romanen avbilder, på en direkte og involvert måte, det harde livet til krabbefiskerne og deres kamp mot overmakten, uten å gjøre kampen til en glorifisert, sentimental affære. Den globaliserte økonomiens distanserte forhold til arbeidstakerne gjør at boka er mer aktuell enn noen sinne og den har blitt trykket i milionopplag i Japan på 2000-tallet Takiji Kobayashi (1903-33) var japansk forfatter av proletarlitteratur. Han ble født i Odate, Akita og vokste opp under trange kår. Etter økonomieksamen ved universitetet i Otaru jobbet han for Hokkaido Takushoku Bank. Hans mest kjente verk er Kanikosen, eller Krabbeskipet - en roman utgitt i 1929. Takiji Kobayashi sluttet seg til det japanske kommunistpartiet i 1931. Han ble torturert til døde av politiet to år senere, bare 29 år gammel.
Forlag Bokvennen
Utgivelsesår 2010
Format Innbundet
ISBN13 9788274882089
EAN 9788274882089
Omtalt tid 1918-1939
Omtalt sted Japan
Språk Bokmål
Sider 187
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
"Hei! No ska vi te hælvete igjæn!"
Flere av arbeiderne døde av beri-beri etter å ha blitt tvunget til å jobbe på tross av sykdommen. Likene ble liggende i dagevis før de fikk gjort noe med dem - slikt var det nemlig "ikke tid til".
Her er en komplett oversikt over bøker jeg har kastet meg over, lest, fortært, konsumert, slukt, eller det som verre er, i år 2011. Alt ut ifra hvilken formulering man foretrekker. Personlig ville jeg nok gått for konsumert. Eller fortært. Antageligvis fortært.
Listen er hovedsakelig for egen oversikt, men kan fritt nytes av andre.