Hannibals krig

Kartagos kamp mot romerne

av (forfatter) og Thomas Tønnessen (oversetter).

Vega forlag 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (5 terningkast.)

26 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Gunn Kari Plathes eksemplar av Hannibals krig - Kartagos kamp mot romerne

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Historie

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Denne boken tar for seg krigen mellom Kartago og Romerriket. Hannibal ble sendt til Spania for å gjenopprette Kartagos ære, etter at de ble tvunget til å oppgi Sicilia til Roma. I 218 f.Kr. begynte Hannibal på sin historiske marsj mot Roma. Seksten år senere hadde han vunnet mange store seire, men han klarte ikke å oppnå sitt hovedmål, seier over Romerriket. I stedet ble han tvunget tilbake til Nord-Afrika for å hjelpe Kartago fra nok et nederlag mot romernes mektige hær. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Etter en serie sviende nederlag mot den kartagiske hærføreren Hannibal, samlet romerne til et endelig oppgjør ved Cannae i august 216 f.Kr. Kremen av de romerske legioner, mer enn 87.000 mann, sto overfor Kartagos sammensatte hær av veteraner og leiesoldater. Da slaget var over, lå 60.000 romerske soldater igjen på valplassen, den blodigste dagen i militærhistorien fram til slaget ved Somme. Hannibals seier ved Cannae studeres fremdeles ved miltærakademier verden over som en taktisk genistrek. Den dramatiske historien om Hannibals liv og hans krig mot romerne er endelig tilgjengelig på norsk. John Peddie belyser personen bak de historiske fakta, hærføreren som nesten alltid seiret på slagmarken, men som strategisk sett var dømt til å mislykkes.

Bokdetaljer

Forlag Vega forlag

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788282110655

EAN 9788282110655

Omtalt tid Antikken

Omtalt sted Romerriket Tunisia

Omtalt person Hannibal

Språk Bokmål

Sider 275

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 1 2 0 0

Bokomtaler

Hannibal krysset Alpene med en hær med elefanter. Det er omtrent det jeg husker fra skoletiden. Preddie forteller hele historien om kartagergeneralens lange krigstokt fra Spania gjennom Romerriket til sørspissen av Italia og hjem igjen. Det gikk bra for ham til å begynne med, men det endte med nederlag og død ca. 183 år før vår tidsregning.

Egentlig er det forunderlig at en kan skildre slike begivenheter etter 2200 år med stor grundighet, men Preddie har gode kilder å bygge på. Likevel blir framstillingen til tider nokså flat. Det skyldes nok at Hannibal framstår som en dyktig militær strateg og taktiker, men uten noe liv og visjoner utover det. På den annen side opplives framstillingen med at Preddie trekker paralleller fram til både Napoleon og Montgomery. Bruken av elefanter i krig har selvfølgelig også fått sitt eget kapittel

Oversettelsen flyter stort sett greit, men enkelte steder forekommer forvirrende feil. Flere navn som Horats har beholdt sin engelske stavemåte: Horace. Kartene kunne ha vært bedre. En livlig, men atskillig kortere framstilling av Hannibals levnet og betydning finnes i Aschehougs verdenshistorie, bind 1, fra 1953.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Vincere scis, Hannibal, victoria uti nescis. Å seire forstår du, Hannibal, men ikke å utnytte seieren. (Sagt om Hannibal etter den knusende seieren hans over romerne ved Cannae).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Spartacus og slaveopprøret" av Barry Strauss
  • "Waterloo 1815" av Erik Bjørnskau
  • "Vin - druesorter, produsenter, regioner, anbefalinger, kart" av Jens Holmboe
  • "Kartenes makt - kartografiens historie fra middelalderen til i dag" av Ute Schneider
  • "Salomos tempel - myter og historie" av William J. Hamblin
  • "Attila - barbarkongen som utfordret Romerriket" av John Man
  • "Spor etter Jesus - funn, fakta, falsknerier" av Nils Petter Thuesen
  • "Den jødiske krig" av Josefus
  • "Dårskapens lovtale" av Erasmus Roterodamus
  • "Reisefører for Norge det herrens år 1315 - Oslo, Bjørgvin, Nidaros, Stavanger, Tunsberg, Hamar og Hålogaland" av Karl Gervin
  • "Dynasti - huset Cæsars vekst og fall" av Tom Holland
  • "Brev" av Marcus Tullius Cicero
Alle bokanbefalinger for dette verket